×

Tahta Paletlerden Koltuk Nasıl Yapılır?

Tahta Paletlerden Koltuk Nasıl Yapılır

Tahta Paletlerden Koltuk Nasıl Yapılır?

Ahşap paletleri iç veya dış mekân mobilyalarına dönüştürmek veya geri dönüştürmek, dünya çapında insanlar arasında çok popüler hale geldi. Sadece eğlenceli bir proje yapacağınız hem de aynı zamanda bahçeniz için oldukça işlevsel bir kanepe, sehpa veya başka şeyler hazırlayabileceğiniz için. Ayrıca, küçük bütçeler için mükemmel projeler olduğundan çok fazla harcama yapmadığınız için de oldukça ekonomik bir eşya olacaktır. Tahta Paletlerden Koltuk Nasıl Yapılır?

İnsanları davet ettiğiniz ve birlikte biraz zaman geçirdiğiniz rahatlama noktanızı yaratmak için mükemmel bir tercih denebilir. Tasarımlar basittir ve çok fazla araç gerektirmez. Sadece ahşabı zımparaladığınızdan emin olmalısınız. Yastık ve minderleri nasıl sardığınıza dikkat edin, böylece çok hızlı yıpranmasınlar.

Dayanıklı meşeden yapılmış bir palet seçimi yapın. Elbette, ne kadar az çatlak, parçalanma ve çürüme olursa o kadar iyidir.

Tahta Paletlerden Koltuk Nasıl Yapılır

İhtiyaç Duyulan Malzemeler:

  • Palet (Sağlam meşe veya meşe ve basınçla işlenmiş keresteden yapılmıştır)
  • 8 ft basınçla işlenmiş 2×4
  • Yıldız başlı (Torx) delme gerektirmeyen kutu (kendinden kılavuzlu) 2 1/2 inç güverte vidası

Gerekli Araçlar:

Ahşap kesme bıçağına sahip daire testere veya panter testere
Çivi çeken kazıyıcı çubuk
Çekiç
Güç vidalı tabanca
Şerit ölçüsü
Marangoz’un kare
İşaretçisi
Yapılışı

Bu 48 inç x 42 inç meşe paleti seçim yapılabilir. Dikkat edin kırılmış bir çıta var ise uygun bir şekilde çıkarabilir veya eski şekline tekrar dönmesini sağlayabilirsiniz. Plan, paleti sadece altı testere ile sıraya ve sıra koltuğuna ve 2×4’ü dört ayak haline getirmektir.

Daha sonrasında, kesiklerimi yapılacak dört ana traversin her birinin sonundan aynı 17 inç işaretleyin. Dairesel testereyi kabaca 2 inç derinliğinde kesecek şekilde ayarladıktan sonra, levhalar yalnızca bir kesim için çok derin olduğundan kesimleri diğer taraftan tamamlamak için paleti ters çevirerek işaretler boyunca kesin.

Bloklar üzerinde, koltuğun alt kısmının arkasını yerden 8 inç ve koltuğun alt kısmının önünü yerden 105 inç yükselttin. (Bunu tabii ki zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Koltuğun daha yüksek veya daha alçak ya da daha çok arkaya yaslanmasını isteyebilirsiniz.) Tezgah bu pozisyondayken, akülü matkap kullanarak bacakları bağlamaya başlayın. Matkabı bir Torx ucuyla bu 2,1/2 inçlik kendinden kılavuzu güverte vidalarını 21, 3/4 inçlik yeni kesilmiş panolardan koltuk alt arkasının yanlarına sürmek için kurdun. Yıldız başlı (Torx) vidalar mükemmel bir tercih olabilir.

Bacak tahtalarının içinden hem koltuk arkalığına hem de bank koltuğuna vidalar çekin, aslında sadece bacağı tezgaha takmakla kalmayın, aynı zamanda koltuk bölümlerini birbirine sabitleyin. Alt bölüme dört vida, üste dördü ve ardından koltuk arkası bölümünün altına iki ilave vida öneriler arasındadır.

Buradan, yeni basılan daha kısa palet bölümünü -bankın arkasına alın ve yatay olarak bırakın daha uzun bölüme bank koltuğu dikey olarak istifleyin. Şimdi bankın şekillendiğini görebilirsiniz.

Sonra 2×4’ü bacaklar ve kol dayama destekleri olarak ikiye katlanacak şekilde kesin. 2×4’ü her biri 21, 3/4 inçlik dört parçaya kesin.

Öndeki ölçümü iki kez kontrol ettikten sonra (bankı hala destekleyin, böylece bankın ön tabanı yerden 10 inç yüksekteydir), ön destek ayaklarının yere kare olduğundan emin olduktan sonra, her bir ön tarafa dört vida çekin, bacak onları tezgâh kenarlarının önüne sabitler.

Daha sonra, bankın ortasına daha fazla güç sağlamak için, koltuğun ve sırtın iki set merkez destek kirişinin her birine bir vida çivilenmiş (iki ahşap parçasını birleştirecek bir açıyla girin) ve ikisini birleştirerek bölümler ve ağırlık merkeze konduktan sonra bankın eğilmesini önler. (Alternatif olarak, basınçla işlenmiş ikinci bir 2×4 satın almak isteyebilirsiniz ve ikiye bölün ve bu açıklıkları bacaklara sabitlemek için vidalar kullanarak bir yarısını koltuk, koltuğunun ön alt kısmına ve diğerini arkaya doğru uzatabilirsiniz.)

Projenin başında gevşediğim palet çıtasını çıkartmıştınız. Fotoğrafta, tezgah kolçakları yapmak için önden ve arkadan bank ayakları üzerine yayıldığımı görebilirsiniz. Sol taraftaki ucu koltuğun arkasından sarkan bir açıyla kestim ve sonunda iki vidayı “kol” içinden arka bacağa ve ön bacağa geçirerek tezgâha sabitledim. Başka bir palet çıtası buldum ve aynısını diğer tarafa da yaptım. Başka bir çıtanız yoksa, bankın arkasından veya altından birini aynı amaçla kullanmaktan çekinmeyin.

Yorum gönder