×

Düğünden Önce Kolay Kilo Vermenin 7 Yolu

düğünden önce kolay kilo vermenin 7 yolu

Düğünden Önce Kolay Kilo Vermenin 7 Yolu

Fazla kiloları ile başı dertte olan gelin adaylarına bir haberimiz var! Endişelerinizi bir kenara bırakarak, birazdan vereceğimiz tavsiyelere kulak asın ve kısa süre içerisinde fazla kilolarınızdan kurtularak düğününüze istediğiniz görünümde katılın! Hayatınızın en özel anlarından bir tanesi olan düğününüz için sağlıklı bir biçimde kilo vermeniz mümkün. Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek düğününüze kadar istemediğiniz kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Nasıl mı? Yazımızın devamını okuyarak düğünden önce kolay kilo vermenin 7 yolu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

düğünden önce kolay kilo vermenin 7 yolu

1. Dengeli Beslenin

Protein, yağ ve lif içerikli yiyeceklerden oluşan dengeli beslenme programı oluşturmanız, sağlığınız ve kilo vermeniz için faydalı bir durum olacaktır. Bahsettiğimiz bu unsurlar ile oluşturduğunuz öğün tokluk ve tatminlik hissinizi oluşturacaktır. Unlu ve şekerli yiyecekler başta olmak üzere, işlem gören gıdalardan kesinlikle bu süreçte ve hayatınızın her sürecinde uzak durmanızı tavsiye ederiz. Yağsız et, sebze, kurubakliyat, meyve, bitkisel yağ, süt ve süt ürünleri tüketimine gerekli özeni gösterin. Her türlü hamur işi, tatlı ve abur cuburdan uzak kalmaya da özen gösterin. Bunun dışında sabahları uyandıktan bir saat sonra kahvaltı yapmaya özen gösterin, gece çok geç saatlerde yemek yemekten de kaçının. Düğünden önce kilo vermenin en temel yöntemlerinden bir tanesi olan dengeli beslenme konusunda gerekli bilgileri verdiğimizi düşünerek, bir sonraki yönteme geçelim.

2. Kendinizi Yoksun Bırakmayın

Düğününüzden önce kilo vermek için kendinizi yoksun ve aç bırakmaktan kaçının! Son derece zor bir rejime aniden başlayıp, tüm kalori alımını engelleyerek, metabolizma hızınızı düşürerek, yorun ve halsiz bir görünüm kazanırsınız. Vücudun alması gereken kaloriyi almadığı zaman, metabolizma bu durumu fark eder ve kendini korumaya alarak, içerideki kalorileri de yakmamaya karar verecek. Bilinçsiz bir şekilde başladığınız rejiminiz, adeta kabusa dönüşecek. Bunu yerinde uzman bir doktor tarafından hazırlanmış olan beslenme programına uyum sağlayın. Meydana gelen düğün stresinizden, düzenli ve sağlıklı bir beslenme ile kurtulabilirsiniz. Biliyorsunuz ki her şeyin fazlası zarar, bu nedenle aşırı olan her şeyden kaçının. Denge her şeye iyi gelmektedir, beslenmenizin de dengeli ve düzenli olmasına özen gösterin.

3. Lezzetli ve Oranlı Yiyin

Her zaman sağlıklı besleneceksiniz diye bir durum yok, arada zararlı atıştırmalar da tüketebilirsiniz. Tabi ki küçük porsiyonlar olmak şartı ile. Bu zararlı atıştırmaları sürekli olarak tüketmeniz, hayalini kurduğunuz kilolara ulamanızı engelleyecektir. Bu yüzden dediğimiz gibi, zararlı atıştırmalardan çok az olması şartı ile tüketebilirsiniz. İştahınızı açacak kalorili lezzetler yerine, normal yiyecekler yemeye alışarak kötü alışkanlık edinmekten kaçının. Unutmayın lezzetli ve oranlı yemek sizi hayalini kurduğunuz o şahane gelinliğin içerisine sığdıracak.

