×

Ustasından Adım Adım Kitaplık Montajı Rehberi

Ustasından Adım Adım Kitaplık Montajı Rehberi

Ustasından Adım Adım Kitaplık Montajı Rehberi

Evinize  yeni aldığınız bir kitaplığın montajını gerçekleştirmek için bazı adımları uygulamanız gerekmektedir. Bu açıdan montaja başlamadan önce zeminin zarar görmemesi için o kısma bir örtü ya da bu bölgeyi koruyacak bir şeyi sermeniz şarttır. Bunun yanında montaj kısmına başlamadan önce varsa kullanım kılavuzundan yararlanın ve usta bir kişiden yardım alın. Eğer daha önce bu tarz monte işlemlerini gerçekleştirmediyseniz sizin için çok da kolay olmayabilir. Kolaylıktan ziyade zarar görmemeniz ya da monte işleminin sağlam bir şekilde yapılması için daha önce bunu yapmış olmanız önemlidir. Eğer bu konuda deneyim sahibi değilseniz ilgili yerlere başvurabilir ya da bir ustadan yardım alabilirsiniz. Ustasından Adım Adım Kitaplık Montajı Rehberi;

Ustasından Adım Adım Kitaplık Montajı Rehberi

Kitaplığın Montaşı İçin Hangi Malzemeler Gerekmektedir?

  1. Vida
  2. Şarjlı matkap
  3. L tipi duvar sabitleyici

Montaj kısmına başlamadan evvel tüm malzemelerin eksiksiz bir şekilde bulunduğundan emin olun ve daha sonra bu montajı nasıl gerçekleştireceğinizi kafanızda tasarlayın. Burada kullanım kılavuzundan yararlanmanız gerekecek ve eksik bir malzeme varsa onu önceden temin etmeniz önem arz edecektir. Ana kısmı meydana getirmeye çalışın ve burada doğru vidaları kullanmaya özen gösterin. Aynı zamanda görüntü bozukluğu olmaması açısından vidaların yer aldığı kısma da dikkat etmenizde fayda vardır. Ana hattı meydana getirdikten sonra duvara dayadığınız bu kitaplığın sabitleyici tarafından desteğini sağlayın. Bu kısmı da tamamladıktan sonra rafları kendi tercihinizi de göz önünde bulundurarak dizmeye başlayın. Eğer arada yer alan boşluklar müsaitse ve siz de bazı raflara çok uzun eşyalar koyacaksanız bu alanı uzun tutmanızda bir sakınca yoktur. Burada dilediğiniz gibi boşluk bırakmaya uygun bir yapı varsa bunu değerlendirebileceğinizi unutmayın.

Kitaplık ortaya koyarken yalnızca klasik görüntüde kitaplıklar oluşturmanıza gerek yoktur bunun yanında yine aynı malzemeleri kullanmanız gerekmemektedir. Kendi zevkiniz ve kullanımınız açısından bu kitaplıklarda farklılık meydana getirebilirsiniz. Bazı kişiler kitaplıklarda ahşap koyu kahverengi görünümü severken bazıları da beyaz ve daha klasik görünümlerden hoşlanmaktadır. Bu yüzden kendi zevkinizi göz önünde bulundurarak kullanımını en rahat gerçekleştirebileceğiniz kitaplıklar seçmenizde fayda vardır.

Yorum gönder