×

En Güzel Kır Düğünü Mekanları

kır düğünü mekanları

En Güzel Kır Düğünü Mekanları

Yaz düğünü denilince akla ilk olarak kır düğünü gelmektedir. Kır düğünleri denilince akla yeşil çimenler üzerinde hazırlanmış bir ortam ve genel olarak çiçek ağırlıklı olarak abartıdan uzak, sade ve bir o kadar da doğal bir düğündür. Kır düğünü çoğu gelinin hayalidir, ferah ve iç açıcı bir düğündür. Kır düğünü yapılırken mekân seçimi çok önemlidir. Kır düğünü yapılacak olan mekânın davetli sayısı, ferahlığı, doğallığı ve güzelliği ön planda olmalıdır. Kır düğünlerinde alan genişliği de oldukça önemlidir. Mekân seçimi yaparken belirlediğiniz düğün konseptinize uygun yerler tercihiniz olmalıdır. Peki, en popüler kır düğünü mekanları nelerdir? İstanbul Büyükçekmece de bulunan güzel bahçe davet kır düğünü mekânı oldukça zarif ve şık bir mekândır. Bunun yanı sıra kapasitesi fazladır. En iyi kır düğünü mekanlarından birisi olan güzel bahçe davet; deniz manzaralıdır ve aynı zamanda kapalı ve açık alan olmak üzere iki alanı vardır. Bu nedenle oldukça geniş bir mekândır.

Yaz kış kır düğünü yapmaya uygun olan kır düğünü mekânı İzmir de bulunmaktadır. İzmir de bulunan Prenses Garden İzmir kır düğünü mekânının kapasite durumu oldukça geniştir ve bu sayede istediğiniz kadar davetli çağıra bilirsiniz. Mükemmel tasarımıyla, İstanbul Beykoz da bulunan Leonardo ki bu mekân ferah ve dikkat çekicidir. Açık ve kapalı alan olmak üzere iki farklı konsept sunan Leonardo doğa manzarasıyla insanı kendine hayran bırakıyor. Bahçe girişinde meşale, çiçek ve fenerle gözleri süslemektedir. Kapasite durumu oldukça iyidir. Polonez köy içerisinde bulunmaktadır. Eşsiz bir güzelliğe sahiptir. İstanbul Büyükçekmece de bulunan orkide havuz bahçe eşsiz güzelliğe sahiptir. Aynı zamanda davetli kapasitesi de istenilen orana göre idealdir. İstanbul Beykoz da bulunan saklı orman da mekan olarak idealdir ve davetli kapasitesi da oldukça iyidir.

kır düğünü mekanları

Kır Düğünü Süslemesi Nasıl Olmalıdır?

Eşinizle birlikte seçtiğiniz kır düğünü mekânından sonra ihtişamlı ve her yerden beyaz çiçekler sarkan bir platformda evet demek istiyorsanız bu platformun dizaynını beyaz sarkıt çiçeklerle süsleme bilirsiniz. Kır düğünü süsleme konusuna çok önem veren çiftler vardır ki bazı çiftler yapılacak olan kır düğününde organizasyonunun her yerinde aynı süslemelerden görmek isterler. Bu yüzden daveti masalarının olmazsa olmaz çiçekleri vazolardan sarkan beyaz çiçeklerle donatıla bilir. Davetliler şık bir kapıdan girmeli derseniz giriş kapısına çok güzel beyaz çiçeklerle sarkıtlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda kapıların yanına beyaz çiçekli bodur ağaçlarıyla tasarım yaptıra bilirsiniz. Nostaljik ortamlardan hoşlanan çiftler masalarda dantel kullana bilirler.

Sandalyeler eskitme renkli olabilir ayrıca nostaljik fenerler, radyolar ve daha bir çok nostaljik ürünler etrafa konulabilir. Her masada nostaljik ürünler buluna bilir. Gelin isterse kendi sandalyesini çiçeklerle kaplatabilir ve aynı zamanda masalar çiçeklerle kaplana bilir. Çiftler isterse eski bir ağaç etrafında davetliler için yuvarlak masa hazırlata bilir. Çiftler dilerse pembe renklerde havadan sarkan şemsiye detayları kullanabilir. Pembe şemsiyeler eşliğinde sarkan ve masalarda bulunacak olan pembe çiçekler ortama hoş hava katacaktır.

Kır Düğünü İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kır düğünü için dikkat edilmesi gereken konular vardır. Kır düğünü yaparken hava koşullarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun sebebi ise kır düğünü yaptığınız esnada havanın bozması sonucu gününüz mahvolabilir. Açık havada yapılacak olan kır düğünü hava bozması nedeniyle hüsrana uğrayıp kapalı alanda devam etmenize neden olabilir. Mekân seçimi bu aşamada en önemli yer tutar. Kır düğününe uygun olarak seçilecek mekânlar vardır. Kır düğünü sade ve doğal olmalıdır. Seçilecek olan mekân diğer düğünlere oranla daha önemlidir. Kır düğünü için ayakkabı seçimi de bir o kadar önemlidir. Seçilecek olan ayakkabı mevsimine uygun, gelinliğin altında şık duracak bir model olmalıdır. Aynı zamanda seçilecek olan ayakkabının rahatlığı da çok önemlidir, bundan dolayıdır ki ayakkabı seçimi yaparken toprağa batmayacağınız ayakkabı türlerini seçmeniz isabet olacaktır. Saç ve makyaj seçiminizde oldukça önemlidir. Kır düğününe uygun makyaj konusunda yapılacak olan makyaj koyu ve iddialı olmamalıdır. Sade nude tonlarında ve daha şık makyajlar sizin kır düğününe ait olduğunuzu gösterir.

Kır Düğününde Gelinlik Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kır düğünü için gelinlik seçimi oldukça önemli bir etkendir. Seçilecek olan gelinlik zarif, sade ve narin olmalıdır. Seçilecek olan gelinlikte en önemli unsur tabiki de gelinin vücut tipi olacaktır. Vücut tipinize göre seçeceğiniz gelinlik aynı zamanda mevsime de uygun olmalıdır. Kır düğünü için giyilecek olan gelinlik uçuş bir şekilde tül ve şifon olabilir. Yarasa kol gelinlikler de tercihleriniz arasında olmalıdır. Kabarık, düz kesim, balık model ve a kesim gelinlikler genel olarak çimenli alanda giymeniz tavsiye edilir. Kısa kuyruklu gelinlikler de tercihleriniz arasında olabilir.  Bu tarz gelinlikleri giydiğinizde çimenli alanlarda daha rahat edeceksiniz.

Kır Düğününde Damatlık Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kır düğünü için damatlık seçimi de gelinlik seçimi kadar önemlidir. Damatlık rahat ve şık olmalıdır. Rahat bir damatlık kır düğünü için ideal bir seçim olacaktır. Damatlık seçimi yaparken tek tip renkte takılı kalmayın. Kır düğünü için renkli damatlık seçimi de mümkündür. Renkli olan damatlık kır düğününün renkliliğine, rahatlığına ve şıklığına ayak uydurma konusunda oldukça idealdir. Seçilecek olan damatlığın tamamlayıcısı olarak yelek giymekte mümkündür. Yeleğe papyon ve kravat oldukça güzel yakışmaktadır. Damat düğünde yeleği tekli olarak da kullanabilir, aynı zamanda ceket de giyebilir. Yelek her iki türlü de kır düğünü için idealdir. Damatlık için yeleğin cebine çiçek de takılmalıdır. Böylelikle daha güzel bir görünüme sahip olunur.

Yorum gönder