×

Düğün Hazırlıklarında Sırası ile Yapmanız Gerekenler

Düğün Hazırlıklarında Sırası ile Yapmanız Gerekenler

Düğün Hazırlıklarında Sırası ile Yapmanız Gerekenler

Yerine getirilmesi gereken pek çok görev ve düzenlenecek ayrıntılar varken, bir düğün planlamak çok zor görünebilir. Ancak, düğün planlama kontrol listesi ve düğün zaman çizelgesi ile işleri her ay planlamak ve sıralamak için kendinize yeterince zaman verirseniz, iş daha eğlenceli ve daha az stresli hale gelir. Düğün hazırlıklarında sırası ile yapmanız gerekenler;

Düğün Hazırlıklarında Sırası ile Yapmanız Gerekenler

12 Ay Kala

Bütçenizi Belirleyin

Matematik yapmanın ve pek eğlenceli olmayan bazı sayıları hesaplamanın zamanı. Herhangi bir şeye başlamadan önce kimin neyi ödediğini ve düğününüzün sonucunu belirlemeniz gerekir. Oradan, söz konusu bütçeyi paylaşmak isteyeceksiniz ve buna göre fon ayırmaya başlayın. Ve bu sayılar planladıkça değişeceğinden, en başından ayrıntılı bir hesap tablosu başlatmak akıllıca olacaktır. Bu, harcamalarınızı takip etmenize yardımcı olacak ve yol boyunca sayıları ayarlamayı kolaylaştıracaktır.

Davetli Listesi Yapın

Keşke herkesi davet edebilseydin, değil mi? Muhtemelen yapamazsın, bu yüzden davetler için bir sınır koyman gerekiyor. Kişi sayınıza karar verirken, bütçenizi (ne kadar karşılayabilirsiniz?) Ve mekanınızı (kaç kişi sığar?) Göz önünde bulundurun. Ayrıca, kim neyi ödüyor? Oradan, listeyi nasıl böleceğinizi bulun.

Bir Düğün Planlayıcısı İşe Alın

Yine, bu bütçenize bağlı olacaktır. Ancak paranız izin veriyorsa ya da iç huzurunuz buna bağlıysa şimdi büyük gününüzün yöneticisine dokunmanın tam zamanı. Bu kişi sizin sağ kolunuz olacak ve bir mekan seçmekten bütçenizi takip etmeye ve tüm lojistiği ele almaya kadar tüm kararlarda size rehberlik edecektir.

Resmiyete ve Genel Temaya Karar Verin

Şimdi oturup hayat arkadaşınızla samimi bir görüşme yapmanın tam zamanı. Sonuçta, düğününüzün havası iki onur konuğu arasındaki karşılıklı bir karar olmalıdır. Sohbeti ilerletmek için, bir bardak su / çay dökün ve kendinize sorun: Sizin için önemli olan nedir ve neden? Neye değer veriyorsunuz? Bunlara karar verin.

Mekânı Seçin

Tamam, kiminle evlendiğini biliyorsunuz. Şimdi asıl soru nerede? Bize güvenin: Mekânı seçmek, şu anda vereceğiniz en önemli kararlardan biridir. Konum, kaç kişiyi davet ettiğinizden masaya ne tür çiçeklerin çıktığına kadar hemen hemen her şeyi etkiler.  Mekanınızı seçerken, artıları ve eksileri bir kenara bırakın ve içgüdülerinize güvenin; bu karar, oradayken nasıl hissettiğinizle ilgilidir.

Menüyü Seçin

Düğününüz, hayatınızın en iyi (ve en büyük) akşam yemeği partisidir. Peki, en yakın ve en sevdiklerinden 150 kişiyi tam olarak nasıl besliyorsunuz? Pekâlâ, teslim etmesi için güvendiğiniz kişileri işe almakla başlayın ki bu ister mekânın kurum içi ikram şirketi, ister planlayıcınız tarafından önerilen tercih edilen bir yemek şirketi olsun. Menünüzde yaratıcı olmaktan korkmayın.

Bir renk teması seçin ve genel tasarımı düşünmeye başlayın. Sonunda ilham alma, bir renk paleti seçme ve bir ruh hali panosu oluşturma zamanı.

Bunlar, gecenizi eğlenceli hale getirecek insanlardır ve tüm bu anılar sonsuza kadar sürer (diğer bir deyişle, önemlidirler). Araştırmanızı işe almadan önce yapın, tüm doğru soruları sorun ve hatta belki fotoğrafçınızla bir kafede buluşun. Cidden, bu güzel bir arkadaşlığın başlangıcı olabilir.

