×

Üçgen Ev Dekorasyonu

Üçgen Ev Dekorasyonu

Üçgen Ev Dekorasyonu

Şehrin gürültülü ve stresinden uzak ve kalabalığından sakınmak doğa içinde sakin huzurlu yaşamlar kurmak çoğumuzun hayalidir. Bu anlamda her türlü malzeme kullanılarak modern ve geleneksel her türlü size hitap edecek yaşam alanları yaratma k mümkün. Taş ve ahşabın bir arada kullanımı doğaya ve yeşile eş görünümü yakalamak buna örnek sayılabilir. Kış aylarında doğallığı yakalamak sıcak mevsimlerde serinliği yaşamak güzel olsa gerek. Taşın ses yalıtımı doğa koşullarına dayanıklılığı ile ahşabın sağlıklı nefes alır görüntüsü bir araya geldiğinde ortaya enfes bir manzara çıkabilir.

Üçgen Ev Dekorasyonu

Taş bakım istemese de ahşap bakım gerektirir. Taş depreme dayanıklılık kazandıran malzemedir. Bahçeli ev sahiplerinin ahşap ve taş kullanımı kısmen ya da tamamında olabilir kişiye özel tercihlere bağlı olarak değişebilir. Ahşap doğanın biz insanlara sunduğu birçok alanda da kullandığımız en değerli malzemelerden biridir. Gerek iç dekorasyon gerek dış dekorasyonlarda bu anlamda kullanılan ahşap evinize bahçenize her yere yakışan malzemedir. Çevre dostu olması da ayrıca önem taşır. Tek sıkıntı sürekli bakım istemesi yandın tehlikesi ve olumsuz koşullarda mevsimlerde dayanıksız oluşudur. Buda dezavantaj bir durum yaratır.

Doğal malzeme anlamında kullanılan kütükler oldukça dayanıklıdır. Tüm iklim tiplerine uyumludur. Kütük bu anlamda iç ve dış dekorasyonda rahatça kullanılan malzemedir. Farklı malzemelerle birlikte kullanıldığında yapınıza estetik görünüm kazandırabilir. Amaçta doğayla iç içe bir yaşam kurmak olan üçgen evler ideal örnekler arasındadır. Yapımı kolay malzemesi ucuz barınma ihtiyaçlı evlere örnektir. Bu tarz evlerin tarihi on dokuzuncu yüzyıla rastlar. Üçgen evler bu anlamda bütçemizi zorlamayan portatif evler gibi düşünebiliriz. Kendin tarafından stresinden kaçış noktası için ideal fikir olan bu evler normal bir yazlık evden daha uyguna gelir. Oldukça basit mimari detaylara sahip bu evler son dönemlerde tatillerde bile tercih nedeni olmuştur.

Doğal malzemelerden üretim üçgen evler gerek ahşap gerek tuğla kullanılarak yapılmaktadır. Bunun yanında bu tarz evlerde aliminyum malzemede kullanılmaktadır. Doğa ile yaşamı prensip eden seven kişilerin tercihleri olan bu evlerdir. Alçak ve üçgen şekilde çatıları vardır. Şekil olarak ta üçgene benzer. Evlerin yapımının kolaylığı ve taşınabilirliği en önemli özelliklerindendir. Bu tarz evler için genelde ahşap malzeme kullanılıyor. Üçgen ev yapımı için sadece temele atacağınız beton alanı kadar olması gereken yer yeterli olacaktır. Dış dekorasyon için ahşap veya kullanılan malzeme doğal ya da boyanabilir olabilir.

Bunun dışında üçgen camlar çatının gökyüzü ve yıldızları görmek adına camdan kaplanılması sıralanabilir. İç dekorasyona gelince bu evler klasik evlerden farklı olduğu için dekorasyonu da dikkatli yapılmalıdır. Aksi takdirde evin şeklini daha vurgular bir görüntü kazandırılır. Bu noktaları yumuşatmak ve ufak dokunuşlarla bu durum engellenebilir. Evin bu şeklini vurgulamak için eşyaları duvara dayamak ya da gizlemek istenirse mobilyayı duvara dayamamak buna örnek sayılabilir. Salon için duvarlardan uzak bir köşe koltuk uygun olabilir. Ya da yay şekli verilmiş ürünler kullanılabilir. Dikkat çeken dikkati aksesuara çeken ürünlerle de bunu kapatabilirsiniz. Şekil olarak yamuk görüntülerini raf seçimi ve gömme dolaplarla kapatabilirsiniz. Renklerin kumaş seçimi şekillerin yuvarlak seçimi evin hatlarını farklı gösterecektir. Bir köşe koltuk için yuvarlak halı simetrik kesimli sehpalar bir köşede görünen merdivenin altına yapılmış kapalı bir gömme dolap katlanabilir malzemeler rafların kullanım alanı açacağı kesin. Dar alanlarda kullanılan dolaplar birçok şeyi derli toplu gösterir. Aksesuarlar ise çok kalabalık olmamakla birlikte modern görünümler kazandırabilir. Her şeyden uzak yaşamlar adına ve genelde tatil planlarında da tercih sebebi olan bu tarz yapılar artarak devam etmektedir.

Yorum gönder