×

Balayında Ne Giyilir?

balayında ne giyilir

Balayında Ne Giyilir?

Sizin için özel olan düğün gününün bütün hazırlıkları bitti sıra geldi balayına. Birbirinizle uyumlu olduğunuz kadar gittiğiniz yere uygun olarak da giyinmeyi tercih eden çiftlerdenseniz bu uyumunuzu balayında da sürdürmeye ne dersiniz? Balayınızda girdiğiniz her ortama uyum sağlayacağınız ve valizinizde çok da yer kaplamayacak şekilde kıyafet tercihi yapmanızda fayda var. Seçtiğiniz yere uygun balayında giyeceğiniz kıyafetler de değişiklik gösterir. İster safari turuna çıkın isterseniz de deniz tatili yapın. Seçeceğiniz doğru parçalarla hem konforlu hem de şık bir tatil geçireceksiniz. Peki bu kıyafet tercihlerini nasıl yapaksınız? Haydi gelin balayında ne giyilir beraber bakalım.

balayında ne giyilir

Deniz Tatili İçin Kıyafetler

Balayınızda ister Maldivler’e gidecek olun isterseniz Akdeniz’e, sizi keyiflendirecek deniz-kum-güneç üçlüsünün bir arada olduğu bir tatil planlıyorsanız gece ve gündüz için giyeceğiniz balayı kıyafetleri farklılık gösterecektir. Deniz tatili için kıyafetleriniz genellikle rahatlık ve şıklığın uyumunu içerir. Gündüz, plaj elbiseleri, şapkalar, mayolar ve terlikler plajda yanınızda bulunması gerekenlerdir. Gömlekler ve elbiseler gibi şık tercihleriniz ise gece ihtiyaç duyacağınız kıyafetlerdir. Balayı için tercih edilecek olan kıyafetlerde dikkat edilmesi gereken en önemli konu seçmiş olduğunuz parçaların birden fazla kombinlenebilecek kıyafetler olmasıdır. Bu, hem valizinizde diğer ihtiyaçlarınız için yer kalmasına yardımcı olacak hem de gereksiz kıyafet kalabalığına engel olacaktır. Örneğin; sabah kahvaltısında şortun üzerine giydiğiniz bir tişört, şık bir ayakkabı ve etekle kombinlenerek gece için uygun olacaktır.

Balayında ne giyilir sorusu erkeklerin de merak ettiği konular arasında yer alıyor. Deniz tatili için valizinizde yerini almış olan terlik, mayo ve şapkaların yanı sıra yaz mevsimine uygun açık tonlarda seçeceğiniz şortlar, gömlekler, pantolonlar ve tişörtler tatiliniz için harika seçimler olacaktır. Gündüz tişörtle giymiş olduğunuz bir şortu gece gömlek ile kombinleyerek şık hale getirebilirsiniz.

Kış Tatili İçin Kıyafetler

Kışın kullanılan bot, kazak, mont gibi kıyafetlerin daha fazla yer kaplaması nedeniyle, kış tatili düşünen çiftlerin işini biraz daha zorlaştırdığını söyleyebiliriz. İşinizi kolaylaştırmak adına daha farklı ve pratik kombinlenebilecek kıyafetler seçmeniz sizin için avantajlı olacaktır. Sizlere seçeceğiniz kış tatili için kıyafetler hakkında ufak bir tüyomuz var. Tüm tatiliniz boyunca tek bir kazağı günlerce giymek yerine, kazağın kaplayacağı alanı daha verimli hale getirmek için üst üste giyerek kullanabileceğiniz sweatshirt ve gömlek gibi ince parçalardan birkaç tane alabilirsiniz. Peki kışın gidilen balayı tatil valizinde neler olmalı? Botlar, montlar ve kazaklar valizdeki yerini aldıysa, eldivenler, çoraplar ve termal kulaklıkları da hatırlatmakta fayda var. Akşam katılacağınız etkinlikler ya da baş başa geçireceğiniz şık bir akşam yemeği için de opak çorapları, elbiseleri ve bootileri de hazır bulundurmayı unutmayın. Eğer tatilinizde kayak yapmayı planlıyorsanız, kayak için gerekli olan kıyafetleri de valizinize yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

Şimdi sıra beylerde… Yanınıza alacağınız birkaç yün veya kalın kazak, gömlekler, sweatshirtler balayı boyunca çeşitli kombinler yapmanıza yardımcı olacaktır. Montlar ve botlarla beraber kullanabileceğiniz atkı-eldiven-bere takımlarını da unutmayın. Bordo, siyah, gri ve kahve tonları birbiriyle uyum içerisinde olacağından tercihlerinizi bu renklerden yana kullanmanız kombinlerinizde size kolaylık sağlar. Böylelikle valizindeki kıyafet kalabalığından da kurtulmuş olursunuz.

Balayına Giderken Yanınızda Olması Gereken Ortak Valiz

Gece ve gündüz kullanmak için hazırlamış olduğunuz kıyafetleri şöyle bir kenara koyduktan sonra, gelelim balayına giderken yanınızda olması gereken ortak valizinizde bulunması gerekenlere… Tatilinizde herhangi bir sorun yaşamamak adına kişisel eşyalarınızın dışında yanınızda bulundurmanız gereken ortak ihtiyaç duyabileceğiniz şeyler bulunuyor. Değerli eşyalar, ilaçlar ve belgeler gibi ortak eşyalarınızı koyduğunuz ve kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir çanta… Gelin bu çantada neler olması gerekiyor bir bakalım.

  • Değerli eşyalar ve cüzdan,
  • Yurt dışı seyahati için gideceğiniz ülkenin bir miktar parası,
  • Dergi, kitap ve tablet gibi eğlencelik araçlar,
  • Fotoğraf makinesi (yedek pil, şarj aleti ve hafıza kartıyla beraber),
  • Cep telefonu şarj cihazları, acil durumlar içi powerbank,

İlaçlar;

Ağrı kesiciler, antibiyotikler gibi ilaçların yanı sıra çantanızda bulundurmanız gerekenler şu şekilde;

  • Reçete ve reçeteli ilaçlar,
  • Anti-bakteriyel mendil,
  • Lens kullananlar için yedek lens veya gözlük,
  • Güneş koruyucu krem,
  • Sinek kovucu krem ya da sprey,
  • Doğum kontrol hapları ve prezervatifler,
  • Bandaj, yara bandı, anti-bakteriyel krem gibi şeylerin bulunduğu acil yardım kiti.

Belgeler;

Rezervasyonlar için elinizde bulunan belgeleri ve pasaportunuzu unutmamakta fayda var. Gerekli belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Otel, etkinlik, restaurant rezervasyon kağıtları,
  • Pasaportlarınız ve nikah cüzdanı,
  • Acil durumda ulaşabileceğiniz kişilerin telefon numaraları,
  • Telefonunuzun bozulmasına ya da çalınmasına karşı önemli telefon numaralarını not ettiğiniz liste.

Bütün bunlarla birlikte, gideceğiniz yer için kullanacağınız deniz, hava ya da karayolu araçlarının saatlerine dikkat etmeyi unutmayın. Bavulunuzda mutlaka alacağınız hediyeler için yeriniz olsun. Hazırlığınız bittikten sonra kullanacağınız ulaşım aracı için bagaj limitini aşmamak adına önceden bavulunuzu tartmanızda fayda var. Son olarak, bavulunuzun kaybolma ya da karışma ihtimaline karşı üstüne isim, telefon ve adres bilgilerinizi yazmak bu gibi durumlarda size ulaşılmasını kolaylaştırır.

Yorum gönder