×

Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma odası dekorasyonu

Oturma Odası Dekorasyonu

Oturma odası dekorasyonu tamamlarken bu alanda çok fazla vakit geçiriyorsanız ona göre bir oturma planı yapmanızda fayda vardır. Eğer evinizde en çok vakit geçirdiğiniz alanlardan bir tanesi burasıysa ki genel olarak öyledir burayı kullanıma daha uygun hale getirmenizde fayda vardır. Rahat bir kontept oluşturmaya özen göstermeniz gereken bu alanda ayrıca şıklıktan ödün vermemeniz gerekmektedir. Yine modernliğin ve şıklığın bir arada bulunmasını sağlayabileceğiniz bu oturma odası alanında spor havası da yaratabilirsiniz. Bu şekilde bakıldığında sporluk ve şıklığın bir arada yer aldığı oturma odaları daha kullanışlı bir profil çizmekte ve bu şekilde sizin daha rahat bir şekilde orada vakit geçirmenizi sağlamaktadır.

Oturma odası dekorasyonu

Oturma odası dekorasyonlarında şık bir televizyon ünitesi ortaya koyduğunuz zaman onun etrafında aynı modernliğe sahip iki koltuk kullanabilirsiniz. Ya da bunun yanında yine köşeli takımlardan yararlanabilirsiniz ancak bunları seçerken klasik tarzla spor tarzını buluşturmayı ihmal etmeyin. Örneğin beyaz bir köşe takımının ortasında bir sehpa kullanarak burayı daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz. Ahşap ve camın bir arada bulunduğu orta sehpanın altında kırmızı ya da siyah tüylü bir halı tercih ederek dikkati buraya çekebilirsiniz. Perdelerinizi daha sade seçmeniz gereken bu oturma alanında halıda farklı bir numara yapabilirsiniz ancak bu çok fazla olmamalı ve genel olarak bu numara bir renk şeklinde ortaya çıkmalıdır.

Oturma odası sürekli kullanacağınız alanlardan bir tanesiyse daha çok kırılacak eşyalardan ziyade sağlam ama şık mobilyalar tercih etmenizde fayda vardır. Tabii ki camdan yapılmış aksesuarlar da kullanabilirsiniz ancak bunları en azından duvarınızda yer alan üst raflarda bulundurmanızda fayda vardır.

Kullanacağınız modern tablolar yine evin koltuklarıyla uyum sağlayacak şekilde olmalı ve gerekirse oturma grubunda yer alan minderin deseniyle görüntü açısından bir bütünlük yaratmalıdır. Bu açıdan renkli tabloları minderlerde kullandığınız gibi renkli desenlerle birleştirebilirsiniz. Bu açıdan ortaya uyumlu bir desen görüntüsü ortaya çıkacak ve evde fazlalık bir görüntü olmayacaktır. Bu açıdan televizyon ünitesinde de önemli dokunuşlar yaparak televizyonu duvara monte işlemini uygulayarak sabitleyebilirsiniz.

Yorum gönder