×

Balayınız İçin Vizesiz Gidebileceğiniz Yerler

Balayınız İçin Vizesiz Gidebileceğiniz Yerler

Balayınız İçin Vizesiz Gidebileceğiniz Yerler

Yurtdışı balayı turlarında Türkiye’den vize beklemeyen ülkeler düğün karmaşanızda vize işleriyle uğraşmak istemeyen eşler için en kolay yollar oluyor. Karşınızda vize gerektirmeyen balayı cennet yuvaları.

Maldivler

Masmavi suları, aranan tropikal iklimi ve adaya dağılmış hindistan cevizi ağaçları ile adeta yeryüzündeki güzellik abidesi Maldivler’e mutlaka değerlendirmelisiniz. Dünyanın en iyi dalış merkezinde dalış yapmayı, gün batımına doğru Katamaran yürüyüşünü ve tabii ki kimsenin bulunmadığı ıssız bir adada barbekü partisi yapmayı unutmayın! Maldivler, su üzerinde bulunan villaları ile eşlere tam bir mahremiyet sunan sıcak bir balayı yuvasıdır. Sadece villanızdan dışarı bir iki adım adın ardından kendini okyanusun serin sularında bulun. Düğün kutlamalarınızı düzenlemek için elinizde yeterli zaman yoksa, balayınız mükemmel bir nokta haline getirir.

Balayınız İçin Vizesiz Gidebileceğiniz Yerler

Mauritius

Vizesiz yurtdışı balayı turları arasında en çok tercih edilen coğrafyalardan biri olan Mauritius, deniz aşıkları için ideal sıcaklıktaki kumsalları, tropik meyveleri ve genç çiftler için ideal bir balayı konumudur. Buranın doğası inanılmaz bir güzelliğe sahiptir. Buradaki cennette botanik bahçeleri, kartpostal gibi güzel plajları ve başka hiçbir yerin erişemeyeceği vahşi yaşam deneyimlerini yaşayabilirsiniz.

Seyşeller

Pudra gibi yumuşak kumları ve masmavi denizleri ile Seyşeller, Instagram hesabınızı kaliteli beslerken daha parlak hale getirecektir. Başkent Mahi’deyseniz, Seyşeller’in üçüncü en yüksek dağı olan ve adanın harika manzarasını sunan Morne Blanc’ın bulunduğu Morne Seychellois Milli Parkı’nı ziyaret etmeniz gerekir. Ayrıca adayı süsleyen farklı içki fabrikalarında yerel romu yudumlayabileceğiniz Takamaka Koyu da vardır.

Hint Okyanusu’ndaki 115 adadan oluşan takımadalar ve büyüleyici mercan resifleri olan Seyşeller, türünün tek örneğidir. Çok zengin ve çeşitli flora ve faunaya sahip olan Seyşeller, dünyanın en büyük kaplumbağaları olan Aldabra’ya ev sahipliği yapmaktadır. Biraz tenha olsa da sakinlik arayan yeni evli çiftler ve balayı çiftleri için harika bir cennettir.

Vize istemeyen ülkeler arasında balayı için en çok tercih edilen cennetlerden biri olan Seyşeller, tertemiz plajları, masmavi bir denizi, tarih öncesi çağlara ait balta değmemiş ağaçları, bitki örtüsü, dingin atmosfer ve bolca oksijeni size vadediyor. Seyşeller’e uğramışken, Morne ulusal parkında yürüyüşe çıkmayı, Praslin’deki restoranlarda balık tadımı yapmayı da unutmayın!

Hong Kong

Hong Kong destinasyonu size farklı bir balayı keyfi verebilir. Çeşitli konaklama imkanlarına sahip bu turlara katılabilirsiniz. Hong Kong’a yılın hangi mevsiminde giderseniz gidin hava hep ılıman olacaktır. Akşamları şehrin limanlarında içlerinde restoranlar barındıran gezi tekneleri kalkar, onlarla gezmek keyifli olabilir. Son olarak da yemeklerin çok ekonomik, alışverişin ise tuzlu olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Japonya

90 güne dek Türkiye’den vize istememesiyle herhalde herkesi en çok sevindiren ülke Japonya. Suşi tatmayı ve başkent Tokyo’ya uğramayı sakın unutmayın. Natural güzelliklerin yanı sıra, eğlence merkezler ide bilindik bu ülkede gecenin gündüzden daha aydınlık olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca, alışveriş çılgınları da bu ülkede istemeyecekleri kadar faza alışveriş merkezi ile karşılaşabilirler.

