×

Mutfağınıza Uygun Mutfak Masası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Mutfağınıza Uygun Mutfak Masası Seçimi Nasıl Olmalıdır

Mutfağınıza Uygun Mutfak Masası Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Mutfağınıza Uygun Mutfak Masası Seçimi Nasıl Olmalıdır?; Mutfaklar evin içinde birçok insanın gün içinde en çok vakit geçirdiği yerlerden biridir. Bu yüzden mutfak dekorasyonu da oldukça önemlidir. Mutfağınızda bir mutfak masası bulundurmak istiyorsanız mutlaka bazı şeyleri gözetmeniz gerekecektir.

Mutfak Ölçülerine Dikkat Edin

Mutfağınızın ölçülerini iyi bir şekilde belirlemiş olmanız gerekiyor. Çünkü küçük mutfaklara istediğiniz masayı seçip yerleştiremezseniz. Bunun yerine mutfak ölçünüze daha uygun bir masa oldukça şık olacaktır. Tezgah ile mutfak masası arasında belli mesafe olacaktır. Bunun dışında ada tezgahınız varsa ada mutfak etrafında yapacağınız ufak değişikliklerde masa almanıza gerek kalmayabilir.

Küçük mutfaklarda duvara monte edilen ve açılıp kapanan masaları tercih edebilirsiniz. Ya monte edilmeden açılıp kapanan masalardan biri de olabilir. Hangisi için yeterli alanınız varsa tam olarak bu duruma uygun hareket etmek doğru olacaktır.

Geniş mutfaklara masa seçmek için daha çok alternatif olacaktır. Kare ve dikdörtgen masalar en yaygın olarak kullanılan masalardandır. Farklı tarz ve farklı malzemeden üretilmiş olan pek çok masa örneği bulabilirsiniz. Oval ya da yuvarlak masa tercih edecek olursanız hareket edeceğiniz alan daha da genişleyecektir. Hatta bu sayede servisleriniz daha hızlı olur ve arkadaşlarınızla yapacağınız sohbetler de daha keyifli olacaktır. Evde küçük çocuğu olan aileler için sivri kenarlı masalardan uzak durmanız adına bu tarz masalar kesinlikle güzel seçimlerden biri olacaktır.

Mutfağınıza Uygun Mutfak Masası Seçimi Nasıl Olmalıdır

Mutfağınızın Dekorasyonuna Uyan Mobilyaları Tercih Edin

Mutfağınızın tarzının dışına çıkmadan bir mutfak masası tercihinde bulunmanız kesinlikle çok iyi olacaktır. Mutfak dolaplarınız çok parlak ve çok renkliyse daha sade bir masa tercihinde bulunmanız hoş durabilir. Masa tercihinde ahşaptan mermere, camdan lakeye kadar pek çok masa çeşidi bulabilirsiniz. Kullanılan malzemenin tipini ve kalitesini seçmek tamamen bütçenize ve tercihinize kalmış bir şeydir.

Masanın ayakları ise bir masaya kaç kişinin daha rahat bir şekilde sığabileceğini belirleyen bir faktördür aslında. Bu yüzden ayaklarınızı daha rahat bir şekilde sığdırabileceğiniz bir masa tercih etmelisiniz. Misafirleriniz geldiğinde rahat rahat oturmak ve sohbet etmek için bacaklarınızın da rahat ediyor olması önemli bir faktördür. Bu durumda masa bacaklarının köşelerde ve daha ince olduğu masalar uygun olabilir.

Yorum gönder