×

Gelinlerin En Çok Tercih Ettiği Tül Gelinlik Nedir ve Tül Gelinlik Modelleri

tül gelinlik

Gelinlerin En Çok Tercih Ettiği Tül Gelinlik Nedir ve Tül Gelinlik Modelleri

Büyük günlerinde ne tür gelinlik tercih edecekleri sorulduğunda, gelin adaylarının çoğu özellikle ilkbahar veya yaz ayları gibi ılımlı mevsimlerde evleneceklerse elbiselerinin hacimli bir şekilde, havadar ve neredeyse rüyada gibi hissetmeyi istediklerini, söylerler. İnanın ya da inanmayın, bazı hanımlar elbiselerinin pamuk şeker gibi olmasını istediklerini bile söylerler. Bunların hepsi sevimli ve çekici olsa da pratik açıdan bakıldığında, tasarımcıların neredeyse peri masalı gibi kabarıklığı elde etmelerine gerçekten yardımcı olabilecek çok az malzeme veya kumaş var. Unutmayın, kriter yalnızca bulut benzeri hacim değildir; elbisenin ağırlıksız olması ve kısıtlayıcı hissetmemesi aynı zamanda serbest harekete direnmemesi gerekir.

Neyse ki tül modeller kurtarmaya geliyor. Gelinliğinizde aradığınız hafiflik, kabarıklık veya masalsı bir çekicilik olsun, tül tüm bunları ve daha fazlasını elde etmenize yardımcı olabilir. Ancak malzemenin kaliteli olmasından dolayı tül gelin gelinlik modelleri de oldukça narin ve özenle kullanılmalıdır.

tül gelinlik

Peki Tül Modeller Tam Olarak Nedir?

Tulle, adını eskiden dantel ve kumaş üretimi ile tanınan Fransa’nın Tulle kasabasından alıyor. Bir kumaş olarak tül son derece hafiftir ve hangi malzemeden dokunduğuna bağlı olarak yumuşak veya sert olabilir. Önceleri çoğunlukla ipekten dokunurken günümüzde en yaygın kullanılan elyaf polyesterdir. Ayrıca tül endüstrisi gelişmiştir ki yapay ipek veya naylondan da tül elde edilebilir.

Gelinlik endüstrisinde, çok yönlülük sunan herhangi bir malzeme / kumaş çok değerlidir. Tül modeller tasarımcıların duvaklar, balo elbiseleri, denizkızı elbiseleri, A-line elbiseler, etekler ve daha fazlası için ayrıntılı, genellikle tuhaf ama her zaman güzel tasarımlar yaratmasını sağlar. Aslında, tül gelin modellerinin ve gelinliklerinin yanı sıra, tül modeli alt etek ve kombinezon yapımında kullanılan önlüklerde vurgu yapan, gelinlikler üzerinde illüzyon panelleri ile başka türlü sade tasarımlarda 3 boyutlu efekt için çiçek desenleri yapmak adına kullanılan malzemeleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Evet, tül modeller daha önce söylediğimiz gibi çok yönlüdürler.

İşleme Hayalet Tül Gelinlik Modeli

Hayal tül veyahut başka bir adlandırmasıyla hayalet tül, yumuşak pürüzsüz dokusu ile özellikle son trendlerde, sıkça karşımıza çıkıyor. Genelde hayal tül yaka, kol ve gövdede kullanılıyor. Elbisenin üzerine işlenen taş, boncuk gibi detayları, gelinin bir parçası gibi gösteriyor.

Neden tül gelin gelinliklerini düşünmelisiniz?

Düğün gününüzde hayattan büyük, büyük bir siluet giymek hayalinizse, tül ideal bir kumaş seçimi olacaktır. Hacim yanılsaması yaratmak için harika olmakla kalmaz, aynı zamanda son derece hafiftir. Yani davetlilerinizi karşılarken mekânda dolaşırken veya dans pistinde dans ederken gelinliğin fazladan ağırlığını taşımanıza, üstünüze fazladan yük almanıza gerek kalmayacaktır.

Eğer peşinde olduğunuz o fantezi prenses balo elbisesiyse, tülden daha iyi bir seçim olamaz. Tasarımcılar, gelin elbisesine eşsiz hacimli, köpüklü, havadar bir görünüm verebilmek adına tül modelleri tercih ediyor ve sonuçta gelin elbisenizi rüya gibi, neredeyse büyülü gösteriyorlar. Evet, o hacimli görünümü elde etmek için saten ve şifon gibi yüzlerce başka malzeme kullanabilirsiniz, ancak hiçbir şey tül gelin gelinlikleri kadar hantal görünmeden büyülü görünmez.

