×

Bir Tül Seçmek İçin 9 İpucu

Bir Tül Seçmek İçin 9 İpucu

Bir Tül Seçmek İçin 9 İpucu

Duvağı asla küçümsemeyin, bu en önemli gelin aksesuarı, ruh halinizi değiştirecek ve gelinliğinize gizem duygusu katacak! Kuş kafesi tüllerinden dirsek tüllerine, Juliet yatak başlıklarından kilise tarzı tüllere kadar pek çok gelin başı türü arasından doğru seçimi yapmanıza olanak sağlayacak bazı altın ipuçları topladık! Bir tül seçmek için 9 ipucu;

1- Yüz Şeklinize Göre Seçmeye Dikkat Edin

Yüz şekliniz gelin başı seçiminde en önemli kriterlerden biridir. Hangi tülün size uygun olduğuna karar vermek için mutlaka yüz şeklinizi düşünmelisiniz.

Yüze bakan tarafa yuvarlak bir yüz tülü örtülür, bu da yüzün gerçekte olduğundan daha ince ve uzun görünmesini sağlar. Yüz özelliklerini oval bir şekle yaklaştırmak için bir üst örtü modeli (patlayıcı bir örtü gibi) kullanabilirsiniz.

Dikdörtgen yüz için, bu ince yüz ve uzun yüz tipinin geometrik şekillerini dengelemek için kabarık gelin başı ve tül modeli, kafanın her iki tarafında yanal hacim meydana getirecektir ki bu güzel bir tercihtir.

Yüzünüz kalp şeklinde olsa bile gelinin saçını sıkıca sıkmalı, ortasından ikiye ayırmalı veya geri yapıştırmalısınız. Boynunuzun arka tarafının şişik gözükmesi için tülün üstüne veya altına yerleştirmenizi öneririz.

Oval yüz şekli en uygun tip olarak kabul edilmektedir. İstediğin modeli takabilirsin. Çiçeklerden ya da taşlardan yapılmış kocaman bir taç takabilir ya da pek çok gelinin kullanmak istemediği bir kuş kafesi gelin başı tercih edebilirsiniz.

Bir Tül Seçmek İçin 9 İpucu

2- Saç Ve Gelin Başının Uyumu

Saç stiline başlayalım … Duvağı seçmeden önce saç stiline karar vermekte fayda var. Çıplak saçlar için başın üstünden yana doğru açılan bir duvak modeli tercih edebilirsiniz. Grup modellerine uygun duvak nasıl seçilir? Hemen açıklayalım:

Topuz modeli yapmayı planlıyorsanız; katedral tarzında uzun tüllerden kullanabilirsiniz.

Yarısına kadar saç toplamak istiyorsanız, dirsek veya parmak ucu gibi orta uzunlukta bir duvak seçebilirsiniz.

Kısa saçlı biriyseniz kısa tül tercih etmenizi öneririz.

Saçınıza tül takmayı unutmamalısınız. Ayrıca gecenin ilerleyen saatlerinde duvağı çıkarmak isterseniz kuaförüne söyleyerek kolayca çıkarılabilecek şekilde takmasını istemelisiniz.

3- Hangi Gelinlik İle Hangi Gelin Başı?

Gelinliğe göre bir tül seçin; bu, duvağın gelinliği tamamladığı ama onunla asla rekabet etmediği anlamına gelir. Gelinliğiniz abartısız bir modelse hoş bir tül kullanmaktan çekinmenize ihtiyaç yok. Hatta çarpıcı bir tül gelinlik ile eşleştirilebilir. İstediğiniz doku, desen, dantel, taşı kullanmaktan korkmayın!

Ancak gelinlik işlemeli bir model ise; inciler, taşlar veya danteller dar ise normal stilde bir duvak seçmelisiniz. Ayrıca gelinliğinizin sırtı varsa uzun duvak veya omuz hizalı duvak ile katedral stili giymenizi tavsiye ederiz. Bu nedenle, tülünüz dekolteyi daha önce hiç görülmemiş yerden bölmeyecektir.

4- Duvak Modelleri Düğün Mekanına Uyumlu Olmalıdır

Duvak seçerken düğün mekanını ihmal etmemelisiniz. Çünkü düğünde muhteşem bir yerde tül takacaksınız ve gece için seçeceğiniz tarzlar birbirinden farklı. Örneğin; file duvak modeli retro bir atmosfer yaratabilir ve tarihi düğün mekanları ile uyumludur. Omuzlar, dirsek ve parmak ucu seviyesinde modelleri daha hafif tüller olduğu için her yerde (oteller ve tarihi yerler hariç) düğün için takmayı önerdiğimizi belirtelim.

