×

Damatlıkta Yelek Ve Kuşak Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Damatlıkta Yelek Ve Kuşak Kullanımı Nasıl Olmalıdır

Damatlıkta Yelek Ve Kuşak Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Düğün gelin ve damat için oldukça özel bir gündür. Düğünde mükemmel ve göz alıcı görünmek sadece gelinlere özgü bir durum değildir. Damatların en merak ettiği konular genel olarak damatlık da yelek ve kuşak seçimi nasıl olmalıdır? Ben bu sorunun cevabını size bu yazımda vermeye çalışacağım. Gelinler gelinliğine ne kadar özen gösteriyor ise damatlar da damatlıklarına o kadar özen göstermek gerekmektedir. Damatlık seçimi yapılırken özenle hareket edilmektedir. Damatlık seçimi yaparken küçük ayrıntılara takılmak gerekmez diye düşünmeyin küçük ayrıntılara da takılmak oldukça önemlidir. Düğün fotoğraflarına, düğün videolarına bakarken pişman olmamak adına damatlık seçimi yaparken küçük ayrıntılara takılarak kullanılacak olan aksesuarlar es geçilmemelidir. Damatlıkta yelek ve kuşak kullanımı nasıl olmalıdır?

Damatlıkta Yelek Ve Kuşak Kullanımı Nasıl Olmalıdır

Damatlık Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Damatlık seçimi yaparken dikkat edilmesi konular vardır. Damatlık da yelek de, kuşak da, papyon da ayrıca kravat da önemli bir ayrıntıdır. Ayrıca damatlık seçimi yapılırken kişinin isteğine göre ceket cebine mendil katlaması ve çiçek konması da oldukça önemlidir ve tavsiye edilmektedir. Ceket kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ceketin doğru kullanımı yeleğin, kuşağın ve daha birçok aksesuarın doğru kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Seçilmesi gereken ceketin omuz kısmı dar veya bol olması durumunda kullanılan aksesuar itici durabilmektedir. Kuşak takmayı tercih eden damatların kuşağa uygun kol düğmesi takmaları gerekmektedir. Bu sebeple kol düğmesi kumaş olmasından ziyade altın rengi, metal veya gümüş rengi olmalıdır. Göründüğü üzere damatlık seçimi de gelinlik seçimi kadar oldukça zor ve itina isteyen küçük ayrıntılara dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Damatlık aksesuarları damadın kişiliğine ve zevkine uygun olmalıdır. Damadın kişiliğini yansıtmayan ve zevkine uymayan aksesuarlar damadı düğünde rahatsız edecektir ve en güzel anını yani düğününün kötü geçmesine sebep olacaktır. Damatlık rengi alışılmışın dışında seçilmesi gerekmektedir.

Bu nedenle damatlık seçimi genel olarak gelinliğe uygun renklerde, gelinliğe uygun renk tonlarında tercih edilmesi önerilmektedir. Damatlıkta gömlek seçimi de önemli bir noktadır. Seçilecek olan koyu gömlek düğünde damadın oynamasından kaynaklı olarak veya damadın ceketinden kaynaklı olan terlemelerini ceket çıkarıldıktan sonra ortaya çıkaracaktır. Bu yüzden damatlığın içine genel olarak beyaz gömlek giyilmesi gerekmektedir. Damatlığın pantolonunun cebi veya ceketinin cebi gereksiz şeylerle doldurulmamalıdır. Bu sayede damat düğün boyunca daha fazla rahat edecektir. Aksi takdirde damadın ceplerinin dolu olması damada düğünde rahatsızlık verecektir. Damatlık seçimi yaparken ayakkabılar da önemli yer tutmaktadır. Klasikleşmiş siyah bağcıklı kunduralar yerine damadın seçmiş olacağı ayakkabı daha özverili olacaktır. Çorap mutlaka pantolonla aynı renkte veya pantolon tonuna yakın bir renkte olması şarttır. Aynı kumaştan yapılmış kravat veya papyon kullanılması gerekmektedir. Takım elbise seçilmişse ona uygun olarak kravat ve papyon takılması mutlaka önerilir. Ceket yakasına genel olarak aynı tonlarda mendil veya gelin buketi den bir tutam çiçek konulmalıdır.

