×

Rengarenk Mutfak Dekorasyonu

Rengarenk Mutfak Dekorasyonu

Rengarenk Mutfak Dekorasyonu

Renkli bir mutfak oldukça şirin durabildiği gibi mutfağınızın karmaşık bir görüntüye de sahip olmasına neden olabilecektir. Bu yüzden mutfağınızda renkli tasarımlar ortaya koymadan önce uygun bir planlama yapmanızda fayda vardır aksi halde mutfağınız çok karışık bir görüntüye sahip olabilir ve modernlikten uzaklaşabilir. Bu yüzden ne kadar fazla renk kullanırsanız kullanın bunu dozunda ayarlamak ve bu renklerin birbiriyle olan kıvamını tutturmak çok önemlidir. Aksi halde renkler birbirlerine karışır ve ortalıkta uyumsuz bir görüntü ortaya çıkar. Renkli mutfak dolapları da biraz riskli bir seçim olsa da bunu doğru bir şekilde dekore ederseniz oldukça şık bir mutfağa sahip olabileceksiniz.

Rengarenk Mutfak Dekorasyonu

Mutfağınıza renk katmadan önce ilk olarak duvarlarda ya da duvarın bir kısmında renkli boyalar kullanmaya özen gösterin. Örneğin sarının yeşile  çalan tonunu bir duvara boyadığınız zaman onun üzerinde beyaz mutfak dolapları kullanabilirsiniz. Ardından orta kısımda bir bar masası oluşturarak burayı da mavinin koyu tonlarından oluşturabilirsiniz. Bu şekilde mavi ve sarının uyumlu tonlarının bir arada ne kadar şık duracağına şahit olacaksınız. Bunun yanında beyaz mutfak dolaplarından sonra üst kısımlarda kırmızı aksesuarlar ve masanın üzerinde duran kırmızı çiçekler  bulundurabilirsiniz. Mutfak tezgahınızı siyah yapmanızda bir sakınca yoktur hatta bu renkler arasında oldukça dikkat çekici duracaktır. Masanızın sandalyelerinin renkli olmamasına özen gösterin çünkü bunların mutfak dolapları gibi beyaz olması ortaya daha uyumlu bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Açık mavi mutfak dolaplarının arka kısmını beyaza boyayarak aydınlık bir görüntüye kavuşabilirsiniz. Ardından masanızın sandalyelerini turuncu şekilde tasarlayın ve ortalığa tatlı bir görüntünün çıkmasına neden olun. Bu şekilde açık mavi ve turuncunun birleşimi bir mutfak alanında ara kısımlara beyaz renklerin ve kiremit dokuların yerleştirilmesi oldukça farklı bir konsept olarak karşımıza çıkacaktır.

Mavi mutfak dolapları pek çok kişinin kullandığı mutfak dolapları türlerinden bir tanesi olup açık pembe mutfak dolapları da oldukça tatlı duran dolaplar arasındadır. Bu şekilde mutfağınızı toz pembeden oluşan bir tasarıma büründürebilirsiniz ancak araya mor aksesuarlar ve sandalyeler koyarak onu koyu renklerle kombin yapmanız daha doğru olacaktır.

Yorum gönder