4. Kalorileri Yiyin İçmeyin

Kola, meyve suyu kahve gibi içecekler ne yazık ki iştahı kesecek ya da tok hissiyatı oluşturacak içecekler değildir. İçtiğiniz bir kolanın o kadar fazla kalorisi vardır ki, günlük almanız gerekenden kat ve kat daha fazla kalori oluşumu yapacağından dolayı bu gibi içeceklerden uzak durmaya özen gösterin. Bunun yerine bol bol su için. İçtiğiniz siyah çay ve kahvenin yerine yeşil çay tüketmeye çalışın. Yeşil çayın faydalarını çok kısa bir süre içerisinde görmeye başlayacaksınız. Tercihinizi her zaman için sizi fazla kilolarınızdan kurtaracak olan seçeneklerden yana yapmalısınız.

5. Sporu Gözünüzde Büyütmeyin

Hayatınızı düzene sokacak olan spor, bu süreçte en önemli faktörlerden bir tanesidir. Devam ettirdiğiniz diyetinizi, spor ile taçlandırmanız hedefinize birkaç adım daha yaklaşmanızı sağlayacaktır. Spor yapmaya başlamak için ilk olarak küçük hareketlerden faydalanabilirsiniz. Ufak mesafeler yürüyerek, spora alışma hızınızı artırabilirsiniz. Bahanelerinizi bir kenara bırakarak, spora odaklanmanızı tavsiye ederiz. Zaman tutarak başladığınız sporunuzun, su gibi akıp bittiğini gördükten bir süre sonra bu durumu seve isteye yapacaksınız. Bunun garantisini veriyoruz. Alıştıktan sonra spor yapmaktan asla vazgeçmeyeceğinize de eminiz.

6. Yemeklerinizi Uzatın

Fastfood ürünleri ile beraber tüm dünyada hızlı yemek yeme alışkanlığı yayılmış durumda. Siz, siz olun ve böyle bir akışkanlık geliştirmekten uzak durun. Yoğun iş temposu başta olmak üzere, vakit kısıtlılığı gibi pek çok durum yemeklerimizi rahatça yememizin önüne geçer. Ne yazık ki beynimiz tokluk hissini hemen algılamaz ve gerekli zamanı göstermediğimiz taktirde pek de verimli sonuçlar elde etmeyiz. Hızlı yemek yemeniz doğrultusunda beyninize tokluk hissi gittiğinde, çok fazla sayıda kaloriye maruz kalmış olacaksınız. Bu yüzden yemeklerinizi uzatın dememize kulak verin.

7. Sizi Yemeğe İten Dürtülerinizi Keşfedin

Bazı insanlar stresli olduğu dönemlerde yemeğe ilgi duymaya başlarken, bazı insanlar gece uykusundan uyanır ve istekli bir şekilde buzdolabına yönelir. E tabi bazısı da televizyon karşısında sürekli olarak bir şeyler atıştırmaktan zevk alır. Bu tip alışkanlığı olan bireyler, bu duruma engel olmaya çalışmalıdırlar. Büyük lokmaların hayatınızdaki boşlukları doldurmayacağını kulağınıza küpe yapmanızı isteriz. Yeme alışkanlıklarınızın strese yol açacağından haberiniz var mıdır? Bu durum da beraberinde mutsuzluk getirecektir. Bu nedenle bu boşluklara yemek değil de başka şeyler koymaya odaklanın. Bir tık zayıflamanız ile beraber sığdığınız pantolonunuz ve fiziğinize gelecek olan iltifatlara odaklanın mesela. Bu durumu mu tercih edersiniz yoksa sinirli bir anınızda ağzınıza attığınız pastanın bir tık daha kilo almanıza yol açarak, hayalini kurduğunuz gelinliğe hiçbir zaman sığamamayı mı tercih edersiniz.

Tüm bu yazmış olduğumuz adımları sağlıklı bir şekilde takip etmeniz doğrultusunda, hayalini kurduğunuz gelinliğinize, düğününüz yaklaşmadan sığabilirsiniz. Unutmayın, her şey sizin elinizde. Yeter ki iradenize sahip çıkın ve hayatınızın en güzel günü olacak düğününüzde her şeyin istediğiniz gibi olmasına olana verin.

Yorum gönder