×

Boğazın En İyi Düğün Yerleri

Boğazın En iyi Düğün yerleri

Boğazın En İyi Düğün Yerleri

İstanbul un eşsiz güzel manzarasında düğün yapmak isteyen birçok çift vardır. İstanbul un yeşil ve mavi tonunun bir arada bulunduğu bu eşsiz güzellik her genç kızın hayalindeki düğün için ideal bir ortamdır. İstanbul boğazı birçok konseptlere kapı açmaktadır. Boğazın En iyi Düğün yerleri; Kır düğünleri, otellerde yapılan düğün törenleri ve daha birçok önemli günler için eşsiz güzellikleri ile İstanbul ev sahipliği yapmaktadır. Mavi ile yeşilin eşsiz güzelliklerini düğünlere taşıyan mekânlardan bahsedelim.

Boğazda düğün yapmak isteyen çiftlerin ilk alternatifleri olan mekânlardan bir tanesi Sarıyer de bulunan boğaz bahçe dir. Bu mekân denize sıfırdır. Kır düğünü yapmak isteyen çiftlerin tercih ettikleri ilk mekân burası olmaktadır. Boğazda bulunan mekânlar arasında en uygunu boğaz bahçedir. Bu mekânda kar yağdırma makinesi bulunmaktadır. İsteyen çiftler için kar yağdırmak mümkündür. Vapur vasıtasıyla mekâna geline bilmektedir.

Boğazın En iyi Düğün yerleri

Boğazın En Güzel Düğün Mekânı; Kız Kulesi

Boğazın en güzel düğün mekânı hiç kuşkusuz kız kulesidir. Kız kulesinin hikâyesini bilmeyen yoktur. Kız kulesi eşsiz bir güzelliğe sahip denizin ortasında, her çiftin düğününün orda yapılmasını isteyeceği kadar güzel bir mekândır. Kız kulesi İstanbul un incisi, evlenecek olan çiftlerin gözbebeği dir. Birbirlerine aşık bir çiftin düğünlerini yapmaları gerektiği en özel bir mekandır. Bunun sebebi kız kulesinin romantikliğinin fazla olmasından kaynaklıdır. Kapasite oranı 250-300 civarında oldukça geniş olan bu mekân her genç kızın hayalini süslemektedir. Kız kulesinin en önemli özelliklerinden bir tanesi ise; olumsuz hava koşullarında kız kulesinin iç kısmı ortalama 250-300 kişiyi ağırlaya bilmesidir. Kız kulesi sizin için çok alternatifli bir mekân olacaktır. İkram türleri her yaşa ve her beslenmeye uygun olarak ayrı ayrı servis edilmektedir.

Boğazın En Güzel Tarihi Düğün Mekânları

Bir diğer mekân ise Sepetçiler Kasrıdır. Bu mekân saray burnunda bulunmaktadır. Etrafı yem yeşil ağaçlarla çevrilidir. Kır düğünü mekânları arasında en güçlü olan sepetçiler kasrı muhteşem düzenlemesiyle vazgeçilmez bir mekândır. Boğazda kır düğünü yapmak isteyen çiftler için oldukça iddialı ve güzel bir mekândır. Kapasitesi oldukça geniş bir mekândır. Ayrıca Bütün ihtiyaçların karşılanması da büyük avantajdır. İstanbul’un tarihi düğün mekânları arasında en etkileyici olan mekân da aynı zamanda sepetçiler kasrıdır. Bu mekâna ulaşımda herhangi bir sıkıntı çekilmez. Bu mekânda daha önceden tadım yapıp menü değişikliğine gidilme olanağı vardır. Ayrıca çocuklar için, yetişkinler için, vejetaryenler için farklı menüler ve ikramlıklar mevcuttur. Fakat alkollü menüler bulunmamaktadır. Boğazın en güzel tarihi düğün mekânı olarak bilinmektedir.

