Evlilik İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır, Hangi Testler Yapılır?
Evlilik sürecinde, çiftler pek çok durumla yakından ilgilenmek zorunda kalır. Ardı arkası bitmeyen evrakla, işlemler sizi evlilikten vazgeçirecek noktaya gelse de her şeyin eksiksiz bir biçimde hazırlanmasına özen gösterin. Evlilik için sağlık raporu nereden alınır, hangi testler yapılır sorusuna siz değerli okurlar için cevap vermek isteriz. Evlilik başvurusunda gerekli görülen belgeler içerisinde nikah sağlık raporu da vardır. Evlenecek olan çiftlerin, herhangi bir engelle ya da hastalıkla karşı karşıya olmadığına dair bir rapor edinmesi gerekmektedir. Evlilik için gerekli olan sağlık raporunun nereden alındığına dair detayları siz değerli okurlar ile paylaşacağız. Evlilik alınan sağlık raporunda hangi testler yapılmalıdır sorusunun da yanıtını merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam ediniz!
Nikah İşlemleri İçin Sağlık Raporu Şart mı?
Evlenecek olan çiftler nikah işlemleri için sağlık raporu şart mı konusunda araştırmalar yapar. Bu sorunun cevabını siz değerli okurlara vermekten onur duyarız. Türk Medeni Kanununa göre, resmi nikah başvurusunda bulunan çiftler, bir takım belgelerle beraber sağlık raporu da çıkarmak durumundadır. Sağlık raporunun istenmesindeki sebep, cinsel yol ile bulaşabilecek rahatsızlıkların olup olmadığını tespit etmekle beraber kan uyuşmazlığı probleminin de tespit edilmesidir. Çiftlerden herhangi birinin taşıyıcı durumunun olup olmaması ile beraber taşıyıcı hastalıkları var ise bunları evlilik öncesinde ortadan kaldırmak amaçlı olarak bu belge istenir. Çiftler arasında ileriki zamanda ortaya çıkabilecek herhangi bir hastalık ya da doğacak olan çocuğun kan uyuşmazlığı sebebi ile hastalığa maruz kalması durumunu önceden tespit etmek şarttır.
Nikah İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
Nikah için sağlık raporu nasıl alınır gelin hep beraber inceleyelim. Nikah için başvuruda bulunacağınız evlendirme dairesinden, istenen tüm belgeleri öğrendikten sonra, bir sağlık kuruluşunda bu istenenleri temin edebilirsiniz. İstenen raporların sonuçlarını aile hekiminize onaylattıktan sonra, imzalı bir sağlık raporu ile işlemlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Evlilik Sağlık Raporu İçin Gerekli Testler Nelerdir?
Evlilik aşamasında olan bir çiftseniz, evlilik sağlık raporu için gerekli testler nelerdir konusunda merakınız olabilir. Bu merakınızı gidermek için, özellikler yazımızın bu kısmına pür dikkat odaklanın. Evlilik sağlık raporu içerisinde kan tahlili ve akciğer filmleri talep edilmektedir. İstenen kan tahlilinde kan gruplarının öğrenilmesi ile beraber frengi, hepatit, AIDS gibi rahatsızlıkların olup olmadığı tespit edilmektedir. Evlenmeden evvel kan tahlili yaptırmak, evlenecek olan çiftin kan uyuşmazlığı yaşaması dahilinde çocuk yapmadan evvel gerekli önlemlerin alınması sağlar. Evlenmeden evvel, çiftlerin yaptırması gereken testlerin arasında Akdeniz anemisi de yer almaktadır. Akdeniz anemisi testi sonuçlarınız da sağlık raporu içerisinde incelemeye alınmaktadır. Bazı ilçelere bağlı belediyeler, evlilik sağlık raporundan hariç olarak Akdeniz anemisi testi de talep etmektedir. 50 yalından büyük kadınlar ve evleneceği erkeklerden bu test talep edilmemektedir. 60 yaşından büyük olan çiftler için de sağlık raporu heyet raporu biçiminde istenmekle beraber, akıl sağlığı raporu da istenebiliyor.
Evlenmeye Engel Hastalıklar Nelerdir?
