×

Misafir Odalarında Mavinin Hakimiyeti

Misafir Odalarında Mavinin Hakimiyeti

Misafir Odalarında Mavinin Hakimiyeti

Hepimizin bildiği üzere mavi rengin biz insanlar üzerindeki etkisi oldukça büyüktür. Genel olarak mavi renginin anlamına baktığımızda güven ve sadakati temsil eden sakin bir renk olarak çıkar karşımıza. Aslında gökyüzü veya denizleri seyretmenin insanlara verdiği huzur da mavinin insan psikolojisinde edinmiş olduğu yeri oldukça iyi açıklıyor. Hatta çoğu insan mavi rengini yaşam biçimi haline getirmiş olup ev dekorasyonlarında mavinin hakimiyetine yer vermiştir. Misafir Odalarında Mavinin Hakimiyeti;

Misafir Odalarında Mavinin Hakimiyeti

Neden Dekorasyonlarımızda Mavi Rengi Tercih Etmeliyiz?

  • Bizler için, kapılarını kapattığımızda tüm dünya sorunlarından sıyrılarak huzur bulmayı beklediğimiz ev dekorasyonlarımızda da mavi renk o samimiyet duygusunu yakalamamızda çok büyük bir etken oluşturur. Günümüzde pek çok insan özellikle misafir odalarında gerek diğer renklerle oluşturduğu kolay uyum gerekse verdiği o güven ve huzur hissini yakalamak için mavi rengi tercih eder.
  • Bununla birlikte mavinin hâkim olduğu bir ortamın temiz bir görüntü ortaya koyduğu oldukça aşikâr. Misafir odalarımızın hem bizler için hem de içerisinde ağırladığımız misafirlerimiz için temiz görünümlü samimi bir ortam olması gerekir.
  • Yukarıda değindiğimiz üzere mavi ve tonlarını diğer renklerle oldukça kolay bir şekilde tamamlayabiliriz. Özellikle beyaz ve gri ile birleştiğinde misafir odanıza katacağı asil ve ferah hava sizin de huzurunuzu ve özgüveninizi artıracaktır.  Beyaz ve grinin yanı sıra yeşil, siyah, mor, krem, turkuaz, ten rengi ve toz pembe gibi renkler de mavi ve tonlarıyla ahenk içinde uyum sağlayan renklerdir.

Peki Maviyi Misafir Odalarımızda Nasıl Dekore Edebiliriz?

  • Aslında bu sorunun oldukça fazla ve farklı cevapları olabilir yani mavi tonlarını misafir odalarımızda pek çok yerde dekore edebiliriz. Mesela misafir odalarınızda mavi tonlarında duvar boyaları veya duvar kağıtları tercih edilmesi sizde ve misafirlerinizde sonsuz huzur hissini anımsatır.
  • Bunun yanı sıra koltuk takımları seçimlerinin maviden yana kullanılarak beyaz, gri, siyah, toz pembe, krem gibi tonlarda dekoratif ürünlerle kombinlenebilir. Bu sayede odanız dar oranlara sahip olsa dahi geniş ve ferah görünümde bir misafir odasına kavuşabilirsiniz.
  • Eğer ki mobilyalarınızda, duvar boyalarında beyaz gibi açık renklere sahipseniz mavi tonlarında tablolar ile dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Böylece misafir odalarınızda sonsuzluk duygusunu uyandırabilirsiniz.
  • Yine mavinin uyum sağladığı renklerde bir misafir odasına sahipseniz mavi tonlarında biblolar, saksılar, canlı veya cansız çiçekler veya abajurlarla göz kamaştırıcı bir dekorasyona sahip olabilirsiniz.

Yorum gönder