Bir diğer tarihi düğün mekânı ise Gül Sultan Yalısıdır. Gül sultan yalısında boğaza karşı düğün yapmak isteyen çiftler kendilerini adeta masallarda gibi hissederler. Kapasite oranı oldukça yeterli olan bu mekân geçmişten günümüze gelmektedir. Bu mekâna ait bir teras, bir bahçe, bir restaurant ve bir kapalı salonu bulunmaktadır. Bu nedenle gül sultan yalısında düğün yapmak isteyen bireyler bu mekânı dört mevsim tercih edebilirler. Yalı kısmında ortalama 150-200 kişi kapasiteli olan bu mekânda masmavi boğaza bakan büyük bir penceresi mevcuttur. Yalının iç kısmı özenle dekore edilmiştir. Manzarası mas mavi boğaza bakan teras bahar ve yaz aylarında yapılacak olan düğünler için tercih edilmelidir. Bu mekânda görsellik doğaldır. Bu yalıda valesi mevcut otopark bulunmaktadır. Davetlilerin bir kısmını arzu edildiği takdirde kendilerine ait tekne ile yalıya getirilebiliyor. Boğazın masal gibi hissettiren mekânı olarak adlandırılabilir.

İstanbul Beşiktaş Boğazında Bulunan Düğün Mekânları

Boğazda bulunan en ünlü mekân Ortaköy Princess adlı mekândır. Bu otelde iki adet balo salonu ve bir adet havuz başı açık mekân bulunmaktadır. Açık ve kapalı alanlarıyla yıl boyu tercih edilebilecek bir düğün mekânıdır. Bu mekânın oldukça davetli kapasitesi vardır. Süslemeleri çok özenli ve havuz başı çok şirindir. Bu mekânın mutfağında Türk ve dünya mutfaklarına hâkim olan şefler çalışmaktadır.

İstanbul Beşiktaş da bulunan bir diğer mekân ise teras 212 dir. Bahçe şehir üniversitesinin teras katında yer almaktadır. Boğazda düğün yapmak isteyen çiftler için oldukça ideal, elit ve lüks bir mekândır. Panoramik bir manzaraya sahip olan bu mekânın kapasitesi ortalama 500 civarıdır. Rüya gibi bir düğün isteyenler için oldukça mükemmel bir mekândır.

İstanbul Beykoz Da Bulunan Düğün Mekânları

Boğazda bulunan Mihrabat korusu, Beykoz’un en gözde düğün mekânlarından birisidir.  Açık ve kapalı alan olmak üzere iki türlü alan mevcuttur ve her iki alanında kapasitesi oldukça fazladır. Tarihi bir geçmişe sahip olan tabiat harikası bir mekândır. Sandalyeler ve ahşap masalar için yoğun beyaz kullanılmıştır. Bembeyaz çiçek ve şık masa tasarımları ile göze çarpan mekânlar arasındadır. Kış aylarında, davetli listesi az olan çiftler için camlı bahçe olanağı sunan bu mekân her yönden takdir toplamaktadır. Dört mevsim tercih edilebilen bin mekândır. Mavi ile yeşilin oluştuğu bir doğa harikasıdır.

Beykoz da bulunan bir diğer muhteşem düğün mekânı ise Hidiv Kasrıdır.  Bu mekânın açık ve kapalı olmak üzere ayrılan bölümlerinin oldukça yoğun kapasiteli davetli aldığı bilinmektedir. En çok tercih edilen ve en çok beğenilen düğün mekânları arasında bulunmaktadır. Peyzaj harikası bahçesi bir başkadır. Türlü türlü rengarenk çiçekler ve ağaçlardan meydana gelmektedir. Dört mevsim boyunca tercih edilebilen bir mekândır. Fiyat ve performans açısından epey uygun bir mekândır. Her türlü beslenme şekline ve çocuklar, gençler, yetişkinler ecen ayrı özel menü bulunduran mekânlar arasındadır. Mekânın havası çok asildir ve eşi benzerini bulmak oldukça zordur.

Yorum gönder