×

En Güzel Damat Saati Modelleri

Damat saati

En Güzel Damat Saati Modelleri

Erkeklere en iyi hediye tartışmasız saattir diyebiliriz. Ayrıca erkeklerde oldukça şık duran bir aksesuardır. Damat saati ise tamamen normal bir kol saatidir. Sadece damada hediye dildiği için adına damat saati denmiştir. Peki damat saatinin şık durması ve yakışması için nelere dikkat edilmelidir? Bu hediyeyi alırken ya da damat tercih ederken hangi detaylara dikkat etmelidir? Sizlere bu yazımızda tüm detaylardan bahsedeceğiz.

Damat saati

Damat Saati Tercihinde Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Damat saati seçiminde dikkat edilecek noktalar nelerdir diye düşünecek olursak, kesinlikle en başta saatin kaliteli olması gerekir diyebiliriz. Saatin yapımında kullanılan malzeme ve işçiliği saatin kalitesini belirlemektedir. Eğer ki bu konu hakkında detaylı bilginiz yoksa saat kullanımındaki malzemeleri araştırabilir ya da bu konudan çok iyi anlayan biriler ile beraber saat almaya gidebilirsiniz. Sadece malzeme ve işçilik değil aynı zamanda damat saatinin teknik özelliklerinin de çok detaylı bir şekilde kontrol edilmesi ve en iyisi olması gerekmektedir. Saatin duruşu, camı, kullanılan metaller ve genel olarak saat tasarımı oldukça önemlidir. Tüm bu detaylar göz önünde bulundurularak ve damadın tarzına yakın bir saat seçimi yapılmalıdır. Damat saati hediye olduğu için ömür boyunca saklanacak değerli bir armağandır. Ömür boyu saklanacağı için oldukça kaliteli bir marka tercih etmeniz gerekecektir.

Peki en iyi saat markaları nedir? Bunun cevabı kesinlikle İsviçre menşeli markalardır diyebiliriz. Hem kaliteli bir markadır hem de teknolojiye en uyumlu modern tasarımlara sahip bir markadır. Saat uzun süre kullanılacağı ve saklanacağı için bütçenizi çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Saat kalitesi karşınızdaki kişiye verdiğiniz değeri belirtir, bu yüzden bütçenizin önemli kısmını saate ayırmanızda fayda vardır. Sadece kalite değil daha önce de söylediğimiz gibi damadın tarzı da çok önemlidir. Hem kaliteli hem damadın tarzına uygun bir seçim yapılmalıdır. Eğer ki tarza uygun damat saati seçiminde damadın giyim tarzına uygun olmasına özen gösterirseniz damat bu saati gündelik hayatında da rahatlıkla kullanabilir. Damat spor tarzda giyinen biri ise kronograf, çelik bilezik şeklinde ya da hasır bir kol saati seçebilirsiniz. Eğer daha klasik bir giyim tarzına sahip birine saat seçimi yapacaksanız da aldığınız saati günlük hayatında da kullanabilmesi için kahverengi deri kayışlı ya da siyah renkte deri kayışlı bir saat seçebilirsiniz. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak damat için saat seçimi yapılırsa en doğru tercihi yapmış olacaksınız diyebiliriz.

Damat Saatinin Damatlık İle Uyumu Nasıl Olmalı?

Damat saati seçiminde damadın bu saati hem günlük yaşantısında hem de damatlıkla beraber kullanmasını isteriz. Günlük yaşantısında kullanabilmesi için giyim tarzını göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Sizlere yukarıda bu konu hakkında bilgi vermiştik. Peki saatin damatlık ile uyumu nasıl sağlanmalıdır? Özellikle hem damatlıkla hem de normal kıyafetlerle uyumu nasıl sağlanmalıdır? Bu soruların cevabı oldukça basittir. Sadece bilmeniz gereken bir detay vardır. Damat saati detayı için önemli detay ise saatin camıdır. Yani saatin camına ve kullanılan aksesuara önem verir dikkat ederek alırsanız hem damatlıkla beraber şık bir görünüm sağlayacak hem de gündelik kıyafetleri ile de giyebileceği bir seçim yapmış olursunuz.

En Şık Damat Saati Modelleri Nelerdir?

Damat için saat seçiminde tarza ve kaliteye ne kadar önem verilmesi gerektiği hakkında sizlerle ayrıntıları paylaştık. Peki saatin şıklığı hakkında hangi detaylar vardır? Saat ne kadar şık ise o kadar göz alıcı duracaktır. Sizlerin en doğru seçimi yaparak en şık damat saati modeline kara vermeniz için bu konu hakkındaki detayları sizlere aktaracağız. Birbirinden şık birçok damat saati modeli vardır. Bunlardan kahverengi kemerli damat saati modelinden başlayabiliriz. Özellikle klasik tarzda giyinmekten hoşlanan erkeklerin en çok beğeneceği bir modeldir diyebiliriz. Analog ekranlı, dayanıklı ve şık olan bu saat modeli damat saati için uygundur.

Seçiminizi yaparken değerlendirmeniz gereken bir saat modelidir. Bunun dışında hem klasik giyinen hem de spor giyinen erkeklerin tercih edebileceği ve oldukça şık bir görünüme sahip olan metalik erkek saatleri vardır. Minimal tasarımlı, çelik kordonu ve yuvarlak tasarımı ile çok şık bir görünüme sahip olan bu saatler, damat saati seçiminde en ideal modellerden biridir diyebiliriz. Her tarza uygun olması bu saat modelinin en avantajlı yönüdür. Özellikle klasik model giyinmeyi tercih eden damatlar için ise çelik kordonlu saatler de önerebiliriz. Suya dayanıklı ve çelik hasır yapılı kordonu sayesinde en çok tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Hem gündelik kıyafetle ile hem de damatlık ile çok şık duracak bir modeldir.

Genelde spor bir giyim tarzı olan erkeler için ise deri kordonlu saatler önerebiliriz. Lacivert renkte deri kordonu bulunan ve gold çerçevesi sayesinde dikkat çeken oldukça şık bir saat tercih etmek, damatlar için oldukça uygun bir seçim olacaktır. Mekanik bir iç tasarımı ile bütünleşmiş olan deri kordonlu bu saatler her tarza uygun olabileceği gibi spor tarza da en çok yakışan saat modelidir diyebiliriz. Eğer daha sil ve şık bir görünüm olsun istiyorsanız da bu saatlerin deri kordonunun siyah olanlarını da tercih edebilirsiniz.

Damat Saati Seçimi Neden Önemlidir?

Damat saati seçimi hediye olduğu ve damadın ömür boyu saklaması gerektiği için çok önemlidir. Bu yüzden hem kaliteli hem de kullanışlı bir saat tercih edilmelidir. Saatlerin hem suya dayanıklı hem de şık tasarımları ile iki saatten birini seçebilirsiniz ve bu seçim tamamen size kalmıştır. Hediye olacağı için damadın da hediye alacağı saati kesinlikle kullanabileceği ve sevebileceği bir biçimde seçimlerin yapılması gerekir.

Yorum gönder