×

Odanızın Şekline Uygun Ev Mobilyası Örnekleri

Odanızın şekline uygun ev mobilyası

Odanızın Şekline Uygun Ev Mobilyası Örnekleri

Odanızın şekline uygun ev mobilyası seçmek aslında mobilyaların nitelikleri kadar önemli bir konudur çünkü odanızın şekline uygun olmayan mobilya seçimi oldukça yanlış bir tercih olacaktır. Eğer odanızda çok fazla köşe varsa ve duvarlar girintili çıkıntılıysa eşyalarınızı buna göre ayarlamanız gerekecektir aksi halde alan tasarrufu yapmamış olursunuz. Bu yüzden de eşyalarınızı özel olarak yaptırabilir veya alırken köşe kısımlara hizalanacak şekilde olanları satın alabilirsiniz. Odanızın şekli eğer dikdörtgen biçiminde ve genişse eşya seçmeniz daha kolay olacaktır çünkü buraya eşya seçerken kendi zevkinize uyması dışında pek bir kritere bağlı değilsiniz. Bu açıdan bakıldığında geniş ve dikdörtgen odalar eşya seçimi açısından en uygun odalar olup bu tarz odalara sahipseniz daha rahat davranmanız muhtemel olacaktır. Odası dar ya da geniş olanlar ona uygun eşyalar seçerek alandan tasarruf yapma ve rahat hareket etme açısından bir fırsat yakalayabilmektedir.

Odanızın şekline uygun ev mobilyası

Eğer odanız küçük ve duvarlar biçimsiz bir şekilde çıkıntı oluşturmuşsa o alanları verimli kullanmanız gerekecektir. Eğer odanız küçükse eşyalarınızı mümkün olduğu kadar duvara sabitlemeniz gerekecek ve yatak, gardırop gibi büyük eşyaların yerleşmesine ilk önce karar vermeniz gerekecektir. Aksi takdirde eşyalarınızı dizayn ederken zorluk yaşayabilirsiniz ve bu sebeple de dekorasyonunuz istediğiniz şekilde gerçekleşmez. Kendi zevkinizi de göz önünde bulundurarak eşyalarınızı duvar tarafına sabitleyin ve boşluk olan alanlara uygun eşyalar getirin. Örneğin çıkıntılı kolonlar dolayısıyla bazı alanlar boşa gidiyorsa oraya aksesuarlar ya da ufak masalar koyabilirsiniz. Bunun yanında o kısımlara daha küçük eşyalar tercih etmeniz hem işinize yaraması açısından hem de o alanları doldurmanız açısından önemli olacaktır.

Kare bir odaya sahipseniz dikdörtgen oda kadar rahat olamasanız bile burada da birkaç püf noktaya dikkat ettiğiniz takdirde dekorasyonu kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Burada kapı girişinin olduğu yöne önem vermelisiniz kapıyı merkez alarak dizaynı gerçekleştirmeniz gerekir. Bu şekilde yemek masaları, koltuk takımı gibi eşyaları yerleştirerek daha mantıklı bir tasarım ortaya koymuş olursunuz.

Odanız yuvarlaksa eşya seçmek zor değildir ancak onları nasıl yerleştirdiğiniz oldukça önemli bir husustur. Çünkü yuvarlak odalar ya çok tarz görünebilir ya da demode bir görünüme kavuşarak evinizin havasında ani bir olumsuz hava yaratabilir. Bu açıdan bakıldığında eşyalarınızı daha farklı stillerde seçmeniz odanızın şekliyle uyum sağlayabilecektir.

Odanız L şeklindeyse sivri ve dar kısımlara getireceğiniz eşyaları verimli bir şekilde yerleştirmeniz gerekecektir. Kapının açılıp kapanmasını engellemeyecek ve alan daraltmayacak şekilde bu eşyaların dizaynını gerçekleştirirseniz daha rahat edersiniz. Bu şekilde ortaya konan bir dekorasyon en az dikdörtgen şeklindeki bir oda kadar sizin rahat etmenizi sağlayacaktır. Bu açıdan eşyalarınızı daha ince yapılı ve kolay taşınabilir seçerseniz evinizin dizaynını rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Yorum gönder