×

Renkli Oturma Odası Dekorasyonu

Renkli Oturma Odası Dekorasyonu

Renkli Oturma Odası Dekorasyonu

Renkli Bir Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Bir ev dekore edilirken oturma odasının dekorasyonuna çok dikkat edilir çünkü çekirdek ailenin en çok vakit geçirdiği bölümlerden biridir. Bu nedenle devamlı içinde olunacak bir alanın düzenine ve dekoruna çok dikkat edilmelidir. Renkli bir dekorasyon mu yoksa daha klasik ve sade bir dekorasyon mu olacağına karar verilmelidir.

Renkli, bir oturma odası olup olmayacağına karar vermek tabi ki karakterden karaktere farklılık gösteren bir durumdur. Renkli bir oturma odası tercih edildiğinde bunu şekillendirmek için dekore edecek olan insanın tarzı ne olursa olsun oturma odasının belli bir planı mutlaka vardır. Duvarların rengi ile eşyaların rengi birbiri ile oldukça uyumlu olmalıdır. Birbirlerine paralel olması çok önemlidir.

Renkli Oturma Odası Dekorasyonu

Renk seçimi yapılırken rengin iddiasına bakılmalıdır. Çünkü öyle renkler vardır ki her şeyle kolay kolay uyum sağlayamaz. Bu renkleri seçmek için ise önce sportif mi yoksa daha çok klasik tarzda renklere sahip olan bir oturma odası olacağına karar vermek gerekir. Renkler ayarlandıktan sonra oturma odasının duvarları arzu edilen renge boyanmalı ve devamında uygun bir mobilya seçimi yapılmalıdır. Renkler birbiri ile uyumlu olmalı ve bakıldığında bir ahenk oluşturmalıdır.

Zeminin nasıl olması gerektiğine karar verilmeli ve istenilen zemin bir an önce ayarlanmalıdır. Zemin ve duvarlar birbiri ile paralel renk tonlarına sahip olmalıdır. Temadan çok uzaklaşılmadan karar verilmelidir. Duvarlar boyanıp yerler ayarlandıktan sonra seçilmiş renge sahip olan mobilya takımları oturma odasına ölçülerine göre ortalığı çok daraltmayacak şekilde yerleştirilmelidir.

Zaman geçtikçe moda olan renkler değişir ve kişiden kişiye farklılık oluşturur. Yılın trend olan renklerini kullanarak bir dekorasyon yapmak isteyenler ise bu konuda derin bir araştırma yapıp ona göre bir fikir sahibi olmalıdır. Ancak moda geçen zaman içinde devamlı olarak değişen bir şeydir. Bu nedenle sonuç ne olursa olsun insanlar kendi sevdiği ve görmeyi tercih ettiği renklere göre seçimler yapmalı ve dekore edeceği yeri ona göre döşemelidir.

Renkli bir oturma odası kullanmak isteyen biri hem moda olan renkleri kullanabilir hem de modası geçemeyecek ve zaman geçtikçe değeri hep aynı kalacak renkleri de kullanabilir. Dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de dekorasyonun kişinin tarzını yansıtması ve içinde kendini rahat hissedebilmesi konusudur. Karar verirken oturma odasında seçilen renklerin ve mobilyaların kullanışlı olmasına ve ayrıca fonksiyonel olmasına da dikkat edilmelidir.

Gün içerisinde çok vakit geçirilecek bir ortam olmasından dolayı daha çok kir götürebilen renklere ve pratik, alternatif mobilyalara ihtiyaç vardır. Mobilyaların, yerlerin ve duvarların yanı sıra renk seçilirken kullanılacak olan aydınlatma da göz önünde bulundurulması gereken bir husus olarak karşımıza çıkmaktadır. Aydınlatmanın büyüklüğü veya yaydığı ışığa göre yansıma yapıp yapmayacağına ve hangi rengin daha güzel görüneceğine de karar vermek başlı başına bir gereklilik olarak görünmektedir.

Bütün bu ayrıntıların yanı sıra seçilen perdeler ve bu perdelerin renkleri de çok önemlidir. Renklerinin yanında bu perdelerin uzunluğu ya da kısalığı, modeli de seçim yapılırken etkili olan faktörler arasındadır. Oturma odası dekorasyonunda kullanılacak olan aksesuarların da çok önemli olduğu belirtilmesi gereken bir konudur. Sonuç olarak en fazla vakit geçireceğiniz odada neler görmek istediğiniz önemli bir konudur. Seçilen halı ve bu halının rengi, halının üzerindeki desenler, halının ortada kaplamış olduğu alan ve halının fonksiyonel özellikleri de oturma odası için çok önemlidir. Renkli bir oturma odası dekore etmek isteyen biri renklerin birbiri ile uyumu ve hangi eşyanın hangi renk olması gerektiği gibi ince konulara çok dikkat etmelidir.

Yorum gönder