×

Düğün Pastasını Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Düğün Pastasını Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Düğün Pastasını Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Düğün çiftler için oldukça önemli ve özel günlerdir. Düğün günü çiftler her şeyin yolunda olmasını isterler. Aksi giden bir durum yaşamak istemezler. Bunun için çiftler düğün günü her şeyin en mükemmeli olması için çabalarlar. Haliyle yaşanılacak olan stres iki katına çıkmaktadır. Stres sonucunda çiftler düğün günlerini eksiksiz yapmaya çalışırken bir takım eksiklikleri göremezler, aynı zamanda bazı detaylara çok önem vermeden başka detaylara yoğunlaşırlar. Fakat gözden kaçırdıkları veya detaylara önem vermedikleri durumlar bazen işlerin yolunda gitmesini engeller ve istenilen kusursuz bir düğüne mükemmel bir şekilde kavuşamazlar. Küçük detaylara önem verilmeyen durumlardan bazıları sizi mahcup edecek bir konuma sokma durumu oluşturmaktadır bu durumların en önemlisi, düğün için istenilen pastalarda genel olarak ortaya çıkmaktadır. Düğün pastası seçilirken yapılan hatalar baş gösteren konulardan en önemlisidir.

Pasta seçerken, sipariş verirken ve muhafaza yaparken en ince ve en küçük ayrıntılara önem veren çiftlerin sorun yaşamayacağı, fakat pasta siparişini geç veya erken veren ayrıntılara dikkat etmeyen ve aynı zamanda muhafaza edilecek uygun ortam hazırlığında bulunmayan çiftlerin sorun yaşayacağı ve panikleyecekleri durumun ortaya çıkması aşikârdır. Düğünden önce defter veya ajanda yardımıyla yapılacak olanlar listesi, davetli listesi gibi birçok düzenlemeler önceden yapılmaktadır. Düğününü kusursuz ve mükemmel isteyen çiftler mutlaka en ince ayrıntısına kadar önceden düşünmelidir ve plan yapmalıdır. Çünkü düğün zamanı yaklaştıkça unutulan birçok durumlar olacaktır. Düğün pastası seçiminin püf noktaları tabiki de vardır. Düğünde seçilecek olan pastanın karton pasta olarak gelmesi ve seçilmesi büyük avantaj olacaktır. Bunun sebebi katlı pasta seçiminde pastanın devrilme riskinin olması ve yamulma riskinin çok olmasıdır. Karton pasta alternatifleri çok fazladır. Siz karton pastayı kesene kadar arka tarafta davetliler için pasta hazır beklemektedir.

Düğün Pastasını Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir

Düğün Pastasını Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular Nelerdir?

Düğün pastasını seçerken dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Bu noktaların en önemlisi sipariş verilecek olan pastanın erken veya geç sipariş verilmesiyle alakalıdır. Pasta siparişi vermek isteyen çiftlerin bazı ince detayları atlaması gerekmektedir. Pasta işi kolay hemen halledilir gibi düşüncelere kapılmak yanlış bir hamle olacaktır. Çiftlerin genel olarak tercih ettiği makaron pastalar olmaktadır.  Pasta düğün gününe oranla önceden sipariş verilmelidir. Pasta seçimi yaparken mutlaka önceden gidip pasta tadılmalı ve ona göre sipariş verilmelidir. Dikkat edilmeden ve ince ayrıntılara takılmadan rastgele sipariş verilen pastanın tadı güzel olmayabilir. Haliyle bu durum davetlilere sizi mahcup edecektir. Pastanın şekline güzel bir şekilde karar verilmelidir. Pastanın büyüklüğü mutlaka davet edeceğiniz kişi sayısına oranla olmalıdır. Konsepte göre düğün pastası seçimi düğününüzde uyumlu ve çekici duracaktır.

Düğün Pastası Seçerken Pasta Şekli Önemli Midir?

