×

Bir Gelinliğin Tasarım Süreci

Bir gelinliğin tasarım süreci

Bir Gelinliğin Tasarım Süreci

Manken üstlerinde gördüğünüz o gelinlikler, bir gecede bir kararla üretiliyor sanmıyorsunuzdur herhalde. Büyük bir özen ve emek isteyen gelinlikler, aşama aşama tasarım sürecinden geçtikten sonra manken üstlerinde yerini almaktadır. Birbirinden şahane gelinlikler üreten tasarımcılar, bu sürecin ne kadar zorlu olduğunu dile getirirler. Bir gelinliğin tasarım süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes bu yazımızı okuyabilir.

Bir gelinliğin tasarım süreci

Gelinliğin Tasarım Süreci Nasıl Başlar?

Yeni gelin adaylarının kafasını bir hayli kurcalayan gelinliğin tasarım süreci nasıl başlar sorusuna güzelce bir açıklık getirelim. Gelinliklerin hazırlanma süreci, gelin olacak kadının fiziğine, zevkine ve gelinliği ile boy göstereceği mekanla uyumlu olan bir model tercih etmesi ile başlar. Giyilecek modele karar verilirken, kumaş seçimi de tasarımın önemli bir adımını oluşturmaktadır. Örnek vermek gerekirse; açık havada yapılacak olan bir düğünde, uçuş uçuş yumuşak kumaşlardan oluşan bir gelinlik tercih edilirken, balo mekânında yapılacak olan bir düğünde ise son derece şatafatlı ve kesimleri net olan bir gelinlik giymek mantıklı olacaktır. Giyilecek gelinlik modeli kesinleştiğinde, ölçü alınır ve düğün gününden bir hafta evvel de prova sonlanacak şekilde program oluşturulmalıdır.

Bir Gelinliğin Hazırlanması Ortalama Ne Kadar Sürüyor?

Bir gelinliğin hazırlanması ortalama ne kadar sürüyor sorusu da yine gelin adaylarının merak konusu haline gelmiştir, gelin hep birlikte bu sorunun cevabını inceleyelim. Modele bağlı olarak gelinlikler, 3 ya da 5 hafta düzenlenen provalar sonunda giyinmeye hazır hale gelir. Genel olarak 4 prova düzenlenir ve ilk 2 prova birbirine yakın sürelerde ayarlanarak, son iki prova düğünden bir aç önceki süreç içerisinde gerçekleştirilir. Ancak bazı zamanlar, yurt dışı ya da şehir dışında talep gösteren gelin adayları, bu süreci daha kolay bir şekilde hallederek ilk iki provayı aynı gün içerisinde gerçekleştirip, son iki provayı da düğünden bir hafta evvel yine aynı gün içerisinde gerçekleştirirler. Kişiye özel tasarımın aksine, hazır olan gelinliğin evlenecek olan hanımefendinin fiziğine uygun hale getirilmesi ise oluşacak tadilat boyutuna nazaran 2 saat ile 1 hafta arası değişiklik gösterebilmektedir.

Gelin Adayları Neden Kişiye Özel Gelinlik Tercih Etmelidirler?

Gelin adayları neden kişiye özel gelinlik tercih etmelidir sorusunun cevabını da siz değerli gelin adayları ile paylaşalım. Gelin adaylarının, prova yapabilmek için fazla vakti var ise, alternatif seçmeleri mantıklı olacaktır. Gelinlik tüm hayatımız boyunca yalnızca bir kez giyeceğimiz en özel giysimiz olacağından, özgün olması büyük dikkat çekecektir. Hazır gelinlik türleri de çoğu zaman avantajlı olabiliyor fakat siz yine de gücünüz yetiyor ise tercihinizi kişiye özel tasarımlardan yana kullanın. Yoğun bir iş hayatına sahip olan hanımlar, provalara zaman ayıramayabiliyor. Şehir dışında bulunan bir butikten gelinlik temin etmek isteyen gelin adayları, günü birlik gittikleri şehir dışından kişiye özel bir tasarımın ne kadar sağlıklı üretileceğinden emin olmadığından endişe duyarlar. Tez canlı bir gelin adayıysanız, her şey bir an önce olup bitsin diye düşünüyorsanız, gelinliğinize hemen kavuşmak istiyorsanız tercihinizi hazır gelinliklerden yana yapabilirsiniz. Bunun dışında gelinliği ile vücudunun bir bütün oluşturmasını isteyen gelin adayları, gelinliklerinin her noktası özenle hazırlansın isterler. Tasarımcı ile birlikte kendi özgünlüğünü yansıtan ve gelinliğini işinde uzman birinin ellerine bırakmak isteyen gelin adayları da tercihlerini özel tasarımdan yana kullanabilirler. Kumaşından modeline, tüm süslemelerine müdahale etmeyle beraber tüm süreci bilinçli bir yönlendirme ile son derece doğru kararı verme şansını bulmak isteyenler kişiye özel tasarımlar ile gelinliğinin tadını çıkarabilirler.

Gelinliğin Teslimat Süreci Nasıl İşliyor?

Gelinliğin teslimat süreci nasıl işliyor konusu gayet hassasiyet isteyen bir konudur. Prova sürecinizde beklenmedik kilo değişimleri ile karşılaşmadıysanız, gelinliğinizi düğün gününüzden bir hafta önce alabilmeniz mümkündür. Düğün gününden bir gün önce gelinliğinizi son bir kez denemenizde fayda var. Gelinliğinizi aldığınız gelinlikçinin servis biçimine bağlı şekilde saklama koşulları değişiklik gösterebilir. Bazı gelinlikçiler gelinliği düğün günü direkt düğünün yapılacağı yere teslim ederlerken, kimi gelinlikçiler uygun saklama aksesuarları ile beraber gelin hanıma düğünden birkaç gün önce teslimat sağlayabilir. Bunun dışında bazı butikler de, gelinliğin hava almasını sağlayacak sık bir elbise poşetinde, herhangi bir aksilik yaşanmaması sebebi ile düğünden bir hafta önce teslim yapar. Çok sık kilo alıp vermeye müsait bir bedene sahip olan gelin adayı, o bir haftalık süreçte dener ve varsa bir problem öncesinde halledilir.

Vera  Wang’ın Bir Gelinliğin Tasarım Süreci Hakkında Söyledikleri

Kadınlar tarafından en sevilen gelinlik modellerinden bir tanesi olan Amelia’nın tasarımından söz ederken; tasarım sürecinde üç şeyden etkilendiğini dile getirir. Bunlar katmanlar halinde kullanılan kumaşlar başta olmak üzere, mücevher benzeri süslemeler ile beraber gelinlik modasının kalbini oluşturan renk unsurudur. Bahsedilen bu öğeler ile beraber Amelia Vera Wang tasarım felsefesini drape ve hafifliğin yansıttığını da belirtmektedir.

Yorum gönder