×

Düğün Organizasyonunun Son Haftasında Yapmanız Gerekenler

Düğün Organizasyonunun Son Haftasında Yapmanız Gerekenler

Düğün Organizasyonunun Son Haftasında Yapmanız Gerekenler

Düğün planlaması en zor ve karmaşık organizasyonlardan biridir. Düğün.com ekibinin bir üyesi olarak sizlere yardımcı olmak istiyoruz ve düğünden bir hafta önce aklınızda tutacak, sizi bunalıma sokacak çeşitli öğeleri listeledik. Düğünün bitmesine çok az bir süre kaldı ve yıpranmanın bir anlamı yok. Bu kontrolleri tamamladıktan sonra, başka hiçbir şeyi düşünmenize gerek kalmayacaktır. Tüm düğün hazırlıklarını düzenli olarak tamamlamak için planlama kılavuzumuzu kullanabilirsiniz. Düğün organizasyonunun son haftasında yapmanız gerekenler;

Düğün yerinizi arayın ve her şeyin hazır olduğundan emin olun. Davet edilen kişi sayısındaki değişiklikleri bildirmeyi unutmayın.

Terziden gelinliği al. Gelinliği teslim almadan önce lütfen tüm aksesuarları son kez kullanmaya çalışınız.

Son olarak balayınızda yanınıza alacağınız eşyalara bir göz atın ve spor çantanızı hazırlayın. Son dakikada unuttuğunuzu anladığınız için, lütfen bir dakikanızı ayırıp balayı valizinizi tamamlamak için alışverişe çıkın.

Düğün günü için pratik ipuçlarını düşünün! Yedek ayakkabı, ekstra giysi, koku, leke çıkarıcı eşyaları saklamak için küçük bir çanta hazırlayın ve unutmanız durumunda arabanın bagajına koyun.

Evin içinde ayakkabı giymek ayakkabının yumuşak olmasını sağlayabilir. En önemli gecenizde giydiğiniz ayakkabılar gecenizi mahvedecek.

Düğününüzdeki ayrıntılarla ilgilenebilecek yakın bir arkadaşınızı bilgilendirin ve ondan yardım isteyin.

Düğün tatlılarının teslimatını düğünden önceki hafta başında planlayın. Bu nedenle herhangi bir sorun varsa müdahale etmek için bir haftanız olacaktır. Ayrıca düğün günündeki tatlılar evde unutulan tatlılardır. Bir hafta önceden kaldırmayı unutmayın!

Düğün salonu için fotoğrafçı tutmanıza gerek yok. Düğün salonunun kendi fotoğrafçısı olması muhtemeldir. Sözleşmeli bir fotoğrafçısı olup olmadığını öğrenin ve geçen haftadan önce onunla konuştuğunuzdan emin olun.

Şimdi zarfınızı düğün günü bahşişiniz için hazırlayın. Son zamanlarda parasal durumlarla vakit kaybetmek istemeyeceksiniz.

Olası kızarıklıklar da göz önünde bulundurularak son günden önce manikür, epilasyon gibi işlemleri yapmayınız.

Bu arada, düğünün giriş müziğinden hala emin değilseniz, lütfen şu makaleye bir göz atın: Senelerin nostaljisini yaşatan bir düğünde giriş müziği.

Düğün Organizasyonunun Son Haftasında Yapmanız Gerekenler

Aşama Aşama Düğün Planlaması

Hayatınızın en iyi “evet” inden sonra, düğüne hazırlanmanın zamanı geldi. Düğününüze nasıl hazırlanacağınızı ve düğününüz için nerede hazırlanmaya başlayacağınızı öğrenmek istiyorsanız, ihtiyacınız olan her şeyi bu yazıda bulacaksınız.

Düğün hazırlığı; bu süreç, düğün yeri bulmaktan, gelinlik seçiminden, fotoğrafçı ile anlaşmaya varmaktan, balayı oteli kararına kadar, düğünle ilgili her şeyi kapsar.

Tüm düğün hazırlıklarına kolaylıkla hazırlanabilmeniz için hazırlıklara bir yıl önceden başlayabilirsiniz. Ancak bu kadar zamanınız olmasa bile bunu iyi bir program yazarak ve evliliklerin bir listesini yaparak yapabilirsiniz.

Gelin birlikte iyi bir düğün planlayıcısı yaratalım. Aşağıdakiler aylık evlilik hazırlıklarıdır:

Düğünden önceki yıl: düğün bütçesini ve yapılacak hazırlıkları ortaya çıkarmak ve her iki aile ile maddiyat meselelerini tartışmak için şu an çok erken.

Kaç kişilik organizasyon planlıyorsun? Boyutu ne olursa olsun misafir sayısını artırabilirsiniz.

Partnerinizle nerede evlenmek istediğinizi düşünün. Alternatifleri değerlendirmeye başlayın ve düğün mekanını inceleyin.

