×

Gelin Çeyizinize Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelin Çeyizinize Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelin Çeyizinize Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çeyiziniz için herhangi bir elektrikli cihaz almaya karar verdiğinizde, yaşam tarzınıza ve evinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak, onu doğrudan kafanızda oluşturmanız gerekir.

İyi yemek pişirmek için yüksek kaliteli bir pişirme alanına sahip olmak gerekir ve iyi bir elektrikli fırın yemek pişirmek için bir zorunluluktur. Fırın, mutfaktaki en önemli cihazlardan biridir. Mutfağınızda fırın yoksa, ona mutfak bile demezsiniz. Bu nedenle, evleneceklerin çeyizinde olacak ilk fırınını veya yeni fırını satın almak isteyenler için, size en iyi fırını seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç ipucu vereceğiz.

Mutfağınız için yeni bir lüks cihaz satın aldığınızda, onu kutudan dışına çıkardığınızda koyacağınız yerden emin olmak istersiniz. Yemek pişireceğiniz yeri seçmek söz konusu olduğunda, ihtiyaçlarınıza en uygun fırını seçtiğinizden emin olmak istersiniz. Bu satın alma işlemini yapmadan önce dikkate alınması gereken birçok şey vardır. Evde ne tür bir fırının olmasını istediğiniz size kalmış, ancak satın almayı biraz daha kolaylaştırmak için ipuçlarımızı takip edebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza en uygun fırını seçmek kolay bir karar değildir.  Bu seçimi yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gerekenler vardır. Elektrikli fırın satın almadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli hususlar aşağıdaki gibidir.

Gelin Çeyizinize Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankastre ve Serbest Daimî Fırınlar

Ayaklı fırınlar, ince seri modeller de dahil olmak üzere çok çeşitli boyutlarda mevcuttur. Üstte ocak ve altta fırın bulunan eksiksiz bir ünitedir. Bağımsız bir fırın genellikle küçük mutfaklar için iyi bir seçimdir. Öte yandan, yerleşik fırınlar bir duvar boşluğuna veya mutfak tezgahının altına monte edilebilir. Bu nedenle ankastre fırınlar çok çeşitli mutfak stillerine ve yerleşim planlarına uygundur.

 Doğru Boyutu Seçin

Fırınınızın boyutunu belirleyeceğinden, fırınınızın kaplayacağı alan hakkında net bir fikre sahip olmanız önemlidir. En yaygın fırın genişliği 60 cm’dir. Daha büyük bir fırın arıyorsanız 90cm tam size göredir.

Fırınlar birçok farklı özellik ile gelebilir ve sizin için hangisinin en önemli olduğunu düşünmelisiniz. Birinde hindi, diğerinde turta pişirmenize izin verebilecek ikili fırınlar var. İkili fırın, aynı anda farklı yemekler pişirebileceğiniz için geniş aileler için çok iyi bir seçenektir.

Konveksiyonlu fırınlar piyasayı ele geçiriyor ve her zamankinden daha fazla satılıyor. Yemeğiniz için daha eşit bir pişirme sağlarlar. Hızlı akşam yemekleri yaşam tarzınız için çok önemli mi? O zaman diğerlerinden daha çabuk ısınan bir fırına ihtiyacınız olacak. Yemeğinizi daha uzun süre sıcak tutabilecek bir fırına ne dersiniz? Bunlar, bir fırın seçerken düşünmeniz gereken hususlardan sadece birkaçıdır ve her biri için size yardımcı olmak için buradayız.

İç Izgara veya Dış Izgara

Fırına dahili bir ızgara yerleştirilmiştir, daha az yer kaplarlar ancak fırının kullanımını bir seferde bir tabakla sınırlarlar. Öte yandan, harici ızgara ayrı bir bölmedir, böylece fırında bir şeyler pişirirken ızgarada da bir şey pişirebilirsiniz.

