×

Salonlardaki Trende Renkler

Salonlardaki Trende Renkler

Salonlardaki Trende Renkler

Salonlardaki Trende Renkler; Evi dekore ederken şık görünmesini sağlayan etkenlerin başında tasarım  gelir. Tasarımı ise farklı kılan en önemli etken ise boyanın çeşidi be boyanın renkleri gelmektedir. Eğer eski olan bir şeyi değiştirmek istiyorsanız boyanın renklerini değiştirmek en pratik yoldur.

Salonunuz boyasının rengini seçerken yılın trend renklerinden haberdar olursanız daha etki yaratacak ve daha modern bir dekorasyona imza atmış olursunuz.

Salonların trend rengi haline gelen beyaz ortamı ferah gösterir bunun yanında ortamı geniş de gösterir. ortama derinlik kazandırmak istiyorsanız ise gri rengini kullanabilirsiniz. Salonda a bambaşka bir etki yaratarak salona bambaşka stil kazandırmak istiyorsanız ise kahverengi, kırmızı, yeşil ve lacivert gibi renkleri kullanabilirsiniz.

Özellikle küçük bir salonunuz var ise  ortamı daha geniş ve ferah göstermek amacıyla  beyaz renk kullanmanız daha doğru olur. Gri rengi veya tonlarında kullanılacak duvar boyası ile seçilen doğru renkler ve doğru konumlandırmaları sonucunda daha kip ve uzun salon dekorasyonu yapabilirsiniz. Yaptığınız bu dekorasyon salonunuza  modern bir görünümün yanında ferah bir ortam da oluşturacaktır.

Salonda kullanılacak  boyanın rengi geçtiğimiz yıllarda çok fazla dikkate alınmıyordu. Günümüzde ise boya renklerinin insan psikolojisi üzerindeki etkileri daha iyi anlaşılmasından dolayı boya renkleri daha da önem görmeye başladı. Böylelikle ortaya da farklı stiller çıktı.

Salonlardaki Trende Renkler

Kırmızı

Salonu daha hareketli göstermek istiyorsanız kırmızı renk kullanabilirsiniz.

Fakat kırmızı rengi kullanacağınız alanda çok dikkatli olmalısınız. Salonda kırmızı rengini kullanmak istiyorsanız  eğer enerji karmaşası yaşamamak adına bej, beyaz nötr renkleri gibi renklerle birleşimi sınırlandırarak karmaşadan kurtulabilirsiniz. Salon rengi olarak da kiraz kırmızısı yahut bordo rengi kullanabilirsiniz. Ayrıca büyük salonlarda kırmızı duvar boyası kullanmanız daha uygun olacaktır.

Lacivert

Salon boya trendlerinden bir diğeri ise lacivert rengidir. Lacivert rengi salona daha modern bir görünüm kazandırır. Lacivert koyu renk olduğu için salonda nasıl duracağı konusunda şüpheye düşebilirsiniz. Koyu renk olan lacivertin asıl amacı alanı olduğundan daha küçük ve orantılı göstermektir. Mekânınızda lacivert rengi kullanacaksanız eğer mekanınız da nötr veya beyaz büyük renklerde mobilya kullanmanız doğru olacaktır. Ardından odayı süslemek için düz çizgilerden bir tarz ile bunu yapabilirsiniz. Ortaya çıkacak sonuca da hayran kalacaksınız.

Beyaz

Salon duvarlarında süslemeler yapacaksanız eğer bunu iyi beyaz renk ile yansıtabilirsiniz. Salon dekorasyonunu uygun mobilyalarla en yüksek seviyeye taşımak istiyorsanız saf ve doğal renk olan beyazı kullanabilirsiniz. Beyaz rengini çok seviyorsanız eğer koltuklara, tavana  kadar her yerde beyaz rengini kullanabilirsiniz. Son dönemlerde ise moda olan buz beyazı rengi ise insanın içini ısıtan cıvıl, cıvıl güzel bir dekorasyon yapabilirsiniz.

Gri ve Beyaz

Beyaz boya kullanımının avantajlarından biri de diğer renkler ile kombinlenebilmesi örneğin beyaz rengini kullandığınız duvarı gri veya bej gibi renklerle boyayabilirsiniz. Böylelikle salonunuzun dizaynına modern bir hava da katmış olursunuz.

Pastel Renkler

Salon duvarlarında beyaz renginin yanında pastel renkleri de kullanarak dekorasyonun pozitifliğini daha da arttırabilirsiniz. Rahatlatıcı ve sıcak etkiye sahip olan pastel renkleri mobilya ile güzelce kombinelerseniz de  göz kamaştırıcı dizayn elde etmiş olursunuz.

Yorum gönder