×

Minimal Ev Dekarasyonu

Minimal Ev Dekarasyonu

Minimal Ev Dekarasyonu

Evin her köşesinde şıklık ve rahatlık isteyen bir yeni sezon anlayışı ile karşı karşıyayız. Bununla beraber otantik Gotik Bohem gibi tarzlar ile beraber birçok ev dekorasyonları görülüyor. Konforlu mobilyalar ile beraber minimal izlemenin etkisi ile varolacak ambiyans her zaman ferah ve iç açıcı olacaktır. İlk olarak temayı belirlemeli ve bu  şekilde minimal ev dekarasyonu yapmalısınız. Ev dekorasyonu yaparken minimaliz konusunda bilgi edinmelisiniz. Malzemeleri her zaman sıklık derecesinde beraber olmasıdır.

Gün içerisinde fazlasıyla ışık alan yerler malzemenin etkisi ile az obje kullanarak olduğundan daha büyük ve ferah gösterebilirsiniz. Bununla beraber eğer az ışık alan bir eviniz varsa aynı renkleri bir arada kullanmamanızı, farklı renkleri bir arada kullanmanız gerekir. Örneğin duvarları büyük bir eve sahipseniz birden fazla renk tonlarını bir arada kullanabilirsiniz.

Minimal Ev Dekarasyonu

Hatta objeleri daha büyük ve yerde bulunan koltuk, yerden aydınlatma gibi eşyalarına büyük seçebilirsiniz. Elde edeceğiniz bu görüntü ile modernlik ve şıklık bir arada olacaktır. Senin için önemli olan evin ne kadar ışık alıp almadığını çünkü eğer salonunuzda az bir ışık alıyorsa koyu renkleri tercih ettiğiniz zaman daha basit bir havaya sizinle beraber olacaktır.

Güneşi çok az alan odalarda aydınlatma oralarda kullanmalı, açık renklerin farklı tonları ile beraber modern bir görüntü elde edebilirsiniz. Bununla beraber önemli olan ahşap gibi ürünlerin süs eşyalarına kadar yansıtılması. Çünkü herhangi bir rengi aynı şekilde odanın her yerinde kullanırsanız, ferah bir görüntü elde etmiş olursunuz fakat iddialı bir görüntü elde etmek için altın rengi gibi ilginç renk tonlarını bir arada kullanabilirsiniz.

Yatak Odaları

Yatak odalarda yapacağınız bir iki değişiklik ile minimaliz bir görüntü elde edebilirsiniz. Yatak odanızda ev saksıları koyarak büyük bir değişiklik yapabilirsiniz. İskandinav tarzı bu modellerde yapacağınız büyük tasarımlar ile yerden ya da yukarıdan sarkıtılan çiçekler aksesuar olarak kullanılacak ve bu sayede ferah ve sade bir görüntü elde edebileceksiniz. Eğer duvarlarınızda sadelik arıyorsanız minimaliz tam size göre olur. Çünkü ahşap dekor edilmiş duvarlar her zaman daha sade ve şık görünür.

Her yerde beyaz ve kullanacağınız bir yer açık tonlu bir renk birleştiği zaman oldukça sade ve ferahlatıcı bir görüntü elde edecektir. Yapılacak değişikliklerin başında gelen beyaz rengin kullanılması iç açıcı derecede evin görüntüsünü değiştirecektir. Eğer odanızda ışık yoksa yuvarlak veya kare biçimde geometrik şekillerin beraber olduğu pencere açabilirsiniz.

Hem daha fazla ışık almasını sağlar, hem de yapılacak en önemli değişikliklerden biri olarak evin ruhunu değiştirir. Klasik eşyalardan bıkmışsanız fakat minimalist bir görüntü elde etmekte istiyorsanız görkemli ve huzurun bir arada kullanıldığı sonra eşyaların tercih edebilirsiniz. Klasik dokular elde eden eksik bir mimari ile minimalist bir görüntü elde edebilirsiniz. Gümüş pırıltılar ya da metalik kırıntılar şeklinde yapacağınız değişiklikler ile seçkin bir görüntü elde edebilirsiniz. Benzersiz bir görüntü elde etmek için yapacağınız önemli işlerden biri de renk uyumlarını kendi tarzınıza göre belirlemektir.

Karizmatik bir tarz istiyorsanız maskülen bir tavırla beraber her zaman şık bir görüntü elde edersiniz. Eğer salonunuz minimalist bir yaşam tarzını temsil edecekse lüks bütün objelerden kurtulmalı, sırf modern görüntü elde etmek için koyu renklere kullanılabilir. Fakat bununla beraber ferah bir görüntü elde etmek için de koyu renklerle beraber açık tonları kullanmanız şarttır. Akıcı fakat sınırları net maskülen bir tarz oluşturmak istiyorsanız koyu rengin her tonunu kullanmalı ve her tonunu birbirleri ile uyum haline getirmelisiniz. Sehpa ve yemek masaları gibi düzlem yerleri koyu renklerde tutmak kanepeler gibi sürekli kullanılan yerleri ise toprak tonlarında tutarak renklerden oluşan bir salon elde edersiniz. Doğal dokular kullanmak istiyorsanız yapılacak ilk iş olarak şömineli odalar ya da şömineli televizyon alanları oluşturmalısınız.

Eğer evinizin karakteri doğal dokulardan olacaksa çeşitli olduğunu desenleri ve rengarenk çiçeklerle evinize oluşturabilirsiniz. Çağdaş minimalist ev dekorasyonu için banko obje çiçektir. Eğer siz eşyalarınızı azaltmaya yönelik bir hareket ederseniz, fakat büyük alanlardan oluşan bir eviniz varsa ilham veren çiçek dekorasyonları ile hem bu alanları modifiye etmiş hem de benzersiz ve gösterişli bir görüntü elde etmiş olacaksınız. Ahşap resim veya tablolardan oluşan bir duvar elde ederseniz, çiçeklerle beraber ev hangi renk olursa olsun uyum sağlayacaktır.

Yorum gönder