×

Kruvaze Perde Modelleri ve Dekorasyon Örnekleri

kruvaze perde modelleri

Kruvaze Perde Modelleri ve Dekorasyon Örnekleri

Evlerimizi tasarlarken her detaya oldukça önem veririz. Halılardan perdelere, koltuklardan objelere kadar her şey çok önemlidir aslında. Perdeler ise evin en güzel tamamlayıcılarından biridir. Dışarıdan bakıldığı zaman evimizin içini gizlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda dışardan evin içine girebilecek tozları da engellemek için perdeler bizim kurtarıcılarımızdır. Bu yüzden perde seçimini yaparken her açıdan değerlendirmemiz gerekiyor.

Perdeler mekâna farklı bir ışıltı katar ve ortamı daha da sıcak bir hale getirir. Perdeler sayesinde içeri giren gün ışığını bile ayarlamanız mümkün olacaktır. Eğer çok ışık alan bir odanız varsa perdeler sayesinde bu ışığı daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Kruvaze perdeler ise sadece bunlardan bir tanesidir. Bu yazımızda kruvaze perde modelleri ve örneklerinden bahsedeceğiz.

kruvaze perde modelleri

Kruvaze Perde Modelleri

Kruvaze perdeler güzel olduğu kadar seçim yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Bu noktaları şöyle sıralayabiliriz:

  • Odanın aldığı ışık
  • Odanın tasarımı ve tarzı
  • Kullanılacağı alan
  • Odanın genişliği

Kruvaze perdelerle lüks bir ev dekorasyonu yaratmak istiyorsanız aslında tam olarak istediğinizi size verecektir. Daha sade ve şık bir oda görüntüsü yaratmak için kruvaze perde seçimini açık tonlardan yana tercih edebilirsiniz. Yatak odanızda kruvaze perdeden yana tercih yapma düşüncesi içindeyseniz daha koyu tonlarda olanlarını tercih etmeniz iyi olacaktır. Mutfak alanlarında kullanacağınız kruvaze perdeleri ise stor perdelerle kombinleyerek farklı bir hava yaratabilirsiniz. Mutfak gün içinde yağ ve yemek buharı ile dolu olacağından perdeleri bu sayede korumuş olacaksınız. Kruvaze perdeler her alana gerçekten müthiş bir güzellik getirecektir.

Kruvaze Perde Türleri

Kruvaze perdelere baktığımız zaman oldukça popüler olduğunu ve ihtişamlı göründüğünü söyleyebiliriz. Uygun bir dekor yardımı ile kruvaze perdeleri hangi odada kullanmak isterseniz kullanabilirsiniz. Kruvaze perde çeşitlerine baktığımız zaman 3 farklı çeşit perdenin olduğunu görebiliriz. Kruvaze perdelerle yapacağınız zıt renkli kombinasyonlar evi daha canlı ve enerjik gösterecektir. Kruvaze perdeler tül perdeye ek kanat olarak yapılmış perdelerdir. Bu 3 farklı kruvaze perde çeşidinin ne olduğunu merak edenler için açıklayalım.

1-Mekanizmalı Kruvaze Perdeler

Mekanizmalı kruvaze perdeler kornişe asılı olacak şekilde bir ip mekanizması ile sağlanacaktır. İpi çektiğiniz saman perdeyi rahat bir şekilde büzüştürebilir ya da eski haline geri döndürebilirsiniz. Kullanım açısından oldukça pratik olduğunu söyleyebiliriz.

2-Mekanizmasız Kruvaze Perdeler

Mekanizmalı kruvaze perdeler gibi değildir. Perdelerin üst taraflarında oluşan bombe kısımlarının arasından bir ip geçirilir. Bu sayede büzüşme meydana gelir. Mekanizmasız kruvaze perdeler de oldukça sık olarak tercih edilen perde türlerinden biridir.

3-Yalancı Kruvaze Perdeler

Herhangi bir mekanizmaları ya da dikimleri yoktur. Genellikle hazır olarak satılırlar. Güneşliğe benzer bir kalın perde ve tül ile toplam 3 perde şeklinde satılır. Bu kruvaze perdeye de yalancı kruvaze perde adı verilmiştir.

Yorum gönder