×

L Koltuk Modelleri

L Koltuk Modelleri

L Koltuk Modelleri

Köşe ve L şeklindeki kanepeler geniş, havadar oturma odalarını sabitleyebilir veya daha küçük alanlara sığabilir ve tek bir temiz pakette geniş oturma alanı sağlayabilir. Sohbeti kolaylaştırmak için birbirleriyle uyumlu büyük koltuk modelleri mükemmeldir, aynı zamanda ciddi şekilde rahatlık için (uzanmak için de) çok uygundur. Oturma odanızdan ilham almak için favori köşe köşe takımlarını, L şeklindeki ve modüler kanepeleri, bir dizi kumaşla ve renkte bir araya getirdik.

L Kanepeler ve modüler mobilyalar birçok yönden daha hantal olabilir, ancak küçük bir oturma odasında odanın düzenini oluşturabilir ve gerekli tüm oturma yerlerini kazandırabilir. Yerden yükseltilmiş bir köşe kanepe seçin, çünkü alttan akan ışık kaynakları onu daha az hantal gösterecektir.

Gri L şeklindeki bir kanepe odanın iki kat yüksekliğini vurgulayan bir sanat eseri olacak, geniş oturma odasından en iyi şekilde yararlanılacaktır.

L Koltuk Modelleri

 Alanınızın Dış Kısmı

Köşe koltuğunuzu her iki alanın ortasına yerleştirerek yemek ve yaşam alanı arasında görünmez bir çizgi çizin. Bu, bir duvar örmek zorunda kalmadan net bir bölünme yaratır; bu, mutfaktan çıkan içecek ve atıştırmalıkları karıştırmak ve göz kulak olmak için harikadır.

Kanepenin arkasına bir yan sehpa ekleyerek, aile fotoğrafları, çiçekler veya kişiliğinizi en iyi şekilde yakalayan meraklılar için şık bir tezgah oluşturarak her şeyi dışarı çıkarın.

Işığın içeri girmesine izin verin

Kanepenin heybetli boyutu sıkışık bir oda izlenimi verebileceğinden, küçük alanlar için doğru köşe kanepeyi seçmek çok önemlidir. Karanlık odalar için, karanlık köşeleri aydınlatmak için kanepenin arkasına veya yanına bir zemin lambası ekleyin ve spot ışığı – kelimenin tam anlamıyla – koltuğunuzun üstüne yerleştirebilirsiniz.

Yükseltilmiş ayaklara sahip bir kanepe, daha fazla ışığın içeri girmesine izin vererek havadar ve sıcak bir alan yaratmaya da yardımcı olur.

Kanepenizin Etrafını Süsleyin

Bazen, yaratıcı zihnimizin dekorasyon konusunda ne kadar ileri gideceğinden emin olamıyoruz ve işte kanepeniz burada devreye giriyor! Kanepenizin uzunluğu ve yüksekliği, kitap rafları seçmek ve mobilyalarınızın üzerine sanat eserleri düzenlemek söz konusu olduğunda yararlı bir kılavuzdur. Sonuç, aile ve konuklar için görsel olarak çekici görünen rahat bir alandır.

Bir köşe kanepeye sahip olmak da bir sehpa içinde önemlidir. Bu, bir fincan çay için yer sağlarken veya en sevdiğiniz mum ve kitapları sergilemek için bir yer olarak kanepenin oranlarını dengeler. Mevcut oda düzeninizin stil süslemelerinden uzaklaşmak istiyorsanız, bir sonraki ipucumuz için okumaya devam edin.

Bir Dekor Temasına Karar Verin

Yeni koltuğunuz göze çarpan bir parça olduğunda ve ilgiyi hak ettiğine, oturma odasını köşe koltuğunuza uyacak şekilde yeniden tasarlamayı düşünün. Örneğin, neredeyse çölden ilham alan bir ortamda bu bej köşe kanepenin yaydığı rahat ve havadar ambiyansı her zaman ilgi çekici tasarlamak gerekir. Bunun için temayı önceden belirlemek gerekir.

Tema için öncelikli olarak yapmanız gereken renk ya da dokulardan oluşacak bir tema belirlemelisiniz. Bunun için geometrik şekillerden yararlanabilir ve banko parçalar ile evinizin her yerinde kullanacağınız bir doku oluşturabilirsiniz.

Aksesuarlarla Rahatlığı Artırın

Köşe koltuğunuzu süslemek tamamen istediğiniz estetiği yaratmakla ilgilidir, ancak bazen çok fazla iyi şey her zaman sizin lehinize çalışmayabilir. Avantajınız için rahat bir görünüm oluşturmanın formülümüz: yastıkları köşe koltuğunuzun soluna, sağına ve ortasına yerleştirin, böylece herkes geniş bir kıpır kıpır odası ve mindere sahip olsun.

Ayrıca, maksimum etki için bir atış eklemeyi de unutmadık – bir miktar doku veya zıt bir renk patlaması için bir tarafı mutlaka yaratıcı ögeler için boş bırakın.

Son Dokunuş olarak Büyük bir Halı Ekleyin

Kanepenizi ve yeni dekore edilmiş alanı tamamlayacak şekilde, odanın ana mobilya parçalarını sabitlemek için büyük bir halı döşemenizi öneririz. İster tüylü bir halı ister sanatsal bir Boho motifi tercih edin, bu öğe dokuyu kucaklamanın şık ve rahat bir yoludur. Halı için uyum olmazsa olmazdır. Sadece perdedeki deseni halıda devam ettirmek bile önemli bir şıklık arayışıdır. Bununla beraber olmazsa olmaz halıları eşyalarınızı sabitlemek için kullanışlı hale getirebilirsiniz. İster küçük bir halı ister büyük bir halı ile mutfağınızı tamamlayabilir olduğundan daha iyi gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Yorum gönder