×

Ortopedik Yatak Önerileri

Ortopedik yatak

Ortopedik Yatak Önerileri

Ömrümüzün yaklaşık olarak 25 yılını uyuyarak geçiriyoruz. Rakamsal olarak baz alındığında az bir süre olmadığı için uyuduğumuz yatağın günlük yaşantımızda etkisi büyüktür. Her insanın yaşadığı gibi hepimiz gün içerisinde yoruluyor, belki stres altında çalışıyor, belki de yalnızca huzurlu bir uyku çekmek için yatağımızın yolunu gözleyebiliyoruz. Tüm günün getirilerini bir kenara bırakmak, fiziksel ve zihinsel olarak dinlenebilmemiz içinse iyi bir uykunun gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz.

İyi Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

İyi bir yatak seçebilmemiz için öncelikle kendimizi, kendi bedenimizi, günlük yaşamımızda ki yapmış olduğumuz iş yükünü tam anlamıyla bilmemiz gereklidir. Daha açık bir deyimle bedenimizi ve bedensel alışkanlıklarımızı bilmemiz gereklidir.

Ortopedik yatak

Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar

Her şeyden önce kendi konforumuz önemlidir. İyi bir uyku içinde yatağımızın bedenimize göre olması gerekir. İyi bir yatak için;

-Vücudumuzun ağırlığına ve vücut ölçümüze göre yatak seçimi yapmalıyız.

-Bilindiği gibi omurgamız S şeklindedir ve doğru yatak da vücudumuzun S şeklini korumalıdır.

-Yatağımızın çok sert olması nasıl ki rahatsızlık yaratırsa, çok yumuşak olması da hemen hemen aynı rahatsızlığı yaratır.

-Yatağımız baş, sırt, bel ve diz bölgelerimizi  destekleyen türde olmalıdır.

Son zamanlarda revaçta olan yatak çeşitlerinden bir tanesi de ortopedik yataklardır. Genelde eklem ve kas ağrıları yaşayanların tercih ettiği yatak çeşitlerinden biridir. Doğru seçimle temin edildiği taktirde şikayetlerin azaldığı ve sağlıklı bir uyku hali gözlemlendiği aşikardır.

Ortopedik Yatak Nedir?

Uyku esnasında bel ve omurga bölgesini destekleyerek rahatlık sunan, şikayetlerin en aza indirgenmesine yardımcı olan bir yataktır. Bedenimizde oluşan ağrıları ortopedik yatağın özel ve kaliteli yapısı sayesinde azaltarak, konfor alanımızın içinde kalmamıza yardımcı olmaktadır.

Ortopedik Yatak Özellikleri Nelerdir?

-Ortopedik yataklarda yatağa tam anlamıyla gömülmeyi beklemememiz gerekir. Yüzeyin vücudu desteklemesi gereklidir.

-Ağırlığımızın eşit dağılması gereklidir. Bunun sebebiyse uyku sırasında tek bir bölgeye yük binmesini engellemektir. Yük binen bölgede uyandığımızda ağrılarımız olur veya uykumuzdan uyanma durumumuz oluşabilir. Bunu engellemek adına ortopedik yataklarda vücut ağırlığımız eşit olarak yayılır ve herhangi bir şikayetle karşılaşmayız.

-Ortopedik yataklar aynı zamanda doğru uyku pozisyonunu bizlere kolaylıkla sağlamaktır. Şayet uyku halinde kan dolaşımımızda bir aksaklık olduğunda hem iyi bir uyku verimi alamayız hem de vücudumuzu yenileyen kan dolaşımımızda aksaklık olduğundan bir takım ağrılarla karşılaşmamız oldukça olasıdır.

Ortopedik Yatak Modelleri Nelerdir?

Ortopedik yataklarda  ‘’visco’’ ve ‘’lateks’’ adı verilen malzemeler kullanılmaktadır. Bununla birlikte organik ve Japon yatakları da ortopedik özellikler göstermektedir.

Visco malzemesi; yataklarda ağırlığı tek bir bölgeye yöneltmekten kaçınmak ve aynı zamanda vücudu saran yapısı sayesinde daha konforlu bir uyku sağlamak adına kullanılmaktadır. Bununla birlikte nefes alma özelliğine sahiptir ve terleme gibi rahatsız edici durumların önüne geçmektedir. Visco yataklarda kullanılan malzeme sağlamlılığı ve kalitesi açısından uzun bir ömre sahiptir. Aynı zamanda bu yataklar yaysız olup %100 organiktir.

Lateks malzemesi; kauçuk ağacının gövdesinden elde edilen sıvının ismidir. Özel bir teknikle blok haline getirilerek kullanır. Lateks yataklar visco yataklarda olduğu gibi kötü kokuları engellemeye, yatağın hava almasına, vücut ağırlığının tek bir bölgede birikmesine engel olmaktadır. Böylece hijyenik, konforlu ve sağlıklı bir uyku için önemli özellikte bir üründür. Lateks yataklar tamamen doğal olabileceği gibi sentetik de olabilirler. Çoğunluklu özel üretim ile teminatı sağlanmaktadır. Bunun içinde fiyat olarak baz alındığında daha yüksek fiyatlı olabilmektedir.

Japon yer yatağı modeli; yerde veya yere yakın konumda kullanılan yatak türüdür. Yatağın iki tarafının da farklı sertlikte olmasıyla bilinir. Yerde veya yere yakın konumda olması psikolojik olarak rahatlık sağladığı gibi her iki yüzeyinin de farklı sertlikte olması doğru uyku pozisyonunu dengelemektedir.

Doğal-organik yatak modelleri; tamamen doğal içeriğe sahip olunmasıyla bilinmektedir. Yapımında hindistan cevizi lifi ve at kılı gibi malzemeler kullanıldığından esnek yapıda olan yataklardır. Bu özelliği sayesinde üzerlerine binen ağırlığı gayet dengeli bir şekilde karşılayabilmekte ve sağlıklı uyku sağlayabilmektedirler.

Unutmamamız gereken hususlardan biride ortopedik yataklar ağrılarımızı tamamen kesintiye uğratmaz. Şikayetlerimizi en aza indirgeyebilen bu özellikteki yataklar ciddi boyutlara ulaşan şikayetleri ortadan kaldırma garantisi vermemektedir. Bu ve bunun gibi durumlar için doktor desteği almak daha elzemdir. Diğer bir konuysa yataklarımızın vücudumuza iyi etki edebilmesi için belli bir süre beklememiz gerektiğini unutmamalıyız.

Ortopedik yatak alırken içinde ve dışında kullanılan malzemeden, yay sistemine kadar öğrenmemiz gereken her şeyi sormalıyız. Bununla birlikte garanti ve iade şartı da önemli bir husustur. Çünkü temin edildikten sonrasında kullanım sağlandığında ve bununla beraber yatağın size göre olmadığını gözlemlediğinizde değişim veya iade garantisi mutlaka olmalıdır. Size uygun olmayan olmayan bir yatakta hiçbir zaman iyi bir uyku deneyiminiz olmadığı gibi, fiziksel ve zihinsel olarak da stres altında olmanız kaçınılmazdır. Bu ve bunun gibi durumlarla karşılaşmamak adına, güvenilir firmalardan ürününüzü almak her zaman için daha olumlu sonuçlar verir.

Konfor alanınızda kalmanız dileğiyle..

 

Yorum gönder