Uygun Rafları ve Kapıları Arayın

Bir dizi kendi kendine pozisyona sahip olmak fırınınıza çok yönlülük kazandırır, özellikle aynı anda birkaç sofra hazırlanmasını planladığınızda fark edersiniz. Düz duran ve öne doğru kaymayan veya sarkmayan sağlam raflar arayın. Rafın tamamen dışarı kaymasını önlemek için güvenlik durdurucuları bulunmalıdır. Kapak hafif ve kullanımı kolay olmalıdır. İki katmanlı cama kıyasla dokunulduğunda daha soğuk olacağından, üç kat cam içeren geniş ve net bir pencereye sahip bir kapak arayın. Ayrıca fırından sıcak yemek çıkarırken kapının herhangi bir konumda açık kaldığını ve kendi kendini kapatmadığını kontrol edin.

Mutfak Alanınızı Değerlendirin

Fırınlarla ilgili en güzel şey, her türlü şekil ve boyutta olmalarıdır. Mutfak alanınıza mükemmel şekilde uyan bir tanesine sahip olmak isteyeceksinizdir. Muhtemelen duvarınızda bir delik veya bağımsız bir fırın içinde bir alan olabilir. Her iki durumda da satın aldığınız fırının o alana bir eldiven gibi sığacağından emin olun.

Mutfağınızı yeniden biçimlendiriyorsanız, istediğiniz fırının boyutu hakkında daha fazla düşünmek isteyeceksiniz. Yeni mutfağınızda fırına ne kadar yer ayırmak istiyorsunuz ve hangi tip sizin için en uygunu olacak soruları cevap isteyeceklerdir.

Kendinizi Ne Sıklıkta Yemek Yaparken Görüyorsunuz?

Yemek pişirmek için harcadığınız zaman, satın aldığınız fırının türü üzerinde büyük bir etkiye sahip olmalıdır. Fırının boyutu düşünüldüğünde bu özellikle önemlidir. Standart 24″ duvarlı bir fırın çoğu insan için mükemmel olabilir, ancak tatiller için büyük rostolar veya devasa hindiler yapmayı planlıyorsanız, daha büyük bir boyut elde etmek isteyeceksinizdir. Fırında ne pişirmeyi planladığınızı düşünün, bu sizin için en uygun boyuta karar vermenize yardımcı olacaktır.

Mutfağınız Tarzınıza Uygun

Fırının görünümü de mutfağınızın genel tarzında büyük bir etkiye sahiptir. Mikrodalga fırınınızın, buzdolabınızın ve bulaşık makinenizin tarzına uyan bir tane bulmanız gerekecektir. Tüm cihazlarınız eşleşirse, genel mutfağınızın çekiciliği her zamankinden daha yüksek olacaktır.

Güç Kaynağı

Güç kaynakları evden eve değişebilir, bu nedenle evinizde ve mutfağınızda güç alabilecek bir fırın bulmak inanılmaz derecede önemlidir. Evinizin mevcut bağlantısına bağlı olarak fırının elektrikli veya gazlı olması gerekecektir. Herhangi bir satın alma işlemi yapmadan önce bunun farkında olmanız gerekir, böylece kullanamayacağınız bir fırına sahip olmazsınız.

Bir Kapasite Seçin

Yalnızca iki ila dört kişiye yemek servisi yapacaksanız, o zaman basit bir tek fırın sizin işinize yarar. Bununla birlikte, altı ila sekiz kişilik büyük bir aileniz varsa, aynı anda daha fazla yemek pişirmek için çift kademeli bir fırın almayı düşünebilirsiniz.

Verdiğimiz ipuçlarına bakarak, bir fırın seçmenin nispeten basit ve kolay olduğu fikrine sahip olabilirsiniz. Bir fırın satın alırken tek yapmanız gereken, elektrikli veya gazlı bir fırın isteyip istemediğinizi seçmek ve ardından tercih ettiğiniz fırının uygun olup olmadığını görmek adına mutfağınızın boyutunu ölçmektir. Bununla birlikte, cihaz mağazasında gözünüze çarpan fırını satın almadan önce, kaliteli bir ürün olduğundan emin olmak için, hakkındaki yorumları çevrimiçi olarak takip ettiğinizden veya okuduğunuzdan emin olun.

Yorum gönder