×

Ciddi Bir İlişki Nasıl Olmalıdır Evliliğe Adım Attığını Nasıl Anlarsınız?

Ciddi Bir İlişki Nasıl Olmalıdır

Ciddi Bir İlişki Nasıl Olmalıdır Evliliğe Adım Attığını Nasıl Anlarsınız?

Başarılı bir evlilik, delicesine âşık olmaktan daha fazlasını gerektirir ki bazı hazırlıklı öz farkındalıklar da çok önemlidir. Elbette, üzgün olduğunuzda eşinizden destek isteyebilirsiniz, ancak evlilik koçları, evli olmanın, bir iş ortaklığı değil, iki hayata katılmak olduğunu söylüyor. Uzmanlar, evlendiğinizde ilişkinizin bir ömür boyu süreceğinden ve ciddiyetinden emin olmanız için bu ipuçlarını veriyor.

 Birbirinize Meydan Okumaktan Korkmazsınız

Duygularınız konusunda açık ve dürüst olursunuz. Etkili iletişim, başarılı uzun vadeli ilişkiler için çok önemlidir. Bazen ortağımızı “rahatsız etmek” istemediğimiz için bir şeyleri içeride tutmaya başlarız. Diğer durumlarda, belirli duygulara tutunmak isteyebiliriz çünkü bunun bizi bir güç konumuna soktuğunu hissederiz. Sebep ne olursa olsun, nasıl hissettiğimize gelince, duvar örmekten veya gerçeği renklendirmekten kaçınırız ki duygusal durumunuzla ilgili bilgileri saklarsanız, partnerinizi adil olmayan bir ilişkiye sokacağımızı biliriz. İletişim, her ilişkide olması gereken bir şeydir. Burada söz konusu olan yalnızca partnerinizle eşinizle aranızdaki iletişim değildir. Aynı zamanda kendinize ne derece ulaşabildiğiniz anlayabildiğiniz de çok önemli unsurdur. Bağlantı kurma ve iletişim, ilişkide başarının mihenk taşlarındandır. Öz benliğinizle olduğu kadar çevrenizdeki dünya ile de bağlantıda olursunuzdur. Yalnızca diğer insanlarla değil, kendinizle de derin bir iletişim kurarsınız. Kendinizle kurabildiğiniz iletişimi, sevdiğiniz kişiye de aktarırsınız ki bu sayede saygı duymayı, sevmeyi ve affetmeyi de başarabilirsiniz. Diğer türlü, partneriniz yanıldığınızı hissettiğinde sizi sevgiyle özel olarak çağıracak kadar rahatsa, ciddi ve doğru ilişki içindesinizdir. Eşiniz size meydan okumak için görüşlerini nazikçe dile getirmeye hazırlanıyorsa ve buna istekliyse, psikoterapist ve ilişki uzmanları bu işaretlerin evliliğinizi uzun ciddi bir şekilde sürdürebileceğinizi söylüyor.

Ciddi Bir İlişki Nasıl Olmalıdır

 Yüksek Sadakatiniz

Boğulmuş hissetmekten veya partnerinizin her hareketini takip etme zorunluluğundan daha kötü bir şey yoktur. İlişkilerin başlarında, işler daha çok paydaş bölünme eğilimindedir. Ancak zamanla, biraz bencilleşmeler ve bireyin görmek, yapmak ya da yemek istediği şeyler, zaman geçirmek istediği insanlar ve daha benzeri şeyler için daha güçlü arayışlar geliştirmemiz nadir değildir. Sağlıklı ve ciddi bir ilişkiyi sürdürenler, bu değişimin farkına vardıklarını ve ona direndiklerini ifade ederler. Partnerinize hobileri ile veya arkadaşları ile kendi başlarına eğlenmesi için zaman tanıyorsanız, kendinizden emin olun ki başarılı ve uzun ömürlü bir ilişki içindesinizdir.  Eğer ikiniz de kendi zamanınız, mekânınız ve arkadaşlarınız olacak kadar birbirinize güvenebiliyorsanız , doğru yoldasınız. Ciddi ilişkide, daima karşılıklı saygının mevcut olması gerektiğini biliyorsunuzdur. Her zaman aynı fikirde değilsiniz; ancak en azından, açık fikirlilikle, birbirinizi dinlemeye istekli şekilde davranırsınız. Eğer partnerinize saygı duymazsanız ya da partneriniz size saygı duymazsa, bundan sonra gelen her şeyi, sağlıksız bir temel üzerine kurulacağını tahmin ederek aranızı soğutmazsınız.

