×

Düğünde Giyeceğiniz Damatlık ile Rahat Etmenin 6 Püf Noktası

Düğünde Giyeceğiniz Damatlık ile Rahat Etmenin 6 Püf Noktası

Düğünde Giyeceğiniz Damatlık ile Rahat Etmenin 6 Püf Noktası

Gelininizin ilgi odağı haline gelmesine izin vermek önemlidir, ancak onun için eşit derecede önemli olanı da unutmayın. Bu elbette özel gününüzde iyi giyimli bir damat olmak. Gerçekler ile yüzleşelim. Erkekler, düğünü için mükemmel kıyafeti seçmekte maalesef zorlanır. Ailenizdeki herkes söz sahibi olmaya çalışırken kendinizin en iyi halinin görünür olmasını sağlamak kolay bir iş değildir.

Her ne kadar zor görünse de bunu doğru yapmanız çok önemlidir, çünkü bu günler neredeyse bir ömür boyu ancak bir kez başınıza gelir. İyi haber şu ki, çoğu şey biraz çabayla mümkün hale gelebilir. Düğün gününüz için nasıl giyineceğinize dair birkaç ipucu sunmak için buradayız. Erkekler için, gelin adayının düğün gününüzde çarpıcı bir elbise giyerken ilgi odağı haline gelmesine izin vermek çok önemlidir. Ancak iyi giyimli bir damat olmak da onun için aynı derecede önemli olacaktır.

Bu liste en derinlemesine detaylı olmayabilir, ancak olması da gerekmiyor. Temel olarak, başarıya hazır olmanızı sağlamak ve gelecekteki gelininizi mutlu bir bayan yapmak ve büyük gününüzde etkilemek için giyinmenize yardımcı olacak bazı önemli ipuçları sunmak için oluşturduk.

Düğünde Giyeceğiniz Damatlık ile Rahat Etmenin 6 Püf Noktası

       1.  Düğün Gününüzde Olabileceğiniz En Güzel Erkek Olun

Öncelikle, nasıl göründüğümüzü elbette değiştiremeyiz. Hepimiz benzersiz oluşturulmuş yaratıklarız. Görünüşümüzün değiştirilmesi için oldukça kolay olan anahtar bir yön var ise o da giysilerimizdir. Aslında giyim, olabileceğiniz en iyi erkek olduğunuzdan kendi adınıza emin olmak için en önemli adımdır. Düğün gününüzde şık giyinmek sadece eşinize değil şahsınıza ve aynı zamanda bu özel günü birlikte paylaştığınız çevrenizdeki tüm misafirlere bir saygı ifadesi olacaktır. Çekindiğinizi resimler de tabii ki aynı derecede önemlidir. Düğün gününüzün resimleri bir ömür boyu sürecek size eşlik edecektir, bu yüzden net göründüğünüzden kesinlikle emin olun, böylece gelecekte albümler her ortaya çıktığında utanç verici bir görünüme sahip olmazsınız.

     2.  Bir Damat Düğün Kıyafetlerini Erken Almaya Başlamalı

Erkekler için düğün günlerinde ki bir diğer önemli ipucu ise büyük günden en az 90 gün önce hazırlıklara yavaş yavaş başlamaktır. Neden diye bu ipucunun sebebini merak ediyor olabilirsiniz. Cevabı basit   harcama konusunda tasarruf edeceksiniz. Özel terzi dükkanları düğününden birkaç hafta önce gelen damat adaylarının daha fazla para harcadığını ifade etti. Hazırlıklara erken başlanmasının bir diğer önemli hususu stresi bertaraf etmektir. Bu ipucunu uyguladığınızda işin gerçeği olarak düğün günleri son dakika aksesuarları ve değişiklikleri hakkında endişelenmenize gerek kalmadan yeterince sakin kalma imkânı bulacaksınız.  Düğün kıyafetinizi birkaç ay önceden seçip satın almak, büyük güne giden haftaların üzerindeki stres ve baskıyı azaltır. Bazı önceden yapılan plan ve programlarla bunların hepsinden kolayca kaçınılabilirsiniz. Birkaç ay öncesinden kıyafetinizi seçmek ve satın almak stresi azaltmanıza gerçekçi olarak büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

