×

Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır

Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır?

Mutfak dolaplarınız eskimiş olabilir ya da onların renginden hoşnut olmayabilirsiniz. Artık onları farklı renkte görmek istiyorsanız tabii ki bunun çözümleri vardır. Geçmişten günümüze kadar birçok kişi mutfak dolaplarını yenilemek ve yerlerine yeni dolap taktırmak yerine onları boyayarak bu işin içinden başarıyla çıkabilmektedir. Çünkü mutfak dolaplarını boyamak yeni bir mutfak dolabı almaktan daha ucuz olacaktır ayrıca onları istediğiniz renge boyayabildiğiniz için içinize sinecektir. Bu durumda yapmanız gereken doğru bir boyayı bulmak ya da kaplamayı gerçekleştirmektir. Bunun yanında dolaplarla ilgili malzemeleri temin etmeniz sizin için yeterli olabilir  çünkü isterseniz onları ustalara emanet edebilirsiniz. Ama eğer kendiniz bu işi ellerinizle yapmak istiyorsanız da bunun çözümü tabii ki mevcuttur. Kolay adımlarla dolap boyamanın ve yenilemenin altından başarıyla kalkabilmeniz mümkün olacaktır. Belki de bunun sebebi gerçekten pratik olmasıdır ya da diğer ağır işlere göre mutfak dolabını boyamak gerçekten daha basit olarak algılanabilmektedir.

Mutfak Dolapları Nasıl Boyanır

Mutfak dolaplarını boyamak bazı kişiler için oldukça zevkli bir iş olarak bile algılanabilmektedir. Mutfak dolaplarının boyanmasında bazı kolay yöntemler olduğu gibi bu durum size bağlı olarak değişim göstermektedir. Çünkü mutfak dolaplarınızın hangi renkte ve hangi boya kullanılarak yeni modeline sahip olmasını siz bileceksiniz. Bu yüzden de ilk önce kararınızı bu doğrultuda kesin bir şekilde analiz etmenizde fayda vardır. Mutfak dolabı boya malzemelerini edinmeniz sizin için ilk adım olacaktır. Tabii ki bunun için ilk önce hangi rengi isteyeceğiniz konusunda bir fikirde karar kılmanız gerekecek. Zaten mutfak dolaplarınızın eski rengi de bu  konuda önem arz edecektir. Bununla beraber mutfak dolaplarında var olan renklerin ortadan kaybolması da yeni boyanın kalitesi ve rengiyle alakalı bir durum olarak değişim gösterecektir. Bunun yanında iyi bir şekilde yapılan boya eski boyanın kapanmasında çok etkili olacaktır.

Mutfak dolaplarınızı boyamaya başlamadan önce üzerlerinde ve içerisinde yer alan eşyaları ortadan kaldırmanızda fayda var çünkü onlara boya değebilir. Boya değmesinin yanında kırılabilirler ya da elinizin altında bulunduğu için size zor anlar yaşatabilirler. Bunlardan kurtulmak için yapmanız gereken boyaya başlamadan önce bu eşyaları ortadan kaldırmak olacaktır. Bu sırada onların zarar görmesini engellemenizin yanında kolay çalışmanız için geniş bir alan da elde etmiş olursunuz.

Mutfak dolaplarınızı boyamadan önce eşyaları ortadan kaldırmakla başladığınız işlemi dolap üzerinde yer alan lekeleri çıkararak devam ettirebilirsiniz. Çünkü mutfak dolapları üzerinde var olan lekeler boyanın pütürlü durmasını sağlayacak ya da boyanırken zorluk çıkarabilecektir. Bunun yanında boyanın pürüzsüz durmasını engeller ve hoş bir şekilde durmaz. Bunun için boya yaptığınız alanın temiz olmasına dikkat edin ve orayı cif ya da deterjanla çıkarmayı deneyin.

Boya işlemi yapmadan önce zemininizin üzerine bir şey serip zeminin zarar görmesini engellemenizde fayda vardır. Aksi halde zemine boya değerek orası eski görüntüsünden çok uzaklaşır ve bu da sizin mutfağınıza zarar verir. Bu yüzden zemininizi koruyarak işleme başlamanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca bunun yanında yapmanız gereken bir durum daha vardır o da etrafta var olan kabloları boyadan etkilenmemeleri için muhafaza etmektir. Aksi halde onlar da zarar görebilir ve renk değiştirebilirler bu durum da evinizdeki eşyaların boyadan olumsuz etkilenmesine neden olacaktır. bu tarz durumların yaşanmaması için önceden tedbir almak hem boyanın daha iyi yapılmasını sağlar hem de boya bitiminde herhangi bir kusurla karşılaşmamanız açısından olumlu etki yaratır.

Yorum gönder