×

Turkuaz Oturma Odası Dekorasyonu

Turkuaz Oturma Odası Dekorasyonu

Turkuaz Oturma Odası Dekorasyonu

Turkuaz rengi ev mobilyalarında yavaş yavaş çok sık kullanılan renkler arasındaki yerini almıştır. Eve mobilya alınırken mobilyanın modeli ve konforunun yanında rengi de oldukça önemli bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü renkler evin havasını aniden değiştirebilen önemli noktalar olarak bilinir bu yüzden de renk açısından fikir sahibi olmak önemlidir. Bu tarz durumlarda koyu renkleri kir belli etmemesi açısından tercih etsek de özellikle beyaz ya da krem renklerini her şeyle uyması açısından birçok kişi tercih listesinde bulundurmaktadır. Bu yüzden de farklı renklerin kullanımı bazı kişiler tarafından oldukça ilginç karşılanabilmektedir. Oysaki renklerin pek çoğunun mobilya açısından kullanımı mümkün olup bu yüzden turkuaz gibi renklere de şans verilmesi aslında o kadar imkansız değildir. Zaten bu durumun olumsuz bir şey yaratması aslında insanın kuruntularından bazıları olarak yer almaktadır.

Turkuaz Oturma Odası Dekorasyonu

Turkuaz rengine sahip olan oturma grupları özellikle renk açısından salona ilk girişte çok fazla dikkat çekmektedir. Bu yüzden de bu rengi kullanıyorsak onu daha hafif renklerle şekillendirmek mümkün olacaktır. Şöyle ki turkuaz renkli bir oturma grubunda gri minderler kullanılması hem daha şık olacak hem de turkuazın evi boğmasına izin vermeyecektir. Bu sayede farklı renkleri birbiriyle kombinlemiş olacaksınız ve uyum derdine de son vereceksiniz. Bu yüzden gri ya da daha açık renkli turkuaza yakışacak renklerde şallar ve minderler turkuaz oturma odası açısından oldukça güzel durabilecek aksesuarlar olarak karşımıza çıkacaktır.

Turkuaz oturma odaları renk açısından canlı bir şekilde göze çarpacağı için aksesuarların daha sade olmasında fayda vardır. Bu yüzden hem koltuklarınızın rengi göze çarpar hem de aksesuarlar sayesinde ortamı daha sakin bir havaya çevirebilirsiniz. Bunun yanında kullanacağınız halının renginin turkuaz olmamasına dikkat edin aksi halde ortamda çok boğucu bir turkuazın hakimiyeti mümkün olacaktır. Bu durumda da eviniz daha dar ve daha karanlık gözükecektir. Bunların olmaması için halınızın daha açık renkli mümkünse gri, krem ya da beyaz olmasına özen gösterin. Ayrıca perdelerinizde turkuazlık bulunacaksa çok az bir şekilde bulunmasına dikkat edin aksi halde ev çok boğucu bir turkuaz hakimiyetinin içerisinde yer alacaktır.

Duvar renklerinin özellikle krem ya da beyaz olması turkuaz oturma odasıyla hoş bir kombinasyon sağlayacaktır. Bu sayede evinizde var olan mobilyaların rengi daha canlı bir şekilde ortaya çıkabilir ve mobilyalarınızın kalitesi de göze çarpabilir. Bu yüzden duvarları daha sade renklere boyamanız ve dizayn etmeniz odanızın ferah görünmesi açısından da oldukça önemlidir. Zaten açık renk duvarlar evi daha geniş ve daha açık gösterecektir. Bu sayede içeriye adım attığınız an karanlık bir ortamdan ziyade sıcak bir alana giriş yapmış olacaksınız. Aynı zamanda farklı renkte ufak aksesuarlar da turkuaz oda için vazgeçilmez detaylar olarak odanızın daha şık bir görünüme kavuşmasında söz sahibi olmaya devam edecektir.

Yorum gönder