Düğün Davetiyeleri İçin Menü Türleri
Şimdi lezzetli veya mis gibi bir konuyu tartışma zamanı: düğün menüsü çeşidi. Menü kafa karıştırıyorsa ve işi tamamlayamayacağınızı düşünüyorsanız endişelenmeyin. Çünkü seni rahatlatmak istiyoruz. Sizler için tüm menü türlerini tek tek inceledim ve her menü için örnek bir menü hazırladım. Büyüleyici bir makale okumaya hazırsanız, buraya gelin. Düğün davetiyeleri için menü türleri;
Size ve misafirleriniz ile müstakbel eşlerinize uygun bir düğün menüsü hazırlamak için biraz çalışma yapmanız gerekiyor. Bir düğün mekânı veya yemek şirketi ile görüşmeden önce, örnek bir düğün menüsünü kontrol etme fikri akla gelebilir. Ayrıca firma düğün gününden önce şarap tadımı düzenlerse mutlaka gelmenizi, menüyü kontrol etmenizi ve yemeğin kalitesini önceden test etmenizi tavsiye ederiz.
Lezzetli Düğün Yemekleri İle Misafirlerinizi Etkileyin!
Akşam vakti düğün yapıyorsanız, misafirlerinizin kalplerine giden yolun onların göbeğinden geçeceğinden emin olabilirsiniz. Bildiğiniz gibi acıktığınızda hiçbir misafirin elini havada göremezsiniz. Öyleyse, mekânı araştırırken düğün menüsü örneğini de kontrol edebilirsiniz. Menü çeşitlerini tanıttıktan sonra davetliler için en uygun menüyü seçeceğinizden eminiz. Gurme yemek dünyasına adım atmaya hazır mısınız?
Düğün Menüsü Ne Olmalıdır?
Kabul ettiğiniz düğün mekânı veya yemek şirketi, müstakbel eşinize ve size birçok farklı menü seçeneği sunacaktır. Ne tür bir düğün menüsü seçerseniz seçin, yapmanız gereken en temel şey sizi sıradanlıktan çıkaracak bir seçim yapmaktır. Evet, bunun kolay olmadığını biliyoruz ama menüye aşırı iddialı tatlar koymazsanız ve alternatif olarak misafirlerinize düğün lezzetleri sunmazsanız, davetlileriniz pek memnun olmayacaktır.
Düğün yemeği düzenlerken kokteyl, kokteyl flanşı, açık büfe ve a la carte menüler olarak da bilinen set menülerden birini tercih edebilirsiniz. Şimdi bu menüler arasındaki farka bakalım.
Kokteyl Menüsü
Davetli sayısı fazla ise genellikle düğün sonrası davetlerde tercih edilen menü olan kokteyl menüsünün tadını çıkarabilirsiniz. Bu sayede düğün bütçenizi çok fazla aşmayacaksınız ve daha fazla kişiye servis yapılacağı için misafirlerin masada çok fazla yemek beklemesine gerek kalmayacak.
Misafir listenizdeki ortalama yaş yüksekse, bu kokteylin genellikle yaklaşık iki saat sürdüğünü ve size uygun olmadığını belirtmemiz gerekir. Çünkü yaşlı misafirler bir süre sonra ayakta durmaktan yorulacak ve düğünün tadını tam anlamıyla çıkaramayacaktır. Kokteyl alanında misafirleriniz için lounge alanı düzenleyebilirsiniz. Kokteyllerde bu en ekonomik davet biçimlerinden biridir Garsonlar patates cipsi, fındık, peynir, tost ve sebze salatası gibi tepsi ve masalarda atıştırmalıklar sağlar.
Gerekirse, işinizi kolaylaştırmak için lütfen kokteyl menü örneklerine bakın. Kabak ekmeği ve közlenmiş biber, ardından kişniş köftesi, maydanoz, çörek otu ve biber temin edebilirsiniz. Bu atıştırmalıklara baharatlı porçin mantarları, patates kızartması ile yapılan küçük atıştırmalıklar, havuç ve salatalık dilimleri de ekleyebilirsiniz.
Son olarak, meyve ve çikolata misafirlerinizin tatlı ihtiyacı için ideal seçim olacaktır. Anlaşmanıza ve bütçenize bağlı olarak, sınırlı veya sınırsız alkollü içeceklerden birini seçebilirsiniz. Sınırsız içecek almayı kabul ederseniz, konuklara şarap, martiniler ve farklı kokteyllerin yanı sıra çeşitli alkolsüz içecekler sunabilirsiniz.
