×

En Güzel Nişan Saçı Modelleri Nasıl Olmalıdır?

En Güzel Nişan Saçı Modelleri Nasıl Olmalıdır

En Güzel Nişan Saçı Modelleri Nasıl Olmalıdır?

Kadınlarda saç detayı oldukça önemlidir. Evlenme aşamasında olan kadınlar hem kıyafet hem ayakkabı hem de saç modeli seçimlerinde karmaşık bir durum yaşarlar. Bunun sebebi hangi modelleri tercih edeceklerini bilmemeleridir. Kıyafet ve ayakkabı seçimi sonrası bütünlüğü sağlayan detay ise nişana uygun saç modeli seçimi yapmaktır. Birçok kadın bazı detayları atlayarak seçim yaptıkları için seçilen kıyafetin zarafetini ve yüz güzelliğini kapatmaktalar. Buna engel olmak ve en doğru saç modelini tercih etmek için bu konu hakkımda tüm detayları bilmek gerekiyor. Sizlere bu yazımızda kuaföre gitmeden önse sizin için en uygun saç modelini seçmenize yardımcı olacak bilgiler vereceğiz.  Peki nişan saç modelinde nelere dikkat edilmeli diye düşünecek olursak bu detaylar kesinlikle kendi yüz şeklimizdir diyebiliriz.

En Güzel Nişan Saçı Modelleri Nasıl Olmalıdır

Yüz Şekline Göre Nişan Saçı Seçimi Nasıl Olmalı?

Birçok yüz sekli vardır bunlar oval, kalp, kare, yuvarlak ve dikdörtgen olarak ayrılır. Yüz şekline göre nişan saçı tercihi çok önemlidir çünkü yüz şekli saçın duruşunu oldukça etkiler. Yüz şekli sadece saç modelini değil aynı zamanda saç kesimini ve makyajı da çok etkiler. Yani yüz şeklinizi ön planda tutarak tercih yaparsanız sizin için en uygun olanları yakalamış olursunuz. Nişan saçının seçiminde de yine yüz şekli ön planda tutulmalıdır. İlk olarak oval yüz tipinden başlayalım. Oval yüz tipi en avantajlı yüz tipidir diyebiliriz. Bunun neden hemen hemen her saç modelini uygulayabilmenizdir. Yine de eğer ki yüz hatlarınızı daha da çok ortaya çıkarmak istiyorsanız şık bir atkuyruğu ya da sade bir topuz yüz hatlarınızı ön plana çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Gelelim yuvarlak yüz tipi için nişan saçı modeli seçimine. Yuvarlak yüz tipinde yanaklar dolgundur ayrıca elmacık kemikleri belli belirsizdir. Yuvarlak yüz tipini oval bir yüz tipi gibi göstermek ve hoş bir görünüm elde etmek için yanlardan ayrılmış dağınık bir topuz tercih edebilirsiniz.

Bu saç modeli nişan için oldukça güzel bir görünüm sağlayacaktır. Eğer ki kare bir yüz tipine sahipseniz köşeli ve sert bir belirgin hatlara sahip yüz şekliniz var demektir. Yüz şekliniz ile saçlarınızın birbirini tamamlaması için dalgalı ve açık saçlar tercih edebilirsiniz. Bunun dışında eğer topuz modeli tercih etmek istiyorsanız da yine dalgalı ve yandan yapılmış bir topuz modeli yüz şeklinize en uygun topuz modeli olacaktır diyebiliriz. Gelelim dikdörtgen yapılı yüz şeklinde nişan saçı seçimine. Bu yüz tipinde yüzünüzün uzunluğu genişliğinden daha fazladır. Doğru seçeceğiniz saç modeli ile yüz genişliğinizi artırarak daha hoş bir görünüm sağlayabilirsiniz. Peki saç modeli seçiminiz nasıl olmalı? Kıvırcık ya da dalgalı saç modeli ile yapılmış yandan topuz dikdörtgen yüz tipine çok yakışacaktır. Bunu dışında dalgalı ve yarım toplanmış saç modeli de nişan için yüzünüze en çok yakışacak bir saç modelidir. Kalp şeklinde yüz modeline sahip kadınlar için en uygun nişan saç modeli ise tepeden yapılan bombeli topuz modelleridir. Kalp şekli yüz hatlarına sahip kadınların çene ve alna çok dikkat etmeleri ve ön plana çıkarmaları gerekmektedir.

Nişan Kıyafetine Göre Nişan Saç Modeli Nasıl Olmalı?

Nişan için saç modeli seçerken nişanda giyeceğiniz kıyafete uyumlu olup olmaması çok önemlidir. Kıyafetiniz ve saç modelinizi kesinlikle birbirini tamamlamalıdır. Öncelikle kıyafetiniziz yaka modelini değerlendirmeniz gerekir çünkü saç modeli yaka modeline göre tercih edilirse kıyafete en uygun nişan saçı seçilmiş olur. Kadınlara en çok yakışan v yaka tipidir ve çoğu kadın v yaka tipi kıyafetler tercih ederler. V yaka elbise seçiminde saç modeli açık bırakılan saç modelleridir.  Dalgalı ya da kıvırcık saçlarınızı açık bırakarak hoş bir görünüm elde edecek ve kıyafetinizle uyumu yakalayacaksınız. Tabi detaylar da çok önemlidir. Zarif bir taç ile saçlarınızı hareketlendirip şık bir görüntü sağlayabilirsiniz. Eğer kayık yaka bir elbise modeli tercih edecekseniz de o zaman açık saçlar uygun olmayabilir. Bu saç modeli yerine zarif bir topuz modeli tercih edebilirsiniz ya da yukardan toplanmış bir atkuyruğu da sizi oldukça şık gösterecektir. Saç modeli seçiminde en çok zorlanılacak yaka modeli de haklim yakadır. Hakim yaka bir elbise tercih edecekseniz de kesinlikle açık saçlar kullanmamalısınız. Bu saç modeli sizi oldukça boğucu gösterecektir. Bunun yerine saçlarınızı tepeden balerin topuzu yapabilir ya da yine tepeden bir atkuyruğu yapabilirsiniz. Bu detaylara dikkat ederek kendi saç modelinizi kendiniz seçebilirsiniz.

Saç Uzunluğuna Göre Tercih edilebilecek Nişan Saçı Modelleri nelerdir?

Uzun saçlar en avantajlı saçlardır diyebiliriz çünkü tercih edebileceğiniz birçok saç modeli vardır. Uzun saça göre saç modeli seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken detay giyeceğiniz kıyafetin modelini kapatmamasıdır. Saç modeli seçiminde avantajlı olan bu saç şeklinde dağınık topuzdan açık saç modeline kadar her saç modeli yapılmakta ve yakışmaktadır. Özellikle de örgü modelleri için en uygun saç tipidir. Nişan saçı için çiçekler kullanarak örgü modelini canlandırabileceğiniz gibi zincirlerle de detayları yakalayabilir ve saç modelinize şık bir detay katabilirsiniz. Özellikle yaz ayalarında nişan yapacaksanız ve saçlarınız uzunsa kesinlikle örgü modellerini gözden geçirmelisiniz. Orta boylarda ve kısa saçlarda ise açık saç modeli ya da enseden topuz modeli tercih edilebilir.

Tarzınızı Yansıtan Nişan Saçı Modelleri

Ne kadar kıyafet ya da saçınıza göre tercih yapmanız gerekse de tarza göre saç modeli seçimi çok önemlidir. Hem bu detaylara uyarak hem de tarzınızı yansıtacak saç modelleri sizler için en iyi seçim olacaktır ve size çok yakışacaktır.

Yorum gönder