Çok yönlü işlevleriyle tül modeller, birçok gelinlik siluetiyle uyum içinde olabilirler. Sadece elbiseler gibi balo elbiselerinde güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda A-line, gelin ayrılıkları, deniz kızı veya trompet şekillerine de uygundur. Daha forma uygun elbiselerle harika bir şekilde çalışabilirken, tüller elbiseye doku ve ayrıntı eklemek için tipik olarak bir kaplama olarak kullanılır. Daha önce tül gelin gelinliklerini denemeyi düşünmediyseniz ve artık mevcut stilleri merak ediyorsanız, sofistike detaylara sahip nazik siluetlere göz atmak isteyebilirsiniz.

İllüzyon Yakalı Tül Sade Gelinlik Modeli

Romantik tarzda, sade tasarımlar ilgini çekiyorsa, bu tasarımı düşünebilirsiniz. Üst kısmı, hayal tül üzerine yapılan işlemelerle ve etek kısmı sade olan bu salaş beyaz elbiseyi ister düğününüz de ister nikah töreninizde kullanabilirsiniz.

Nihai balo elbisesi için Daniela veya Christina’yı düşünebilirsiniz. Altında tatlı yakalı güzel dantel korsaj, tam kollu, eski durumunda saten kemer ve tam yumuşak tül eteği bulunan bu elbiseler, sade zarafet adına yeniden tanımlandı. Bir başka mütevazı ama harika bir şekilde büyüleyici sayı Prudence’dir. Kolları, bileklerinde geleneksel bir dantel başlık ile modern bir potansiyelli malzemeden yapılmıştır. Korse, hoş bir V yaka, cesur çiçekli dantel katmanları içerir ve ayrık arkadan fermuar kapamayla kapatılmıştır. Yumuşak tülden yapılan tam etek, biraz tren oluşturmak için etek çizgisine ve ötesine güzelce akar.

Günlük prenses gelinler, Preciosa ve Pandora sizin tarzınız olabilir! Korse üzerindeki karmaşık dantel işçiliğinin dalgalı V sırtı ve yakası romantik bir çekicilik yaratır. İkincisi durumunda, yanılsama sırtı ve prenses yakalı yüksek kaliteli dantel korsaj, yumuşak ve boğucu bir ifade verir. Bu yumuşak A-line stili, ışıltıyı yapmanıza izin vermek için basit kalırken, her şeyden biraz içerir.

Daha ince, minimalist bir elbise arıyorsanız, Amanda tarafından büyülenmek isteyebilirsiniz. Parıltılı tül üst etekli saten, derin V sırt ve yakası bu elbiseyi anında çarpıcı kılıyor. Yumuşak A-line etek arkada bir tren oluşturacak şekilde akar ve koridorda pürüzsüz bir şekilde süzülmek için önlük boyunca yemyeşil bir hareket yaratır.

Belki bir prova yemeği veya resepsiyon partisi için tül gelinliklerini değil, çarpıcı bir korse veya bolero ile eşleştirilecek tül bir etek arıyorsanız, Korsika ve Kelebek’i kesinlikle keyifli bulacaksınız. Korsika, herhangi bir kıyafete bu ihtişam dokunuşunu katan tam parıltılı bir tül etek iken, Butterfly tül, parıltılı ve payetli sırtı ile büyüleyicidir. Her iki eteğin de uzun, hassas bir kuyruk ve saten bir kemeri var.

Yakalı Hayalet Tül Gelinlik Modeli

Bu model, işlemeli hayal tülden yaka ve kol tasarımına sahiptir. Özellikle iddialı ve romantik tasarımlardan hoşlanan evlenecek gelin adaylarına önerdiğimiz bu gelinlik, omuzlarını olduğundan geniş göstermek isteyen gelinlerimiz için de mihenk taşı olacaktır.

Bu siluetler, sizi büyük gününüzde, topluluktan bunalmanıza gerek kalmadan, olduğunuz diva olarak parlatmak için özenle tasarlandı. Tül gelinlikler çoğu gelin tarafından tercih edilir, çünkü bunlar onlara tonlarca kumaşta boğuluyormuş gibi hissettirmeden onlara masalsı bir çekicilik verir. Giymesi rahat, yönetimi kolay ve bakması muhteşem- tül gelinlik gerçekten tüm doğru kutuları işaretliyor, değil mi?

Yorum gönder