×

Sade Oturma Odası Dekorasyonu

Sade oturma odası dekorasyonu

Sade Oturma Odası Dekorasyonu

Sade oturma odası dekorasyonu yapmak için birbirinden değişik renkler kullanmak yerine iki ya da üç rengi bağlı kalarak birbirinden şık dekorasyon elde edebilirsiniz. Bununla beraber dekorasyonları eğer değiştirmek istiyorsanız aydınlatmalar veya uyumlu objelerden yararlanabilirsiniz. Rahat ve şık ve kombinasyon istiyorsanız, berjerlerden faydalanabilirsiniz. Küçük alanlar ya da büyük alanlar şeklinde ayırabileceğimiz dekorasyonlar salonumuzun boyutuna göre değişir. Eğer salonunuzu dekore etmek istiyorsanız ilk olarak ayarlamak gereken şey, duvar boyaları olacaktır.

Duvar boyalarında eğer yeni sezondan bir şeyler taşımasını istiyorsanız duvarlarınızda bir kolonda farklı bir renge boyayıp diğer kolonlara aynı renkle bütün yapabilirsiniz. Bununla beraber asma tavan şeklinde elde edeceğiniz değişik tavan modelleri şıklık ve görkem konusunda size ipuçları sağlayacaktır. Garanti şık ve rahat bir görüntü elde etmek istiyorsanız, yapacağınız bir diğer önemli konu ise sürekli üstünde oturacağınız ve sürekli vakit geçireceğiniz taleplerinizi ayarlamak olacaktır.

Sade oturma odası dekorasyonu

Koltuk Şekli

İkili koltuk, üçlü koltuk, L koltuk şeklinde ayarlayabileceğiniz değişik koltuklar odanın yarattığı temaya göre değişir. Bununla beraber yemek gibi günlük olarak sürekli kullanacağınız masa sandalyeleriniz eğer oturma odanıza taşımak istiyorsanız, oturma odanızda bütünlük yaratmalı ya da renk konusunda uyumlu bir şekilde olmalıdır.

Bununla beraber aydınlık gösterecek diğer modellere geçmek gerekirse eğer duvarlarınız açık tonlarda ise tavan boyasını koyu renk tutabilir. Koyu renk koltuk kullanabilir ya da açık renkli koltuk kullanmak istiyorsanız koyu renkli yastıklar ile kombin yapabilirsiniz. Bununla beraber yapacağınız halı seçimi de çok önemlidir. Eğer duvardaki objelerinizle halı seçimleriniz renk konusunda uyumlu olursa atıfta bulunarak salonun ambiyansı da oldukça iyileşecektir.

Renk Seçimleri

Görkemli bir salon evde etmek istiyorsanız, önemli renk değişikliği de beraberinde olmalıdır. Bununla beraber tam açık ya da tam koyu duvar boyalarını beraber kullanabilirsiniz. Yapacaktınız bir diğer önemli unsur da kullanılacak objeler olacaktır. Sırf şık görüntü elde etmek için uyumsuz objeleri bir arada kullanmamalısınız.  Bunun aksine süs eşyalarını daha az vitrinde kullanıp, duvar dekorasyonuna önem verebilirsiniz. Yapacağınız en güzel şeylerden ilki büyük küçük salonunuzla uyumu renklerden oluşan çerçeveler satın almaktır. Çünkü sade bir görüntü elde etmek istiyorsanız kullanacağınız en iyi şey renklerin derinliğidir. Elde edilecek betimlemelerle beraber temayı oluşturacak bir renk kombinasyonu her sade oturma odası için önemlidir. Sade bir salon elde etmek istiyorsanız fazlasıyla yer kaplayan oturma takımlarından uzak durmanız gerekmektedir.

Süs Eşyası

Küçük oturma grupları alarak eğer küçük bir alanınızda varsa tamamen güzel bir kombinasyon elde edersiniz. Geniş koltuk içeren büyük odalar yerine L koltuk tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda büyük odalarınızı ferahlatacak ve güzel bir görüntü elde etmenizi sağlayacak bir duvar köşesi oluşturarak kombin yapabiliriz. Eşyalarını bu duvar köşesinde sabitleyebilirsiniz. Bununla beraber yapacağız çerçevelerin yanına oluşturacak, değişik geometrik çeşitler de ve sadelik de yer alan süs eşyalarını eğer abartılı bir şekilde kullanırsanız, sade oturma odanızı tamamen abartabilirsiniz.

Çünkü sadelik süs eşyalarında da olması gereken özelliklerden biridir. Kullanacağınız priz kaplarından tutun da yemek masasının üstünde yer alan süs objelerine kadar sadelik önemlidir. Yemek masalarının üzerine sade bir çiçek sade bir şamdanlık da elde edeceğiniz sadece bir ahşap süs eşyası ile bütünlük yakalayabilirsiniz.

Önemli olan burada yaratmak istediğiniz temadan dışarı çıkmamanız. Bununla beraber tüm eşyalarınızı ahşap renklerinde yapabilirsiniz. Güzel aydınlatma içeren oturma odaları her zaman daha sade ve daha ferah gözükür. Ferah ve sade bir ambiyans için yapmamız gereken önemli şeylerden biri de aydınlatmalardır. Yerden aydınlatma asma tavan aydınlatmaları spot lambaları ya da kullanacağınız büyük avizeler şeklinde oluşturulacak aydınlatmalar, oda aydınlatma ve odadaki her şeyi güzel bir şekilde göstermelidir. Bununla beraber eğer koyu renkli bir koltuk takımı kullanmak istiyorsanız yapacağınız iki ya da üç değişiklik ile ferah ve sade bir anlan oluşturmak mümkün.

Tamamen aydınlatmaları bırakacağınız bir köşe ile oluşturacak ferah ve aydınlık hava elde etmek istediğiniz tüm ambiyansı sizlere sunacaktır. Fonksiyonlu ürünler kullanmak oldukça önemlidir. Şık bir anlayış istiyorsanız fakat sadelikten ödün vermek istemiyorsanız, normal eşyaların yerine fazlası ile fonksiyonu olan eşyalar tercih edebilirsiniz.

Eğer bir L koltuk kullanmak istiyorsanız aynı zamanda iç içe geçmiş sehpalar kullanabilir ya da yaratacağınız küçük alanlara kitap, gazete gibi objeler koyabilirsiniz. Bu şekilde bir alan ile sade ve şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Televizyon ünitesi kullanmak yerine salonda yapmanız gereken önemli değişikliklerden biri de üniteyi tamamen kaldırmaktır.

Çünkü oda dekorasyon dediğimiz zaman aklımıza gelen şeyler her zaman fazlalık ünitelerde koymuş eşyalardır. Televizyonu duvara sabit verirseniz ve duvar dekorasyonu bir ünite daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Kullanacağınız ahşap objeler ve tek renk duvar boyaları veya tek desenli boyalar her zaman sade bir görüntü elde etmenizi sağlar.

Yorum gönder