×

Mutfak Yenileme

mutfak yenileme

Mutfak Yenileme

Gerek tadilat gerek yenileme anlamında yapılan işlemler içinde mutfak yenileme oldukça maliyetli olan dekorasyonlardan biridir. Sadece bir dolap değişimi ya da zemin değişimi yanında komple bir mutfağı yeniden hizmetinize sunmak oldukça maliyetlidir. Çoğu kez alınan ikinci evlerin dekorasyonlarında ya da uzun zamandır kullanımın verdiği yıpranmadan sonra değişimi şart olan dekorasyonlar mevcuttur. Zevkinize göre yaptığınız her değişiklik maliyeti artıracaktır.

mutfak yenileme

Değişim planınızı yaparken maliyeti iyi yapmak modern ve kesin çözümler yapmak daha mantıklıdır. Değişim sonrası çıkan ekstra masraflar zamanınıza ve cebinize zarar olacaktır. Dört duvar içinde mobilyalar pencereler zemin alt üst ve beyaz eşyalar bile girebilir. Ev sizin ise ileriye dönük çözümler yapılmalı nihayetinde masraf oldukça yüksek olduğundan kesin çözümler düşünülmelidir. Sadece küçük dokunuşlarla da yenileme yapılarak mutfağınıza yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Nasıl mı bunun için bir kutu boya iş görürü diyebiliriz. Son dönemlerin trend silinebilir boya ile renk seçiminizle mutfağın havası bile değişebilir. Açık nötr renkler bazen pastel tonlar ferah bir hava verecektir. İsterseniz silinir duvar kağıtlarla desenli görüntülerde yaratabilirsiniz. Tercihlerinizde sınır yok yeter ki gerekli bütçeniz olsun.

Teknoloji o kadar gelişti ki mutfakta çok rastlanan yanma olaylarına karşı ısıya yatkın boya duvar kağıtları ve mobilya ürünleri mevcut. Ufak dokunuşlarında bunda etkisi olur. Mutfak lambasının değişimi perdelerin şekli rengi yer için kullandığınız kilim halı bile gereken değişimi yaratacaktır. En masraflı yenileme pencereler inde geçerlidir. Klasik pencerelerin yerini renkli yarı açılır hatta sürgülü pencere sistemleri almıştır. Mutfağı daha derin daha geniş gösterecek fikirlerde üretilebilir. En çokta kapalı raylı dolap sistemleri açıkta malzemeleri bırakmamak adına kullanıma uygun olabilir. Derli toplu ferah bir görünüm bu dolaplarla sağlanabilir.

Perdeler ışığı geçirir olmalı güneşin aydınlık göstermesi bu anlamda önem taşır. Zamanın büyük bir kısmı kadınlar için mutfakta geçiyor ise onu daha kullanılır hale getirmek mümkün. Gerek perde gerek stor perdeyle güneşten ve görüntüden hoşnut kalabilirsiniz. Dolap kapakları değişebilir. Ana renge uyum sağlanabilir sağlanmaz ise de kombin kapaklar yapılabilir. Bir kapak kulp değişimi bile değişime yer açar.

Mutfak dolaplarında mutfak tezgahlarında teknolojiye ve trend tasarımlara rastlıyoruz. Eskinin klasik tek düze renklerin yerini renkli dolaplar renkli fayanslar ankastreler tam bir tasarım dünyasına adım atmış olursunuz. İster küçük dokunuşlarla ahenk yaratın ister komple tadilata girip komple değişime imza atın. Günümüzde artık bu tarz hizmet veren tadilat dekorasyon işlerine imza atan firmalar mevcut. Buda değişim için yeni ufuklar yaratan insanlarla iletişime geçmekten geçiyor. Sıfırdan tüm mutfağın sökümü ile daha geniş alan yaratacağınız alan için gerekli dokunuşları yapmanız da mümkün. Boş bir mutfakta sıfırdan bir mutfak yaratmak ileriye dönükte çözümler yaratabilir. Bütçenizin uygunluğuna uygun tasarımlar yapılabilir.

Sıfırdan değişim yapacağınız mutfak yenilemelerinde elektrik ve su tesisatını da önceden kontrol etmeniz kesin çözümlerden sadece önemlileri arasındadır. Mobilya yenilemelerinde dolap için artık yanmaya dayanıklı malzemeler kullanılmaktadır. Sadece dolap alırken kullanılan malzemenin kalitesi önemlidir. Temizliği kullanıma uygun kaplamalar seçilmelidir. Aksi takdirde her silim mobilyanız eğer iyi değilse gerek buhardan gerek nemden açılma yapabilir. Buda ekstra masraf demektir. Bir dönemlerin mermer tezgahının yerini mobilya tezgahlar ve ısıya dayanıklı bütün montajı yapılan malzemeler artık kullanılıyor. Eğer mutfağınız büyükse ocak klasiğin dışında ortada ya da mutfağa uygun başka bir alanda sergilenebiliyor. Altları da gömme dolap vazifesi gördüğü için dağınıklığı tamamen ortadan kaldırıyor. Aspiratörlerin yerini de çekim gücü yüksek davlumbazlar almış durumdadır.

Beyaz eşyaların bulaşık makinelerin renk değişimleri farklı renkleri hatta mobilya veya aynalı kapakları da mutfağa ayrıca renk katabilir. Bu şekliyle de ahenk bütünlük sağlanabilir. Sebzelikler bardaklıklar sepetler derin çekmeceler düzenleyiciler havluluklar birçok aksesuar kullanıma farklılık yaratır. Bu anlamda köşeler mutfaklar köşeye gelen yerlere akerdion kapaklar daha birçok öneri sıralanabilir. Geriye bir tek perdeniz avizeniz halınız kalıyor. Bunda da sınır yok tamamen zevkinize kalmış. İster iç mimari konusunda yardım alırsınız ister fikirlerinize yol açarsınız tamamen size kalmış. Bunlara alternatif olarak ta raflar size alternatif alanlar yaratacaktır.

Yorum gönder