Renkli Saksılar
Evinizde bitki yetiştirmeyi seven biriyseniz sizin için birbirinden renkli ve yapımı basit el işi saksıları nasıl boyayacağınızı derledik. Renkli Saksılar;
Kil Saksı Boyama
Klasik bir saksıya stil katın
Kıl saksıları severim ama bence fazlası monoton olabilir. Kil saksıların görünümünü değiştirmek için, bazen ayran ve yosun çözeltisi püskürterek (zaman alıcı bir olay) onları yaşlandırıyorum veya anında tatmin olmak istersem onları boyuyorum. Bir bitki hediyesini kişiselleştirmenin düşünceli bir yolunun yanı sıra bahçeyi süslemenin kolay ve ucuz bir yoludur.
Saksı boyamanın benim için en güzel yanı tasarım yapmaktır. Saksılar için çevredeki insanlardan, nesnelerden ve yerlerden ilham alabilirsiniz. Örneğin, saksı bir bitki ile birleştirildiğinde aklımda özel bir görünüm olmadıkça genellikle yeşil renkten kaçınırım. Yeşil bir saksının genellikle bir bitkinin yapraklarıyla çatıştığını veya dikkatini dağıttığını düşünürüm. Ayrıca, bir zemin bitkisi veya büyük bitki ekimi için kullanılan bir saksıda çok küçük, karmaşık tasarımlar kaybolacaktır. Bu tasarımları göz hizasında görülebilecek bir saksı için saklıyorum.
En sevdiğim tasarımlardan biri gece gökyüzüne dayanıyor. Sevdiğim bir başka tasarım da eski altın varaklı resim çerçevelerinden ilham alıyor. Üst üste binen altın katmanlarının görünümünü kırmızı temel rengiyle seviyorum. Çeşitlilik için, bazen altın yerine siyah bir üst kat kullanıyorum ve altındaki kırmızıyı ortaya çıkarmak için üst katmanın bir kısmını kazıyorum.
Boya kaplarına gelince, tasarım olanakları sonsuzdur. Saksı yıllarca iyi dayanır ve dış mekanda bile çok az solar. Yine de donmadan kurtulamayacaklar, bu yüzden hava soğuduğunda onları içeri getirin.
İhtiyaç duyacağınız malzemeler
- Pişmiş toprak kapları temizleyin
- Çeşitli renklerde akrilik zanaat boyaları
- Küçük veya orta boy köpük fırçalar
- Plastik tabaklar
- Pamuklu çubuklar
- Küçük sanatçının boya fırçası
- Tel fırça
– Şeffaf sprey akrilik
Antik Saksı
Kırmızı baz kat kuruduktan sonra, antika altın gölgenin kademeli yamalarını uygulamak için geniş bir köpük fırça kullanın. Bu adımda altın boyayı seyreltmeyin. Seyreltilmemiş boya düzensiz bir şekilde devam edecek ve altın varak taklit ederek temel rengin görünmesine izin verecek çizgiler bırakacaktır.
İlk yama seti kuruduktan sonra, tüm tencereyi kaplamak için bunları ek yamalarla üst üste getirin.
Mat siyah saksı
Kırmızı baz kat tamamen kuruduktan sonra, saksının dış yüzeyinde temel rengi tamamen kaplayan kalın bir kat seyreltilmemiş siyah boya uygulayın.
Siyah kaplama tamamen kurumadan önce, saksının etrafında geniş, hafif bir şekilde sert bir tel fırça kullanın ve üst katın altındaki kırmızı rengi ortaya çıkarmak için yeterince kazıyın.
Bitmiş saksı tamamen kuruduktan sonra boyayı kapatmak ve tasarımı korumak için iki kat şeffaf su bazlı sprey akrilik uygulayın.
Bu katman aynı zamanda saksı dışındaki kirin temizlenmesini de biraz kolaylaştırır.
Yorum gönder