×

Tavan Arası Dekorasyonu

Tavan arası dekorasyonu

Tavan Arası Dekorasyonu

Çatı katı odaları , bizi onlara bu kadar çeken şeyin ne olduğunu kesin olarak bilemememize rağmen, genellikle tüm evin en çekici iç mekanlarıdır. Bazı insanlar bilinçsizce onları gizli odalarla veya çocuklar için oyun alanlarıymış gibi bakarlar. Her iki durumda da özel bir çekicilikleri ve siz onları terk ettikten sonra bile sizi takip ediyor gibi görünen sıcak bir hisleri var. Böyle bir alan tasarlamak birçok zorluğu beraberinde getirir. Bu yüzden bugün işleri sizin için kolaylaştırmaya karar verdik. En güzel tavan arası odalarının bulunduğu bir listeyi bir araya getirerek, dekorasyonda size en azından bir başlangıç ​​noktası vereceğimizi düşündük.

Tavan arası dekorasyonu gerçek bir macera ve keyif olabilir. Ahşap kirişli sıra dışı tavanlar ve tepe pencereli eğimli duvarlar, sonsuz yaratıcı olanaklar sağlayacaktır.

Kesin olan bir şey var, tavan arasını dekore ettikten sonra, tipik monoton iç mekanı elde etmeyeceğiniz garanti. Tavan arasını dekore ederken bireyselliği ve hayal gücünü ifade etmelisiniz. Diğer yaşam alanları gibi farklı açılarda ve farklı yüksekliklerde eğimli çatı katının dezavantajları olduğu kadar avantajları da vardır. Avantajlarından biri, çatı katının çoğunlukla benzersiz olması ve binadaki diğer tüm dairelere göre odaların düzeninde önemli ölçüde farklılık göstermesidir, böylece çeşitliliğin tadını çıkarabileceksiniz. Aşağıda onu nasıl dekore edeceğinizi ve güzel ve rahat bir yere dönüştürebileceğiniz bazı ilham verici örnekler göreceksiniz.

Tavan arası dekorasyonu

Alanınızı Değerlendirin

Tavan aranızdaki mevcut her kuytu köşeyi ölçün. Gerçekten hiçbir şeyi dışarıda bırakmayın . Özellikle tavan aranız burada gösterilen alandan daha küçükse, her santimini bilmek isteyeceksiniz; alçak saçaklar, küçük köşeler ve dar geçitlerle çalışmanın birçok yolu vardır.

Tavan arasında bir yatak odasının romantizmini kucaklayın. Çatı katındaki bir yatak odasındaki bir saçağın altına sıkışmış bir çocuk yatağından daha rahat ne olabilir? Çocuklar küçük alanları sevme eğilimindedir, bu nedenle tavan arasını çocuk odasına dönüştürmek akıllıca bir seçimdir. Beyaz panelli duvarlar buradaki şirin kır evi hissini arttırıyor.

Yerleşik yatakla depolamayı artırın. Rahat bir küçük yatak köşesi, ince başucu rafları ve ayrıca ayak ve yatağın altında saklama alanı eklediğinizde daha da işlevsel hale gelir.

Beyazla alanı ve ışığı en üst düzeye çıkarın. Normalde tavanda, duvarlarda ve zeminlerde saf beyaz kullanmaktan çekiniyor olsanız bile, bir çatı katında alanı açmak için sadece bir şey olabilir. Üst kattaki odalar, evin girişinden daha uzağa yerleştirildikleri için daha az yaya trafiği ve daha az kir alır, bu nedenle beyaz çatı katlarını düşündüğünüz kadar temiz tutmak zor değildir. Ve beyazla çevrili olmak, büyük, kabarık bir bulutun içinde olmak gibidir.

Zemini Boyayın

İster beyaz ister başka bir açık renk tonu seçin, boyalı zeminler tavan arasında akıllıca bir seçim olabilir. Düz ahşaptan daha fazla ışığı yansıtırlar ve boya, daha ucuz ahşap zeminler için harika bir kaplamadır. Bütçeyi aşmamak için harika bir yardımcıdır.

Bu alçak duvarları maksimum alçak raf üniteleri, bölmeler ve masalar, ihtiyaçlarınıza uygun depolama çözümünü oluşturmak için tam doğru şekilde bir araya getirilebilir. Ikea gibi büyük mağazalar, alanınıza ve bütçenize uyan neredeyse özel modüler parçalar bulmak için harika kaynaklar olabilir .

Özel depolamaya bakın. Bana göre özelleştirilmiş dolaplardan ve diğer depodan oluşan dolu bir duvarın ağırlığı altın değerindedir. Çatı katınızı ana yatak odası veya sık kullanılan başka bir alan olarak kullanmayı planlıyorsanız, özel dolaplar veya dolaplar için tasarruf etmeyi düşünün – savurganlığa değer olacaklar.

Diğer yerleşik bileşenleri düşünün. Belki de standart bir dolap ihtiyacınız olan şey değildir. Peki ya yerleşik bir masa, çekmece seti veya saklama bölmesi? Bu fikirler her zaman daha çok alan ve şıklık demektir.

Uygun pencere işlemlerini bulun. Eğimli bir duvara yerleştirilmiş pencerelerin kapatılması özellikle zordur ve odayı ne için kullandığınıza bağlı olarak, onları çıplak bırakmayı seçebilirsiniz. Ancak alanı yatak odası olarak kullanıyorsanız, bu pencereleri kapatmak isteyeceksiniz. Burada gösterilenler gibi motorlu perdeler, yukarıdan veya aşağıdan açılarak, yüksek, eğimli pencerelerde bile ışığı kolayca kontrol etmenizi sağlar. Yerdeki bohem yatağı deneyin. İster kraliçe yatak için yeriniz olsun, ister sadece ikiz yatak veya beşiğe sığabilecek küçük bir köşeniz olsun, rahat bir yer yatağına ideal olarak uyan bir yer mutlaka vardır. Bir salon alanı oluşturmak için, küçük bir yatağın üstüne tonlarca yastık koyun.

Alçak Mobilyalar Kullanın

Rahat bir salon alanı oluşturmak için alçak bir sehpayı yer minderleriyle çevreleyin. Yerde oturmak tavanların daha yüksek görünmesini sağlayacaktır. Aynı şekilde, platform yataklar ve alçak kanepeler tavan arasında tam boy yataklar ve büyük koltuklardan daha iyi çalışacaktır.

Bir açıklama yapan avize veya kolye lambası asın. Asma aydınlatma armatürü ile tavan arası tavanınızın yüksekliğinde dikey alandan en iyi şekilde yararlanın. Masa lambaları ile tamamlayın – zemin lambaları tavan arasında garip görünme eğilimindedir.

Büyük boy mobilyaları deneyin. Çocuk oyun masaları, sandalyeleri ve rafları, büyük boy mobilyaların asla çalışmayacağı dar alanlara sıkıştırılabilir. Küçükler oynarken yetişkinlerin takılabileceği pencerenin altında bir divan bulunan tavan arası oyun odasını bitirin. Orta kirişlere bir sandalye yerleştirmek, aynı zamanda odadaki en yüksek noktadan en iyi şekilde yararlanarak gözü yukarı çeken eğlenceli bir dokunuş olacaktır.

Yorum gönder