Evlenmeye engel hastalıklar nelerdir gelin hep beraber inceleyelim. Frengi başta olmak üzere bel soğukluğu, cüzzam, verem ve şankroid hastalıkları evliliğe engel hastalıklar içerisinde yer almaktadır. Bu hastalıkların iyileştirilmesi dahilinde sağlık raporu alabilirsiniz. Cüzzam, günümüzde karşılaşılan bir hastalık olmaktan çıkmıştır. Verem hastalığının teşhisi konulması dahilinde 6 ay kadar evlilik ertelenmektedir. Teşhis edilen bu hastalıkların tedavisi gerçekleştirildikten sonra, tedavi sonucunda hastalık ortadan kalkarsa evlilik yapılabilir. Tahlillerde incelenen HIV, hepatit C ve hepatit B hastalıkları evliliğe engel bulaşıcı rahatsızlıklar arasında yer almaz. Fakat bu rahatsızlıkların tespit edilmesi ile beraber çiftlere danışmanlık ve olası aşılama programı uygulanabilir.
Evlilikte Kan Uyuşmazlığı Nedir? Hangi Kan Grupları Evlenemez?
Evlenmek için alınan sağlık raporu araştırmalarına konu edinen diğer bir konu ise kan uyuşmazlığı konusudur. Baba ve annenin kan gruplarının uyuşmaması dahilinde, doğacak olan çocukta pek çok rahatsızlık ortaya çıkabilir. Kan uyuşmazlığı evliliğe engel bir konu olmasa da beraberinde çeşitli sorunlara yol açabilir. Çocuk yapma planı bulunan çiftler, evlenmeden mutlaka kan testi yapmalıdırlar.
Evlilik İçin Sağlık Raporu Aç Karnına mı Alınır?
Aç karnı ile kan verilmesi gereken tahliller bulunduğundan, evet evlilik için sağlık raporu alırken aç olmaya gerekli özeni gösterin.
Evlilik İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?
Aile hekimleri başta olmak üzere, toplum sağlığı merkezlerinde, devlet hastaneleri ya da özel hastanelerde evlilik sağlık raporu çıkarabilmeniz mümkün. Bu rapor için, aile hekiminin onayı şarttır.
Evlilik İçin Sağlık Raporu Devlet Hastanesinden Alınır mı?
Gerekli raporları çıkarabilmek için, devlet hastanesi ya da sağlık ocağından faydalanabilirsiniz. Bunun dışında aile ve toplum sağlığı merkezleri de size yardımcı olacaktır. Sağlık ocağı, aile ve toplum sağlığı merkezlerinde gerekli tüm teçhizatlar bulunmadığından, büyük kuruluşlardan bu raporu çıkarmanız daha mantıklı olacaktır. Devlet hastaneleri de evlilik sağlık raporu için gerekli tüm teçhizatlara sahip olduğundan, raporunuzu buradan çıkarabilirsiniz. Saymış olduğumuz bu yerlerde evlilik sağlık raporunuzu çıkarabilirsiniz. Fakat raporu aile hekiminin düzenlediğinden bilgisi olmalısınız. Bu sebeple, tetiklerinizin sonuçlarını tamamladıktan sonra, aile hekiminize ulaşarak, raporları imzalatmanız gerekir.
Evlilik Raporu Veren Özel Hastaneler Var mı?
Hafta içi müsaitliği olmayan bireyler, özel hastanelerden hafta sonu evlilik sağlık raporu alabilirler. Evlilik için sağlık raporu veren pek çok özel hastane bulunmaktadır. Özel hastanede uygulanan prosedürlerin, devlet hastanesinde olanlardan hiçbir farkı yoktur. Özel hastaneden aldığınız evlilik sağlık raporunu da yine aile hekiminize düzenlettikten sonra imzalatmanız gerekmektedir.
Evlilik Sağlık Raporu Geçerlilik Süresi Nedir?
Evlilik sürecinde gerekli sayılan evlilik sağlık raporunuz, hazırlandıktan sonra 6 ay kadar geçerlilik gösterecektir.
Nikah İçin Sağlık Raporu Kaç Günde Alınır?
Akciğer film ve tahlil sonuçlarınızın çıkma süresi, bu testleri yaptıracağınız kuruluşa göre değişiklik gösterebilmektedir. Özel hastanelerde bu testleri hemen alabilirken, devlet hastanesinde biraz bekleyebilmeniz söz konusudur. Bu durumun sebebi ise devlet hastanelerinde olan yoğunluk ile açıklanabilir.
Evlilik İçin Sağlık Raporu Ücreti Nedir?
Evlilik için sağlık raporu ücreti de yine evlenecek olan çiftler tarafından en merak edilen konuların başında gelmektedir. Bu merakınızı gidermek için, gerekli araştırmaları yaptık. Evlilik sağlık raporunu özel hastaneden çıkaracak olan çiftler, bu hastanelerin belirlemiş olduğu ücretleri ödemek durumundadırlar. Devlet hastanelerinde istenen bu raporlar, ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Tetkikler için pek çok hastane değişik ücret politikası uygulamaktadır.
Yorum gönder