×

Konteyner Evler İçin Dekor Önerileri

Konteyner Evler İçin Dekor Önerileri

Konteyner Evler İçin Dekor Önerileri

Ev insanoğlunun barınma ihtiyacını karşılayan en büyük yapıdır. Maliyetlidir sahip olmak uzun zaman alabilir. Ama artık alternatif evlere yönelik konteyner evler karşımıza çıkıyor. Barınma ihtiyacını bu şekilde çözenlerde oldukça küçümsenmeyecek sayıda. Bu anlamda bu konteyner evler inşaat şantiyelerindeki görünümden kurtulup bize yaşam alanı yaratmıştır. Bir beton zemine oturttuğunuz konteyner dekor ile tamamen değişecektir. Dekore ederken iç kısım ahşap levhalarla kaplanabilir. Eğer yeşilin içindeyseniz birde şömineniz olmalı. İçten ya da dıştan merdivenler kullanarak kendi terasınızı yaratabilirsiniz. Pervazlarla balkon görüntünüz oluşur. Konteyner Evler İçin Dekor Önerileri;

Konteyner Evler İçin Dekor Önerileri

Gerek içi dekorların kullanımı gerek dış dekorların yapımı konteyneri yaşanılası ev şekline sokacaktır. Panjurlu müstakil evi modeli yaratabilirsiniz. Hayallerinizdeki pembe panjurlu eve sahip olmak çok zor değil. İç dış yüzeylere farklı kaplamlar ile görüntüsü ve dekoru tamamen değişebilir. Deri kombinli döşemeli ürünler şömine parlak zeminler ışıklar oldukça şık görüntü yaratacaktır. Boydan camlar sürgülü ya da sabit olabilir. Buna ek olarak simetrik ya da yuvarlak cam pencerelerde farklı hava yaratır. Dekor için kullanacağınız boya ve renklerde geniş ve ferahlık konusunda katkı sağlayacaktır.

Bu tarz konteyner evler için küçükse eğer fazla boğmamak adına sadece yer açmak alanında dekorlar yapılabilir. Buda alan kazandırır. Kullanılmayan merdiven altları dolap olarak dekore edilebilir. Asama sarkıtlar çerçeveler açık ya da koyu mobilyaya uyumlu zemin kaplamaları örnek verilebilir. Eğer yer sıkıntınız varsa bir ahşap masa ile salon mutfak ayırımı yapabilir ve bar tipi sandalyelerle kullanıma uygun hale getiriri ayrıca yer de kazanırsınız. Dekor olarak küçük saksılar pencere önlerine ayrı hava katacaktır.  Bahçe görüntüsünü yakalamak bu anlamda zor olmasa gerek. Ayrıca salon ve mutfağı keskin olman çizgilerle ayırmak ta ayrıca önem taşıyor. Yer probleminiz varsa duvarlara aksesuarları az tutmakta fayda var. Kutucuk şeklinde raf modülleri küçük çerçeve resimler biblolar köşelere uyarlanmış raflar kitaplarınıza yer açar.

Yatak odalarına gömme dolaplar bazalı yataklar depolama yeri artırır.  Küçük tablolar her evde olduğu gibi konteyner evlerde de şık durur. Işık oyunları yaratarak evi mistik hale getirebilirsiniz. Bir köşeye de şömine gibi bir dekor hem ısınma problemini çözer hem dekor vazifesini görür. Eğer yüksek bir konteynere sahip iseniz asma bir katla yatak odanızı yukarı taşırsınız. Alta kalan boş alan ise mutfak ya da salona genişlik katabilir. Bahçe düzenlemesi yapabilir evin her tarafını veranda sonrası yeşillendirebilir doğayı ayağınıza getirirsiniz. Küçük aksesuar ve figürlerle de dekor etmiş olursunuz.

Pencere önlerine katlanabilir tablalar koyarak portatif masa bile elde etmek mümkündür. Yaratıcı fikirler için sadece araştırma yapmak ya da bilirkişiden destek almak yeterlidir. Çoğu zaman anahtar teslim her şeyi hazır bile alabiliyorsunuz. Sürgü kapaklı mutfak dolapları amortisörlü düşer kapaklar ve sonsuz raf sistemleriyle alan yaratırsınız. Mobilya sektöründe artık sipariş emirlide çalışılıyor ölçülerinize iç mimarla gerek ahşap gerek döşeme bilgisayarda çizim yapılarak üç boyutlu görüntüler elde ediliyor. Kolonlar aksesuar ve değer verdiğiniz kişi ve anıların sergilenmesi adına raflarla şenlendirilebilir. Pencereleri renkli abajurlar ile dekore ederek derin anlam katabilirsiniz.

Kısacası her şey yaşama alanınızı nasıl görmek istediğinizden geçiyor. Sınır ne aksesuarda dekorasyonda ne dekor malzemelerinde var. Sadece bir konteyner almanız birde onu yerleştirecek alana ihtiyacınız var. Derseniz ki alanım yok tekerlek üstü gittiğiniz yere götüreceğiniz evlerimizde var. Alternatif bu sektörde de çok. Teknolojinin geldiği son nokta bu olsa gerek. Kaplumbağa misali yol nereye ev oraya demek kalıyor sadece.

Yorum gönder