×

Yatak Odası İçin Perde Önerileri

Yatak Odası İçin Perde Önerileri

Yatak Odası İçin Perde Önerileri

Yatak odaları için perde seçimi oldukça önemli bir karardır. Amaca ve zevkinize göre tercih edebileceğiniz birbirinden farklı pek çok perde seçeneği bulunuyor. Perde gerçekten de evi oldukça şık ve güzel gösteren detaylardan biri. Çünkü yatak odasında tercih edeceğiniz perde geceleri uyuyacağınız zaman için belirleyici bir faktör oluyor.

Perdeler, evin içinin dışardan görünmesini engellemek için kullanılıyor. İç mekân tasarımlarında oldukça önemli ve belirleyici bir yeri vardır. Odayı karmaşık göstermekten ya da kasvetli bir hava yaratmaktan uzak perde seçimi yapmalısınız. Yoksa yapacağınız yanlış perde seçimi yüzünden yatak odasında uyumanız ya da vakit geçirmeniz sizin için oldukça sıkıcı bir hale gelecektir. Bu yüzden güne güzel başlamanız adına iyi bir perde seçimi yapmanız sizi daha mutlu hissettirecektir.

Yatak Odası İçin Perde Önerileri

Perdelerin Kolay Temizlenebilir Olması Oldukça Önemli

Stor, tül ya da fon perde kullanımı tercihe ve alana göre değişiklik gösterebilir. Ama perde seçiminde dikkat edilecek noktalardan bir tanesi de toz toplamayan ve kolay temizlenebilir perdeler olmasıdır. Yatak odası için seçilecek perdeler kullanılmak istenen amaca göre değişir. Renk ya da desen açısından pek çok seçeneğiniz bulunuyor.

Amacınıza Göre Perde Seçimi Yapın

Yatak odasında bulunan eşyaları daha ön plana çıkarmak isteyenler için seçeceği perdenin duvar rengiyle aynı olması daha uygun olacaktır. Ama mobilyalarınız oldukça sade ve biraz daha farklı bir hava katmak istiyorsanız, daha renkli bir perde seçimi yapabilirsiniz.

Yere kadar uzanan perdelere yatak odasında oldukça modern bir görünüm yaratacaktır. Yatak başlığınıza uygun bir perde seçimi yapabilirsiniz. Bu sayede odanızı daha düzenli ve daha ferah göstermiş olacaksınız. Eğer daha çarpıcı bir yatak odası yaratmak istiyorsanız o zaman perdeyle kontrast sağlamayı deneyebilirsiniz. Gündüz vakitlerinde yatak odanızın ışık alması için tül pere kullanmanız gerekiyor. Burada krem ya da beyaz tonlar tercih edilebilir. Geceleri rahat uyuyabilmek için üzerine daha koyu tonlarda ve kalın kumaşlı bir perde tercih edebilirsiniz. Sabahları fon perdeyi topladığınızda odanız daha aydınlık görünecektir.

Yatak Odasının Daha Ferah Görünmesi İçin Perde Seçimi Önemli Bir Kriter

Yatak odasının genişliğine göre kullanacağınız perdenin hafifliği de oldukça önemlidir. Mesela küçük bir alana sahipseniz ve ağır bir perde seçiyorsanız yapacağınız bu seçim odayı sıkıcı bir hale getirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktır. Bunun yerine odayı daha aydınlık ve iç açıcı gösterecek olan perde seçimi yapmanızı tavsiye ederim.

Stor perdelerde ise kolaylık olması açısında zebra perde modellerini de tercih edebilirsiniz. Bu sayede geceleri odanız daha karanlık bir ortama sahip olurken sabahları da aydınlık bir mekân yaratabilirsiniz. Çocuk yatak odalarına ise üzerinde farklı baskılar bulunan stor perde modellerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu tarz bir perde tercih etmeniz perdeyi açıp toplamak adına daha kolay olacaktır.

Yorum gönder