×

Retro Ofis Dekorasyonu

Retro Ofis Dekorasyonu

Retro Ofis Dekorasyonu

Retro Ofis Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Retro kelimesinin ne anlama geldiğine baktığımızda geçmiş zamandaki parçaların yansıtılması, sergilenmesi, yaşatılması gibi anlamlara gelir. Yani daha çok geçmiş zamandaki tarzlar ile ilgili olduğunu söylemek mümkündür. Retro tarz genel anlamda ev dekorasyonlarında kullanılıyor olsa da ofislerde de tercih edilen bir dekorasyon tarzıdır.

Ofiste Retro bir tarz yakalamak demek daha nostaljik bir görüntü ortaya çıkarmak demektir. Eski model dekor eşyaları ile Retro tarz bir ofis ortamı oluşturmak mümkündür. Bu tarzı tam olarak yansıtabilmek için sadece nostaljik eşyalar kullanmakta yeterli değildir. Bunun için geçmişten belli bir dönemi rol model olarak alıp, o dönem ile ilgili mobilya tarzlarının, aksesuar çeşitlerinin ve o dönemi yansıtan renklerin bir arada kullanılması ve bir bütünlük yakalaması gerekir.

Retro Ofis Dekorasyonu

Ofis ortamları belli başlı meslekler için vazgeçilemeyen yerlerdir. Mutlaka olması gereken mekanlardan biridir. Dolayısı ile ofis ortamında rahat etmek ve estetik bir görüntü oluşturmak hem çalışanlar için hem de ofise girip çıkan müşteriler açısından çok önemli bir yer oluşturmaktadır. Birçok ofis farklı farklı tarzlarda dekore edilmektedir. Genel olarak klasik tarz tercih edilse de resmiyete biraz daha uzak olan ofis tarzları da yoğun olarak göze çarpmaktadır. Avukatlık, hukuk gibi büroların ofisleri genel olarak daha çok klasik dekorasyon ile dekore edilmiş ofis tarzını temsil eder. Turizm ve mimarlık gibi mesleklerin ofisleri ise genel olarak daha renkli dekorasyon modelleri ile döşenmiştir.

Ofisler çalışanların aktif olduğu, günün uzun saatlerini orada geçirdiği ve motive olduğu çalışma alanları olarak nitelendirilen yerlerdir. Retro olarak dekore edilmek istenen ofislerde mobilyaların birbiri ile uyumuna çok dikkat edilmelidir. Çünkü yansıtmaya çalıştığı kesiti temsil etmelidir. Resmi yönü çok ağır basan meslek gruplarının ofislerinde daha klasik tarzlar kullanılacağından dolayı ciddiyet bozulmayacaktır. Bunun için birbiri ile model ve renk olarak uyumlu ve ortamın ciddiyetini bozmayacak koltuk ve masalar tercih edilmelidir. Sade tonlar kullanılarak sakin ve sükuneti çağrıştıran bir ofis ortamı oluşturulmalıdır.

Retro dekorasyon ortamı germeyen, klasik görünümü ile insanı rahat ettiren bir özelliğe sahiptir. Seçilen dönemi yansıtmak maksatlı o dönemin mobilyalarında moda olan renkler kullanılabilir ve ufak tefek süs eşyaları ile ortalık renklendirilebilir. Retro deyince sadece eskimiş olan ve nostaljik görünen şeyler kastedilmez. Retro dekorasyon çok önem ve çok özen gerektiren bir iştir. Çok bulunamayacak mobilya ve eşyalar tercih edildiği için maliyetli de olabilir. Ancak farklılığı ve değişik bir bakış açısı tarzı yakalanmış olabilir.

Masasından sehpasına, koltuğundan kalemine, perdelerden aksesuarlara kadar en ince ayrıntısına kadar incelenmeli ve aralarındaki uyum büyük bir özenle takip edilmelidir. Çünkü Retro dekorasyon nostalji kuşağının belli bir dönemine göre oluşturulduğu için tamamen o döneme ait mobilyalar ile donatılırsa anlamlı bir bütün oluşturabilir. Yeni nesil sade ve birkaç şık mobilya ile de Retro dekorasyon stiline katkı sağlanabilir ancak yine de tercih edilen kısım tam anlamıyla Retro bir görünüş sağlamak olacaktır.

Ofise yeni giren biri tarafından bakıldığında bu Retro dekorasyon çok ilgi çekici ve değişik görünebilir. Ortalığa farklı bir ambiyans ve farklı bir enerji katacaktır. Sıradanlıktan uzaklaşıp farklı bir bakış açısı getirecektir. Doğru dizayn edildiğinde çok hoş bir görüntü meydana getirebilir ancak doğru düzgün dizayn edilmediğinde dikkat dağıtıcı ve kafa karıştırıcı görünebilir. Bunun için bu konuda iyi araştırma yapmak ve gerçekten uyumlu ve birbirinin yanında kötü bir imaj oluşturmayacak mobilyalar seçilmeli ve bu sayede Retro dekorasyon başarışı bir şekilde tamamlanıp güzelce ortaya koyulmalıdır.

Yorum gönder