×

Balayında Neler Yapmalı, Neler Yapmamalı?

Balayında neler yapmalı, neler yapmamalı

Balayında Neler Yapmalı, Neler Yapmamalı?

Mükemmel geçen düğün gününüzün ardından, aylardır beklediğiniz balayınız da geldi çattı! Bu özel tatilde neler yapmanız ve neler yapmamanız gerektiğine dair eminiz ki, çevrenizdeki insanlardan pek çok şey duyuyorsunuzdur. Bizler de siz değerli çiftlerin işine yarayacağı birkaç tavsiye vermek isteriz. Balayında neler yapmalı, neler yapmamalı konusundaki merakınızı gidermek için yazımızın devamını okumaya özen gösterin. Balayı boyunca vermiş olacağımız tavsiyeleri aklınızdan çıkarmamaya özen gösteriniz.

Balayı Nedir?

Evlilik sonrası, çiftlerin baş başa çıktıkları tatil “balayı” olarak isimlendirilmektedir. İngilizce “honeymoon” kelimesinden dilimize geçen “balayı” ilk nasıl ortaya çıktığına dair pek çok hikâye bulunmaktadır. En çok duyduğumuz hikâyelerden bir tanesi olanı, siz değerli okurlar ile paylaşmak isteriz. Babillerden geldiğine inanılan “balayı”, o zamanlarda taze evliler için ilk 30 gün boyunca içerisinde bal bulunan çeşitli şarapları içme ekinlikleri düzenlenirmiş. Evliliğin ilk dönemi nasıl geçirilirse, geriye kalan yıllarında öyle geçeceğine inanan bu toplum, bu şekilde bir adetle kutlamalar yaparmış. Günümüzde “balayı” tatil olarak görülse de bu dönem evliliğin ilk dönemlerini ifade ettiği bir anlam taşımaktadır. Toplumumuzda balayına son derece büyük bir önem verilmektedir.

Balayında neler yapmalı

Balayınızı Doğru Planlayın

Doğru bir balayı planı oluşturmanız ile beraber bu sürecinizin daha güzel geçmesini sağlayabilirsiniz. Balayı hazırlıklarına dair, siz değerli okurlara birkaç öneride bulunmak isteriz. Nereye gideceğinize karar verdikten sonra, çok abartıya kaçmamak şart ile valizinizi özenle hazırlayın ve siz değerli çiçeği burnunda çiftler için verdiğimiz önerilere kulak asın.

  • Bütçenize Uygun Plan Yapın: Düğün masraflarınızı da göz önünde bulundurarak, balayı bütçenizi hazırlayabilirsiniz. Araştırmalarınız dahilinde indirimli turlar, erken rezervasyon fırsatları ve balayı çiftlerine özel avantajlardan yararlanarak düzgün bir balayı bütçesi oluşturabilirsiniz. Bir kere yapacak olduğunuz balayınız için, gerekli hassasiyeti her anlamda gösterin.
  • Programı Birlikte Hazırlayın: İkinizin de balayı planınızdan zevk alabilmesi adına, balayı planınızı birlikte yapmaya özen gösterin. Eğlenceli mi, yoksa sade sakin bir balayı programı mı yapmak istediğinize birlikte karar verin. İsteklerinizi karşılıklı olarak paylaşıp, buna uygun bir plan yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Seyahat acenteniz ile sağlıklı bir görüşme kaydedebilmeniz adına, balayında neler yapılır diye ölçüp biçmenizde fayda var. Gideceğiniz bölgenin tarihi ve turistik bölgelerine uzaklığı nedir, gün batımı izlenebilecek bir yer var mıdır, bu gibi durumları araştırarak balayınızın daha verimli geçebilmesini önceden belirleyebilirsiniz.
  • Alışverişe Çıkın: Bir kez yaşayacağınız balayınızda herhangi bir problem ile karşılaşmamak için, tüm eksikliklerinizi gidermiş olduğunuzdan emin olun. Balayınıza çıkmadan evvel, oranın iklim özelliklerini iyi araştırmanız eksiklerinizi giderme konusunda fayda sağlayacaktır. Öncesinden hazırlamış olacağınız alışveriş çantanıza eksiklerinizi eklemeniz, balayınız esnasında gereksiz harcamalar yapmanızdan kurtulmanızı sağlar.
  • Uygun Kıyafetleri Yanınıza Alın: Valizinize ekleyeceğiniz kıyafetlerinizin fonksiyonel özelliklerine dikkat etmeniz pek çok anlamda kolaylık sağlayacaktır. Çok fazla pantolon almak yerine t-shortleriniz ile uyum sağlayabilecek bir iki pantolon almanız daha mantıklı olacaktır. Gideceğiniz yerin iklim koşulunu önceden biliyor olmanız, kıyafet seçimi yapmanız konusunda da kolaylık sağlayacaktır. Valizinizde fantezi iç çamaşırlarına yer vermeyi de unutmayın.