Düğün pastası seçecek olan çiftlerin merak ettiği konu düğün pastasının şeklinin önemli olup olmamasıdır. Düğün pastası seçimi neden önemlidir? Sorusunun cevabını birçok çift merak etmektedir. Düğün pastası seçimi yaparken birçok hataya düşülmektedir. Düğün pastası seçiminin önemi aslında düğün gününüzü istediğiniz gibi geçmesi içindir. Düğün pastası seçimi yapılırken yapılan bir diğer hata ise düğün pastasının şeklidir. Abartıya kaçılan düğün pastası şekli kötü görüntü vermekten ziyade pasta seçiminde yapılan hatadır. Nezih, daha sadece ve daha tertipli bir şekilde olan pasta her zaman daha güzel ve daha dikkat çekici olacaktır. Pastanın doğru seçilmesi yapılan hatayı en aza düşürmektedir. Seçtiğiniz pasta kişiliğinizi yansıtmaktadır ve ayrıca pasta seçimi kişiseldir.

Sade bir kişiliğe sahip iseniz sade düğün pastası tercih edebilirsiniz. Fazla katlı olan düğün pastası her zaman çekici gelse bile yapılan hatalardan biridir. Çünkü pastanın çok katlı olmasından ziyade mütevazı olması pastanın daha çekici durmasını sağlamaktadır. Çok katlı pastanın devrilme olasılığı yüksektir. Siz tam pastayı kesmeye karar verdiğiniz zaman birisinin değmesi sonucunca veya yanlış bir hareketiniz sonucunda pasta üzerinize devrilebilir ve en güzel gününüz hüsranla son bulabilir. Eğlenceli bir yapıya sahip çiftlerin seçecek oldukları pasta şekilleri kişiliklerini yansıtan bir yapıda olmadılar. Bazı çiftler gitar şeklinde pasta seçimi yaparken, bazıları gemi, bazıları çilek ve bazıları ev şeklinde pastayı tercih etmektedir. Kişi isteğine göre pasta şekli de seçmekte özgürdür.

Düğün Pastası Düğün Mekânına Ne Zaman Getirilmelidir?

Düğün pastasında zamanlama çok önemlidir. Düğün mekânının sıcak olması durumunda getirilen pasta, pasta kesim zamanına kadar eriyebilir ve hoş olmayan görüntü ortaya çıkabilir. Aynı zamanda düğün mekânının soğuk olması pastanın donmasına neden olabilir. Düğün mekânına pasta getirildiği zaman zamanlamaya çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Pasta getirilmeden önce düğün mekânında uygun koşullar sağlanmalıdır. Uygun koşullar sağlandığı zaman düğün pastası mekâna getirilebilir. Uygun koşul ayarlanmadan mekâna getirilen düğün pastası yapılacak en büyük hatalardan bir diğeridir. Yeni trend düğün pastaları oldukça narindir ve uygun koşullar sağlanmadan pasta getirilmemelidir. Yoksa düğün gününüz istediğiniz mükemmellikte olmaz.

Düğün Pastasını Meyveli İsteyen Çiftlerin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Düğün pastasını meyveli olmasını isteyen çiftler mutlaka vardır. Seçilecek olan meyve mevsimi olan meyveler olmalıdır. Bazı çiftlerin pasta konusunda yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi meyveli pastanın meyvesini mevsimine dikkat etmeden dondurulmuş meyve olmalarını da göz ardı ederek tercih etmesi. Sağlıklı düğün pastası tercih edilmelidir. Dondurulmuş meyveler kullanılmamalıdır. Kişinin alerjen durumu varsa sorun çıkabilir. Yapılan bu hata sonucunda güzel pastanız meyvenin ağızda bırakan farklı tadı dolayısıyla pastanızı tadı koru olacaktır. Düğün pastası genel olarak düğün konseptine göre seçilmelidir. Mevsiminde kullanılan meyve pastanın düğün zamanımıza uygun olduğunu gösterecektir.

Yorum gönder