Ciddi ilişkide yüksek düzeyde güven vardır. İkiniz de birbiriniz için fedakârlık yapmaya hazırsınızdır, ancak fedakarlıklar pek fark edilmiyordur çünkü birbirinizi seviyorsunuzdur ve birbirinize değer vermek doğal gelmeye başlamıştır. Çocuklarınız varsa, ebeveyn olarak birlikte çok etkili bir şekilde çalışabileceğinizi ve pek çok sınav ve sıkıntıyı etkili bir şekilde karşılayabileceğinizi göreceksiniz. Birbirinize olan sevginiz yıllar içinde büyüyüp kalıcı, derin, anlamlı bir ilişki oluşturacaktır.

Mükemmeliyetçiliğiniz

Partnerinizin mükemmel olmadığını biliyorsunuz, ama sizin için mükemmel olduğunu düşünüyorsunuzdur. Gerçekçi beklentilere sahip olmak, o son kilometreyi aşmak ve nişanlanmak için çok önemlidir.  Evliliğe giden insanlar, kendileri için daha iyi bir durum olup olmadığını merak etmektense, eşlerine ve kendileri için uygun olduğu tüm yollara odaklanırlar. Eşlerini her zaman daha çekici, başarılı ve benzeri biri olarak bulacaktırlar. Ama önemli olan sizin mükemmel olmadığınızı, bu diğer kişinin yani partnerinizin de mükemmel olmadığını irdelemek ve birlikte, birbiriniz için mükemmel olduğunuzun farkına varmanızdır.

Çift Olmak

Lisanslı evlilik ve aile terapistleri, evliliğe giderken partnerinizin en iyilerini ortaya çıkarmaya kararlısınızdır diyor. Birbirinizin bireysel gelişimini teşvik ediyorsunuz ki birbirinizin hayallerini ve kariyer hedeflerini gerçekleştirmeye destek vermiş olacaksınız. Biriniz başarılı olursa, ikiniz de kazanırsınız ve zaman içindeki bu güç seviyesi, ilişkinizin uzun ömrünün ufukta olduğunu gösteren bir işaret olabilir. Diğer yandan aranızda büyük bir uyum vardır, çünkü birbirinizin temel ihtiyaçlarını, amaçlarını ve hayata yaklaşımını anlarsınız ki bunlarla uyum içindesinizdir. Birbirinizin değerini ve öz saygısını geliştirir, teşvik eder ve onaylarsınız ki birde birbirinizin kollarını çok rahat ve doğal bulursunuz. Kişilikleriniz çok farklı olsa bile, birbirinizi çok iyi anlıyorsunuz ve hem çiftsiniz hem de arkadaşsınız. Çocuklarınız varsa, kendinizi aileye adamış olacaksınız ve ebeveyn olarak birlikte iyi çalışacaksınız. Birbirinize karşı derin, karşılıklı bir takdir var olacaktır

Birbirinize Karşı Savunmasızsınız

Partneriniz sizi en kötü ve en iyi halinizde görüp koşulsuz olarak sizi, kusurlarınızı ve her şeyinizle sevmelidir. Birbirinize iyi derecede saygı duyuyorsanız, eşinizin iyiliğini düşünceli, nezaket ve şefkatle muhafaza edersiniz. Bu durumda insanlar, bu kişinin kendileri için doğru kişi olduğunu bilirler. Partnerinize duyduğunuz güven duygusunun sizin içinde karşı tarafta olduğunu bilmek, bu ilişkinin ciddi ve uzun vadeli olduğunu tahmin etmek adına çok önemlidir. Partnerler inişler ve çıkışlar boyunca her zaman sorumluluk alıyorsa, insanlar o kişiye ömür boyu partner diyecek kadar güvende hissederler.

Partnerinizin sevgiyi nasıl ifade ettiğini anlarsınız. Uzun yıllardır birlikte olan çiftler için bile, partnerlerinin sevgiyi gösterme eğiliminde olduğunu unutmak kolaydır. Bu ifadeleri fark etmek ve takdir etmek için zaman ayırmak, onların gelmesini sağlamanın en iyi yolu olacaktır. Bunu sağlamak adına onlara farklı deneyimleri yaşaması için boşluk verebilirsiniz.

Bazı insanlar için ayrı olmak neredeyse doğal olmayabilir. Ama gerçek şu ki, bu ihtiyaç hiçbir zaman veya sıklıkla bilinç düzeyine ulaşmasa bile, hepimizin bir şahsi alana ihtiyacı var olacaktır. Aynı zamanda birbirinizin yokluğunu deneyimlemek gerçekten kalbinizi daha da diri yapacaktır.

Birbirinizin en içteki duyguları için çok derin bir takdiriniz vardır. Karşılıklı güven ve birbirilerinize saygı düzeyiniz çok yüksektir. Birbirinize karşı çok sorumlu ve dürüst davranırsınız. En derin endişelerinizi, değerlerinizi, önceliklerinizi ve ahlaki inançlarınızı, diğer insanların çoğunda imkânsız olan bir açıklık ve dürüstlükle iletebilirsiniz. Bu ilişkinizin uzun ve istikrarlı olacağını tasvir eder.

Yorum gönder