×

Yazlık Villa Dekorasyonu

Yazlık villa dekorasyonu

Yazlık Villa Dekorasyonu

Yazlık Villa Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yazlık villalar yaz aylarında genel olarak tatil için tercih edilen ve dinlenmek ve stres atmak için kullanılan yerlerdir. Dolayısıyla içinde kullanılan renklerin ve mobilyaların ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir etki uyandırması gerekir.

Yazlık villalarda genel olarak bambu mobilyalardan yararlanılabilir. Beyaz renk eşyalar ve minderler ile de oldukça ferah ve yaz havasına uygun bir görüntü elde edebilirsiniz. Balkon, teras veya bahçe gibi kısımlarda da yine bambu masa sandalye gibi mobilyalar kullanılarak ya da salıncak kurularak bir bütünlük oluşturulabilir. Yaz ve sıcak konseptine uyum sağlamak adına masa veya sehpaların üstünü eski bir takım küçük eşyalar yardımı ile süsleyebilirsiniz. Yine ortaya otantik desenlere sahip bir kilim sermekte bütünlüğü ve ahengi sağlamak konusunda çok yardımcı olacak bir etken olacaktır.

Yazlık villa dekorasyonu

Yaz konseptini tamamlamak için duvarlara çeşitli resimler asılabilir. Bu resimler genel olarak bitki resimleridir. Bu bitkilerde genel olarak deve tabanı ve kaktüs gibi yeşil bitkilerdir. Bu bitkiler sadece duvar resimlerinde kullanılmak için değildir. Dilendiği takdirde yazlık villanızın bir köşesinde de yetiştirilebilir.

Yazlık villa konseptine modern bir koltuk takımı ve bitki desenli yastıklar eşlik edebilir. Duvarlarda bulunan bitki resimleri ile de bütünleşerek harika bir uyum yakalanacaktır. Ayrıca ahşap çerçeveler de bu uyumun bir parçası olacaktır. Yine bitki desenli masa örtüleri, bitki desenli halı ve perdeler yine bitki desenli yatak örtüleri ve runnerlar kullanılabilir.

Yazlık villanızı dekore etmek için çok geniş bir bütçeye sahip değilseniz çok fazla üzülmeye gerek yok çünkü ikinci el eşyalar ile de içerisi gayet güzel dekore edilebilir. Tabi ki bu ikinci el eşyalar bir takım yenileme çalışmalarından geçirilerek eskisi gibi şık bir görüntü elde edilebilir. Böylece ekonomik bir dekorasyon yapmış olursunuz. Ayrıca bu mobilyalar antika gibi görünür ve içeriye ayrı bir ahenk ve hava katar. Oluşan bu nostaljik görüntüde yaz konseptinin bütünlük oluşturmasına çok yardımcı olacak bir unsurdur.

Ayrıca yazlık villanızın mutfağında da estetik bir görüntü oluşturulabilir. Eskiyen porselen tabaklar duvarlara asılarak ya da çeşitli yerlere yerleştirilerek birer aksesuar olarak kullanılabilir. Bu sayede tatlı ve sempatik bir görüntü ortaya çıkacaktır. Buna benzer bir şey de eskimiş diğer mutfak eşyaları için yapılabilir. Eskiyen ve artık kullanılmayan tencere ve tavaları hatta kupaları da birtakım aparatlar yardımı ile duvarlara ya da tavana asarak farklı bir dekorasyon oluşturulabilir. Bu da hem salaş hem de doğal bir görünüm oluşmasına yardımcı olacaktır.

Yazlık villa dekorasyonu bu küçük dokunuşlar ile şık ve birbirinden farklı dekorasyon çeşitleriyle bambaşka dünyaların kapısını size aralayabilir. Bu sayede hem uzun ömürlü hem de yaz konseptini her bakımdan tamamlayan bir dekorasyon elde etmiş olursunuz. Bütünlük ve ahenk yakalanmış olur. Sizi ferahlatarak yaz aylarının sizin için eğlenceli ve huzurlu geçesine yardımcı olan bir unsur olacaktır. Aynı zamanda açık renklerde bu kombinleri tamamlayan bir unsur olarak karşınıza çıkacak ve ferahlığı size sonuna kadar hissettirecek bir dekorasyon ortamı oluşturacaktır. Yaz tadında bir dekorasyon çalışması yapmış olacak ve yaz konseptinizi en iyi şekilde tamamlamış olacaksınız.

Yorum gönder