Japonya’da tünel biçimindeki Kawachi Fuji , içindeki bitki türleri ve mozaiği ile büyüleyicidir. Burası da mutlaka uğranılması gereken bir yerdir. Bu bahçe birçok türde rengarenk çiçek görenlerde gökkuşağı hissi yaratıyor. Gitmişken sakın kaçırmayın! Uzakdoğu turları aradığınızda Japonya turlarını incelemeden geçmeyin!

Bir diğeri Mercan kayalıkları üzerine kurulmuş tropik bir tatil cennet yuvası olan Bahamalar, yaklaşık iki bin ada ve adacıktan oluşan bir takım ada coğrafyasıdır. Su sporlarına ve dalışa imkân tanıyan yapısıyla balayına aksiyon katan bu ülkede, okyanus sularında kulaç atmanın tadını çıkarabilirsiniz. Bahamaları ziyaret edecek Türklerin altı ay geçerliliği bulunan pasaportu olması gerekiyor.

Balayınız için gidebileceğiniz bir diğer cennet Belize, balta girmemiş ormanlarında yapılan safari turları, serin şelalede yüzme keyfi yaşayabileceğiniz doğal güzellikleriyle öne çıkıyor.  Macera tutkunlarını ve   kültürel gezilerden hoşlananları çağıran bu ülkeye gittiğinizde Maya dönemi antik kenti Caracol’u ziyaret etmelisiniz.

Hem yurt dışı hem de ulaşım bakımından oldukça ekonomik olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, vizesiz seyahat isteyen sizler için oldukça ideal bir seçenek olacaktır. Üstelik buraya giderken pasaporta dahi gerek yok. Çantanıza kimliğinizi atıp, uçak biletinizi aldıktan sonra balayı keyfine başlayabilirsiniz. Enfes plajlar ve eğlencenin rengarenk şekliyle zirve yaptığı mekanlar da sizi eğlendirecektir.

Düğünün, her türlü hazırlıkların ve telaşın oluşturduğu stresten uzaklaşmanın zamanı geldiğinde, birbirinden cazibeli yerlere tanık olabileceğiniz bu balayı yerlerine bir bakmalısınız. Ayrıca masrafları azaltmak amacıyla da uçak biletinizi erkenden almalı ve kampanyalardan faydalanarak balayınızı daha ekonomik hale dönüştürebilirsiniz.

Çılgın doğal güzellikleri ve dağları seven bir çiftseniz, Butan sizin için kaçınılmaz bir HEDEF olacaktır ! Genellikle dünyanın en mutlu ülkesi olarak bilinen Butan, sizin için mükemmel bir kültür, estetik ve huzur kombinasyonuna sahiptir. Aynı zamanda macera severler için harika bir yer. Himalayalar’da bir yürüyüş, Kaplan Yuvası’nın güzelliği, büyüleyici Budist manastırları, bize mükemmel bir balayı yeri gibi geliyor! Ya siz burası hakkında ne düşlüyorsunuz?

Genellikle Bali ile eş anlamlı olan Endonezya, kültür ve olağanüstü doğal güzelliklerle dolu bir ülkedir. Muhteşem plajları ve güzel tatil köyleri ile dünyanın en büyük ada ülkesidir. Gezginler için inanılmaz su ve diğer macera sporları fırsatları ile Endonezya, balayı çiftleri için en uygun fiyatlı ve en uygun yerlerden biri olmaya devam ediyor.

Kamboçya, balayı destinasyonları listesinde öne çıkan ilk ülke olmayabilir, ancak bazen farklı bir şey keşfetmek harikadır. Tarih açısından zengindir ve Angkor Wat gibi güzel anıtlardan, size çok ihtiyaç duyulan kapalı kalma sürelerini sağlayacak bakir plajlara kadar pek çok ilgi çekici yeri vardır.

Popüler bir sahil destinasyonu olan Mark Twain, bunu şöyle açıkladı: “Önce Mauritius, sonra cennet, Mauritius’tan sonra cennet kopyalandı.”, işte botanik bahçeleri, kartpostal gibi güzel plajlar ve başka hiçbir yerin erişemeyeceği vahşi yaşam deneyimleri.

Sri Lanka, sörf yapmayı öğrenebileceğiniz ya da sadece tembellik yapabileceğiniz harika plajlara sahip uzun bir sahil şeridine sahiptir. Ayrıca harika deniz ürünleri ve bol miktarda kültürel deneyim de sunulmaktadır.

Yorum gönder