Misafirlerinize lezzetli yemekler sunmanın yanı sıra davetinizi zenginleştirmek için mekânı dekore ederek de ilgilerini çekebilirsiniz. Örneğin kokteyl masasının şık ve zarif görünmesini sağlayabilirsiniz.
Prolange Menülü Kokteyl
Bir kokteyl iki saatten fazla sürerse, artık kokteyl prolange olarak isimlendiriliyor ve daha detaylı bir menü gerektiriyor. Düğün sonrası bir kokteyl veya düğün daveti şeklinde de düşünebilirsiniz. Özellikle akşamları 2 ile 3 saat arası kutlamalar için uygundur. Davet için menüye karar verirken, sunulan atıştırmalıkların daha doyurucu olduğundan emin olun. Prolange kokteyl, normal kokteyllerden çok daha türlü ürün sunan bir başka bütçe dostu menüdür.
Garsonun ürün masasına koyduğu atıştırmalıklara örneklerdir. Bunların yanı sıra ekmek dilimlerinin üzerine şarküteri malzemeleri koyarak ufak atıştırmalıklar da hazırlayabilirsiniz.
Açık Büfe Modeli
Açık büfe modeli büyük ve esnek düğünler için oldukça uygundur. Beklenenden daha fazla kişi gelse bile açık büfe sizi misafirleri terk etmekten kurtaracaktır.
Açık büfede, bazı misafirlerin ayakta bazıları ise oturarak düğüne eşlik edebilir, tabi hepsi de oturabilirler. Bu menü seçeneğinde tüm öğünler ve lezzetler geniş bir masa üzerinde sunulmakta olup, misafirlerin kendi yemeklerini almaları gerekmektedir. Sıraya girmekten kaçınmak için her bir büfenin 100 kişiye kadar alabilmesini sağlamak için özen gösterilmelidir. Bazı büyük toplantılarda büfe çok büyüktür ve iki taraflı olarak düzenlenmiştir.
Açık büfede yemek bittikçe yeni yiyeceklerin eklenmesi gerekir. Genel olarak yiyecekler üç kısma ayrılır: soğuk, sıcak ve tatlı. Her büfenin, verilen yemeğe göre kendi tabakları, çatalları ve bıçakları vardır. Açık büfe seçeneğinde önce soğuk, ardından sıcak yemekleri tercih edin.
Ana yemekte birkaç çeşit et ve sebze seçmek önemlidir. Ana yemek bittikten sonra meyve ve tatlı büfesi sunulur.
Büfe, menüyü özgürce seçmenize izin verir. Çünkü kokteyl veya set menü şeklinde servis edilebilecek çeşitli yiyecekler oluşturup misafirlere sunmak mümkün. Örneğin ana yemek öncesi ıspanak soslu risotto topları, mini hamur işleri, zeytinyağlı üzüm yaprağı dolgusu, mini köfte, karışık mevsimlik patates kızartması ve Rus salatası sağlanabilir.
Ana yemek olarak mevsime göre mangal soslu köfte veya balık eti sunulabilir. Konuklarınız çoğunlukla gençse, kolayca pizza büfesi hazırlayabilirsiniz. Şundan kesin emin olabilirsiniz, misafirlerinden tam not alacaksınız.
Tatlı büfesine çeşitli kurabiyeler, kekler, çörekler, şekerler ve kekler ekleyebilirsiniz. Bunlardan biraz biraz ama çok fazla çeşitte eklemek davetinizin daha zengin görünmesini sağlayacaktır.
İçecek servisi için taze sıkılmış meyve suyu ve soğuk şampanya kullanmayı düşünün. İçecek teşhirine dekoratif stantlar ve farklı büfeler eklerseniz, böylesine hoş bir etki elde edeceğinizden emin olabilirsiniz.
Set Menü Modeli
Set modeli, bir Türk düğününde favori misafirin masaya oturduğu ve ardından ev sahibi tarafından belirlenen yemeklerin sırayla masaya teslim edildiği bir menü türüdür.
Davetinize bu modeli dahil etmeyi planlıyorsanız düğün bütçenize daha fazla para ayırmanız gerekebilir çünkü bu seçenek açık büfeden daha fazla personel ve hazırlık gerektirir.
Set menüde ara öğünler genellikle meze, sıcak meze, ana yemekler, tatlılar, çay ve kahve servisi olarak kullanılır. Bu tür bir akşam yemeği daveti profesyonel hizmet veren bir düğün mekânında yapılmalıdır. Çünkü aynı anda en az 200-300 kişiye sıcak börek verebilmek için işin ustası olmak gerekiyor.
Yorum gönder