3. Bir Damat Düğün Gününde Giyeceği Kıyafeti Giyerek Pratik Yapmalıdır

Bununla demek istediğim aslında elbisenizi giyip biraz civarda gezmektir. İş yerinde hatta bir gün içinde rahat etmek için evin her yerinde kıyafetinizle rahatça takılabilirsiniz. Bu aşamada sadece kıyafete herhangi bir şekilde zarar vermemeye dikkat edin! Mümkünse sizin için özel olacak düğün gününüz de smokin yerine bir takım elbise tercih edin, çünkü bu durum size avantaj olarak aynı zamanda kıyafetinizi dışarıda da giyme lüksünü sağlayacaktır. Ayrıca uzun yıllar sürecek bir giyim parçasına da sahip olmuş olacaksınız. Dikkatlice seçilirse, bir kıyafet rahat olduğu ve yeterince incele yapıldığı sürece size yıllarca dayanabilir. Düğününüz için yeni bir çift ayakkabı alırsanız da bunları önceden denediğinizden emin olun. Ne de olsa ağrılı, rahatsız ayaklardan daha kötü bir şey meydana gelemez. Kıyafetinizi seçtikten sonra, onu deneme ve “pratik yapma” zamanını da sakın ha unutmayın. Bu uygulama, rahat olduğundan ve doğru oturduğundan emin olmak için tüm kıyafetleri bir süre giymek ve çıkarmak anlamına gelir. Bununla birlikte, yukarıda belirttiğimiz gibi aynı şekilde kıyafete herhangi bir şekilde zarar vermemeye çok dikkat edin!

       4. Düğününüz için Kıyafet Yönetmeliğine Karar Verin

Bir kıyafet yönetmeliğine karar vermek önemlidir ve bunu misafirlerinize mümkün olduğunca erken duyurmanız en iyi uygulamadır. Konukların içinde olacağı ortama, siyah kravat, yarı resmi vb. beklenen kıyafet türünü belirttiğinizden emin olun. Bu, bir nikah salonundan bir sahil destinasyonuna kadar değişebilir. Her iki ortam da son derece farklı kıyafet kuralları sunar, bu nedenle bu bilgilerin davetiyeye dahil edilmesini sağlayın. Bir kıyafet kodu seçmek çok önemlidir ve bunu misafirlerinize mümkün olduğunca düğün gününden erken açıklamanız faydalı olacaktır. Giyilecek elbiselerin düğünün ve diğer kutlamaların gerçekleşeceği ortamlara hitap ettiğinden emin olun. Örneğin, bir düğün töreninden bir plaj partisine taşınıyorsanız, konuklara kıyafetlerini veya ayakkabılarını değiştirmelerini hatırlatmak bu ilgiye değer.

          5. Düğün Kutlamanızda Mutlak En İyi Şekilde Pozlar Verin

Saçınızı şekillendirin ardından ayakkabılarınızı cilalayın daha sonra tabii ki elbisenizin tertemiz olduğundan emin olun. Elbisenize baktığınız da cep mendilinizi düzeltin ve düğün gününüze özel en iyi değdiniz saatinizi takın. Biraz kolonya sürün ve gülümseyin.  Düğün günü çekindiğiniz tüm fotoğraflarınız sizinle beraber bir ömür boyu dayanmalıdır, bu yüzden her daim kendinizin en iyi hali olarak görünmek isteyeceksiniz. Düğün gününüzde şık giyinmek, eşinize, kendinize ve sizinle birlikte kutlayan tüm ailenize ve arkadaşlarınıza büyük bir saygı göstergesidir. Keyfini sonuna kadar çıkarın.

            6. Gelin Adayıyla Düğün Kıyafetleri Hazırlıkları Hakkında İletişim Kurun

Kadınınız düğününüzün hazırlanmasının tabii ki önemli bir parçasıdır, ancak siz de kontrol listenize eklediklerinizden emin olun. Sağdıçlarınıza takacakları aksesuarlara kadar hangi kıyafetleri giymeleri gerektiği konusunda yön ve rehberlik sunun. Bunu yaptıktan sonra, bunu ona geline ilettiğinizden emin olun.  İletişim ileride evlilikten sonra fark edeceksiniz ki hayatın anahtarıdır. Ayrıca doğrudan katkıda bulunduğunu düşündüğünüz bir düğüne katılmak da düğününüzü ve samimiyetinizi çok daha iyi hale getirir.

Sonuç olarak bu ipuçlarını takip ederek ve biraz da çaba sarf ederek düğün gününüzde en iyi giyinen erkek olabilirsiniz

Yorum gönder