Şık ve resmi bir organizasyon yapmayı istiyorsanız vals veya katedral tarzı bir model seçmelisiniz. Maske ve kabarık duvak modeli modern şehir düğünleri için idealdir. Halo tül modeli, Juliet başlık ve gelin baş bandı kır düğünlerinde favorilerimizdir.

5- Tülün Uzunluğu Nasıl Belirlenir?

Bir tül modeli seçerken en sık sorulan sorulardan biri “bunun boyutunu nasıl ayarlayacağınız” dır. Bu noktada gelin adayının boyunun çok önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Duvak ölçüsü açısından kuş kafesleri ve omuz hizasında kısa duvakların yanı sıra uzun kuyruklu uzun duvaklar (katedral stili gibi) gerek kısa gerek uzun gelinler için güvenli bir seçimdir. Ancak kısa gelin iseniz dirsek, parmak ucu ve tüllerden uzak durun. Bu modeller, boyunuzun gerçekte olduğundan daha kısa görünmesini sağlayacaktır.

6- Konfor, Zarafet Kadar Önemlidir

Duvak seçerken rahatlığa ve görünüme dikkat edilmelidir. Uzun kuyruk modeli seçmek istiyorsanız onunla dans etmek zor olabilir. Bu durumda ekstra saç aksesuarları getirmekte fayda vardır. Birden fazla tül takmak ve dans etmeden önce uzun tül katmanlarını kaldırmak da seçeneklerden biridir.

Yüzünüzü kapatan bir gelin başı modeli kullanmak istiyorsanız tülün dudaklarınıza yapışmasına neden olacak herhangi bir makyaj kullanmamaya özen göstermelisiniz. Mat ruj seçiminde fayda var. Kuaförünüze tülün yüzü örten kısmının biraz öne doğru olması gerektiğini hatırlatın ve prova sırasında denemesi de faydalıdır.

7-Açık Hava Düğünlerinde Duvağa Dikkat Edin!

Açık havada düğün yapacaksanız doğru duvak ölçüsüne sahip olmak çok önemlidir. Rüzgârın tülü sola ve sağa uçuracağını ve sizi rahatsız edeceğini düşünmelisiniz. Bu durumda, daha hafif olan daha uzun bir duvak seçmek faydalı olabilir. Ama lütfen abartmayın çünkü çok uzun bir duvak seçseniz bile bahçedeki toprağı veya sahildeki kumları süpürerek tülü lekeleyebilir ve gereksiz görüntülere neden olabilirsiniz.

8- Diğer Aksesuarlarla Dengeli Görünüşe Sahip Olmalıdır

Duvak seçerken diğer gelin aksesuarlarını da kullanmayı düşünmelisiniz. Örneğin; gelin tacı ve duvağı aynı anda kullanmak istiyorsanız bu iki aksesuarın birbiriyle uyumlu olması gerekir. İnci işlemeli duvak ve parlak kristal taşlarla prenses gelin tacı modeli giymek yerine düz üst tül modeli kullanmak daha uygun olacaktır.

9- Modadan Da İlham Alabilirsiniz

Gelinliklere yapılan en önemli eklemelerden biri olan gelin başı seçiminde son trendlerden ilham alabilirsiniz. Örneğin son model duvak modellerinde inci ve Swarovski gibi değerli taşlardan yapılan tasarımlar ile dolu veya renkli işlemeli duvaklar bulunmaktadır. Tarzınıza ve düğün konseptinize uygun bu modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

Duvaklı Gelin Ne Demektir?

telli duvaklı gelin olmak” cümlesinin gelinin başından beline kadar uzanan gümüş, rengârenk işlemelerden geldiğini hep duymuşuzdur. Geleneğe göre, bekar kızlar gelin telinini bir bir koparır ve saklar. Çıkardıkları şeyler ne kadar kısa olursa, o kadar çabuk evlenirler. Niçin bu teli takmak istediğinizi sorarsanız, cevap, gelinin ayakkabısına ismi yazmakla benzerdir. Bekar kızlara şans getirip kendi kaderlerini ortaya çıkarmak için yapılan rutinlerdendir.

Yorum gönder