Düğünden On Bir Ay Önce Neler Gerçekleştirilmeli?

Düğünü ne zaman yapacağınıza karar verin. Bütçeden düğün mekânı seçimine kadar her detayı tarihe göre ayarlamalısınız. Bu nedenle randevuları dikkatlice düşünmeli ve ayarlamalısınız.

Düğünden On Ay Önce Yapılacak Şeyler

Balayı gezisinin nerede olduğunu planlamaya başlayın. Yurtiçi ve yurtdışı seçenekleri değerlendirin. Yurt dışına çıkmak istiyorsanız pasaport ve vize işlemleri için bir saat belirlemeniz gerekmektedir. Balayı otelinde konaklamanızı en az altı ay önceden rezerve ederseniz, promosyonlardan ve indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Şimdi düğünün yerini belirleme zamanı. Yazın evlenecekseniz, düğün mekanlarına olan yoğun talebi ve yazın kaç hafta sonu olduğunu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Bu makale aynı zamanda bir düğün mekânı bulmanızı da kolaylaştıracak: Tarzınıza uygun bir düğün mekânı bulun.

Gelinlikleri ve gelinlikleri kontrol etmeye başlayın. Dikiş dikmek istiyorsanız, kumaş ve model seçerken erkenden bir anlaşmaya varmak ve planlı bir şekilde çalışmak faydalı olacaktır.

Düğünden 9 Ay Önce Ne Yapmalı?

Düğün temasını olabildiğince erken belirlemek faydalıdır. Unutmayın, bu konu gelecekteki tüm hazırlıklara rehberlik edecek. Bu sayede düğün mekânından pastaya, nikah şekerinden davet modeline kadar düğünün tüm detayları birbiriyle koordine edilecek.

Şimdi sıra farklı menü ve içecek seçeneklerini değerlendirme zamanı. Ben olsaydım, tadımda bu işten zevk alırdım.

Yeni evinizi ve mülkünüzü aramaya başlasanız iyi olur. Benim gibi kararsızsanız, ancak bununla başa çıkabilirsiniz.

Dekorasyon, çiçek tasarımı ve diğer işlerden düğün organizasyon şirketinin sorumlu olduğuna karar verseniz iyi olur. Hayalinizdeki düğünü organize etmek için birçok tedarikçiden randevu ve teklif almak için zamana ihtiyacınız olacak.

Düğünden Yedi Ay Önce Ne Yapmalı?

Şehir dışındaki misafirler için konaklama planlayabilirsiniz. Örneğin onlar için bir otel ayarlayabilirsiniz.

Altının fiyatının düşmesini bekleyebilirsiniz, ancak alyans ve alyanslar için çok geç değil. Nişanlandıysanız, alyansınız alınmıştır. Hala satın almadıysanız kuyumcunun veya özel tasarımcının ürünlerini kontrol edip tercih yapmanın tam zamanı. Ayrıca, ağırlık değiştiğinde, yüzük parmağınızda değilse, yüzüğü genişletip küçültebileceğinizi de unutmayın.

Düğünden Beş Ay Önce Ne Yapmalı?

Balayı için yurt dışına gidecekseniz lütfen pasaport yenileme ve vize işlemleri için yapılması gerekenleri öğreniniz.

Saçınızın rengini veya stilini değiştirmek istiyorsanız, şimdi tam zamanı. Bu şekilde eşiniz ve etrafındakilerin saç rengine ve yeni saç yapısına uyum sağlayabilirsiniz.

Davetli listenizi yapın

Nedime’nin düğün gününde veya öncesinde size yardımcı olabileceğinden emin olun. Onlarla konuşun ve birlikte zaman ayarlayın.

Kına konseptinizi belirleyin. Hint temalı bir kına gecesine mi katılacaksınız yoksa gelenekleriniz ön planda mı olacak?

Şimdi kına geceliğinizi seçin. Konseptinizle uyumlu olduğundan emin olun.

Düğünden 4 Ay Önce Ne Yapmalı?

Cildinizle ilgili bir sorununuz varsa, tedavi için zaman alacaktır. Düğün günü kızarıklık ve şişliği önlemek için cildinizi 3 ay önceden tahriş eden peeling, lazer ve leke tedavileri gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Düğününüzde bronz ten kullanmak istiyorsanız en doğal yolu bulmaya çalışabilirsiniz.

Sırada düğün pastası var. Farklı yerlerden kek dilimlerini tatmak için zaman ayırın ve birkaç kez fikrinizi değiştirin. En sevdiğiniz pastacının takviminde yer bulmak kolay değil. Şimdi sipariş verme zamanı!

Gelin arabası kiralamak isterseniz lütfen istediğiniz araç modeline ve rengine sahip olan firma ile iletişime geçiniz.

Yorum gönder