Gelinliğiniz için alışverişe başlayın.  Konuklar için otel odası rezervasyonu yapın. Konuklarınız için odaları kapatmak (ve indirimli bir fiyat garantilemek) düşünceli bir jesttir. Düğün Web Sitenizi oluşturun önümüzdeki ay tarihleri ​​kaydetmek için URL’yi girmeniz gerekeceği için sitenizi hemen yayınlayın. Nişan fotoğrafları çekin. Şimdi, kamera önünde pratik yapmak için harika bir zaman, özellikle de çoğu fotoğrafçı paketinize bir seans dahil ettiği için. Davetlere bakmaya başlayın. Düğün davetiyesi, bir misafirin büyük gününüzle ilgili ilk izlenimidir. Özel bir şey istiyorsanız, hayalinizdeki takımı oluşturmak için şimdi bir grafik tasarımcı veya kırtasiye ile çalışmaya başlayın. Daha az ilgili bir rotaya gidiyorsanız, altı ay kalıncaya kadar bekleyebilirsiniz.

6 Ay Kala

Gelinliğinizi satın alın. Düğün müzisyenlerini işe Alın. Üç kişilik bir grubun yeteneklerini görmek istiyorsanız, şimdi bunu yapmanın tam zamanıdır. Özel sandalyeler, çarşaflar, örtüler, salon mobilyaları, beyaz dans pisti vb. kiralanacak ürünleri sipariş edin. Bunları ekstralar olarak düşünebilirsiniz ve bu düşünce şeklini değiştirmenizi rica ediyoruz. Harika kiralamalar, esasen düğün günü dekorunuzun iyi kemikleri görevi görür. Sonuç: Bütçeniz izin veriyorsa, yükseltilmiş sandalyeleri ve rahat salon mobilyalarını (misafirleriniz size teşekkür edecek) gözden kaçırmayın.

Gerekirse konuklar için ulaşım rezervasyonu yapın.  Mekânınızın park durumunu, misafirlerin araba hizmetlerine veya toplu taşıma araçlarına erişimini ve onlardan yapmalarını istediğiniz maliyeti göz önünde bulundurun.

Balayı Rezervasyonu

Geleneksel olarak, düğün görgü kuralları, damadın gelin için sürpriz bir balayı planladığını belirtir. Ancak, bu beş aylık süreye kadar işleri yarı yarıya halletmeye çalışın. Bu, bütçe, zamanlama, seyahat düzenlemeleri ve bir güzergâh görünümü hakkında bilgi sahibi olmak anlamına gelir. Her dakika planlamanız gerekmez, ancak her biriniz bu geziden isteyeceğiniz en önemli çıkarımları paylaşmalı ve bu faaliyetlerin gerçekleşmesini sağlamak için harekete geçmelisiniz.

Damadın Smokinini Satın Alın veya Kiralayın

Birinci adım, düğününüzün resmiyetine göre bir smokin veya takım elbise arasında seçim yapmak ve ardından satın alıp almayacağınıza karar vermektir. Gerçek kombini seçerken, uyum ve işleve odaklanın. İyi yapılmış bir kıyafet gurur duymanızı sağlar.

Ramak Kala

Pastanıza karar verin. Siz ve eşiniz ikinizin de sevdiğiniz bir lezzet profilini seçmelisiniz. Bu sizin bir çift olarak pastanız ki elbette sizi ifade etmekle yükümlü olmalıdır.  Pastaya /pastalara karar verdiniz mi? Randevunuzda müsait olan ve aynı derecede rüya gibi bir fiyata hayalinizdeki tasarımı üstlenmekten mutluluk duyan saygın birini bulun.

Düğün davetiyelerinizi sipariş etmek söz konusu olduğunda birkaç temel kural vardır: Yeterince sipariş verin ve bazı hataları hesaba katın, zamanında ulaşacaklarından emin olun, tüm adresleri ve yazımı onaylayın. Ancak konu tasarım ve ifade olduğunda, seçenekler sonsuzdur. Her şeyi dizginlemek için küçük bir tavsiyeye mi ihtiyacınız var? Davetiyelerinizin temasının düğününüzün havasına uyması ve sizi bir çift olarak ifade etmesi gerektiğini kendinize hatırlatmaya devam edin.

Nişan için ideal uzunluk 12 ila 14 ay olsa da her çiftin nişan süresi farklıdır. Etkileşim süreniz daha kısaysa, altı ay içinde evlenecekseniz o ilk ayda 12. ila 6. aylar için belirlenen tüm düğün planlama kontrol listesi görevlerini tamamlamaya çalışın, o zaman diğer her şey tam zamanında olur.

Yorum gönder