Balayı Odasının Tadını Çıkarın

Balayı için belirlediğiniz mekanın sizlere sunduğu imkânlardan faydalanmayı unutmayın. Vermiş olduğunuz paranın hakkını doyasıya yaşamalısınız. Jakuzi keyfi yapmadan geri dönmenizi istemeyiz. Balayınızı geçirmeyi düşündüğünüz mekanı önceden araştırmanızda fayda var. Mekanın siz değerli müşterilere ne gibi hizmetler sağladığınızı iyice öğrenin.

Balayında Yapılacak Sürprizleri Es Geçmeyin

Balayınız için gideceğiniz yerin niteliklerine göre, organize ettiğiniz planınıza ufak sürprizler eklemekten kaçınmayın. Yapacağınız özel turlar, küçük hediyeler, geziler ve balayınıza renk katmak için aldığınız özel fantezi iç çamaşırlarınız ile eşinize sürprizler yapabilirsiniz.

Balayı Masajı ile Rahatlayın

Yurt içi ya da yurt dışı olsun fark etmez, balayı organizasyonunuz için olmazsa olmazlardan bir tanesi balayı masajıdır. Çiftlere mükemmel bir terapi sağlayan balayı masajı, tüm düğün streslerinden arınmasını sağlayacaktır. Balayı masajınızı daha romantik bir hale getirmek adına, aromatik yağlardan faydalanarak odanızda birbirinize masaj yapabilirsiniz.

Fotoğraf Çekmeyi Unutmayın!

Evlilik sonrası gerçekleştireceğiniz ilk tatiliniz için fotoğraf çekmeyi unutmayın. En özel anlarınızdan bir tanesi olan balayı sürecinde çekileceğiniz fotoğraflar, ileriki zamanlar için bir anı olacak. Nesnelerden ziyade duygularınızı fotoğraflamanız, ileride o günleri taze bir şekilde hatırlamanızı sağlayacak. Erken uyandığınız bir balayı sabahında eşiniz hala uyuyorken, o anınızı fotoğraflayabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafları sosyal medyada paylaşmanın heyecanı ile eşinize vakit ayırmayı unutmayın! Burada yaşayacağınız dakikalar çok kıymetli, sosyal medyaya dalıp anın tadını çıkarmaktan mahrum kalmayın.

Balayı Sistitine Dikkat!

İlk cinsel ilişkinin ardından, idrar yolları iltihaplanması ortaya çıkabilir ve bu durum balayı sistiti olarak tanımlanabilir. İlk kez cinsel birliktelik yaşayan kadınlarda görülebilecek olan bu durumun balayınızı mahvetmesi üzücü bir durum olabilir. Cinsel ilişki esnasında, cinsel organlarda bulunan bakteriler ne yazık ki idrar kanalına ulaşabilir. Cinsel ilişki sebebiyle tahriş olmuş olan idrar kanalı, bakterilerin de yerleşmesi ile beraber olumsuz durumlara yol açabilir. Balayı sistitinin belirtileri şu şekildedir:

  • İdrar yapma esnasında ortaya çıkan yanma ve acıma hissi.
  • Sık ve ani bir biçimde idrara çıkma gereksinimi.
  • Bulanık ve bazen pembemsi idrar rengi oluşumu.
  • Karın alt kısmında ağrı belirtileri.

Balayı tatilinizin kötü geçmemesi ve cinsel ilişki başlangıç aşamalarında daha az zorluk çekmek adına hijyen ve temizliğe gerekli hassasiyeti gösterin. Bunun dışında su bazlı kayganlaştırıcılar da ortaya çıkan bu durumu engelleyerek, balayı sistiti riskini en aşağı indirebilir.

Balayında Müzik Ruhunuzu Okşasın

Çıktığınız balayınızda çift olarak birbirinizi dinlemeniz, her şeyden önemli. Bunun dışında birlikte dinleyeceğiniz müzikler ruhunuza iyi gelecek. İçinizi kıpır kıpır yapacak olan müzikler dinlemeniz, sizi romantik hissettirebilir. Müzik her an, her durumda insanları iyi hissettirir. Bu özel tatilinizde müziğin ruhunuza iyi gelmesine izin verin. Eşinizin sevdiği müzikleri açarak ona jest yapabilirsiniz. Şarkılara birlikte eşlik etmeniz de sizi mutlu hissettirecektir.

Yorum gönder