Damatlıkta Yelek Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Damatların en merak ettiği konulardan bir diğeri ise yelek kullanımının nasıl olduğudur. Bu durumda damatlar, damatlıkta yelek kullanımı nasıl olmalıdır? Sorusunun cevabını bulmak için araştırma yapmaktadırlar. Bende bu yazımda damatlara yardımcı olmak adına bilgilendirmeler vereceğim. Damatlıkta pantolon üzerinde kuşak kullanılmayacaksa eğer yelek mutlaka kullanılmalıdır. Kullanılacak olan yelekler damadın zevkine göre dikilebilir veya mağazalardan satın alınabilir. Giyilen yelek daha çekici ve smokin içerisinde daha şık bir görünüm verecektir. Damatlık yeleği genel olarak sıralı olan smokinler de kullanılmaktadır. Damatlık yeleği vücuda tam oturmaması gerekmektedir. Tam oturan yelekten dolayı damat rahat hareket edemeyecektir. Düğmeler iliklendikten sonra rahat hareket edilemeyecektir. Damatlıkta yelek seçimi yapılırken dikkat edilmesi diğer konu ise ceketi çıkarmayı düşünen damatlar yeleğin arkasını düz seçmenizi gerektirir. Fit vücuda sahip olan damatlar rahatlıkla 5 düğmeli yelek seçebilirler. Fakat göbek yapısı olan damatların 3 düğmeli yelek seçimi daha doğru olacaktır ki 3 düğmenin üzerini seçtikleri durumda göbek yapılarından kaynaklı olarak yeleğin çirkin durmasına neden olacaktır.

Damatlık İçin Damat Kuşağı Seçimi Nasıl Olmalı?

Damat kuşağı genelde smokin ile beraber tercih edilmesi gereken bir parçadır. Fakat her damatlıkla tercih edilebilir. Damatlık için kuşak seçimi yaparken en çok dikkat edilmesi gereken nokta haliyle mevcuttur. Bu noktalarda en önemlisi vücudu sarıyor olmasıdır. Seçeceğiniz kuşak kesinlikle damadın vücuduna tam oturmalıdır. Ayrıca renk olarak ta göze batacak bir renk olmamalıdır. Beyaz renkte tercih edilebilir ya da krem tonlarında kuşak ta tercih edilebilir. Bunlar dışında siyah, koyu lacivert ya da bordo renkleri de tercih edilebilir diyebiliriz. Bu tamamen damat adayının tercihine kalmış bir durumdur.

Damatlıkta Kuşak Nasıl Kullanılır?

Damatlık da kuşak kullanımı nasıldır? Sorusunu merak eden ve yelek kullanmak isteyen, fikir sahibi olmak isteyen damatların cevap bulmak için araştırdığı sorulardan bir tanesidir. Pantolona kuşak bağlamak isteyen damatların öncelikli olarak bilmesi gereken nokta kuşağın pilelerinin içe dönük olmasıdır.  Pileleri içe dönük olmayan kuşak ne yazık ki istenilen güzel görüntüyü vermeyecektir.  Bunun sebebi ise pilelerin içerisini gizli cep olarak kullanabilmenizdir. Dışa dönük olan pileye anahtar, telefon yerleştirdiğiniz de çok itici durması muhtemeldir. Smokin kullanılıyorsa kuşak giyilmesi mutlaka önemlidir ve kuşak mümkünse kullanılmalıdır. Damat kuşağı takıldığı zaman damadın kemer takması gerekmez. Aynı zamanda kuşağın yapıldığı kumaşa uygun olarak papyon takılması da önerilir. Takılacak olan papyon kuşaktan farklı kumaşta olduğu zaman itici bir görüntü verebilmektedir. O yüzden bu ayrıntıya çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Son zamanlarda yapılan kuşakların pile kısmında cep de bulunmaktadır. Damat kuşaklarının arka kısmında ayarlanabilir aparat bulunmaktadır. Bu aparat sayesinde kuşağın bele uygunluğu ayarlanmaktadır.

Yorum gönder