×

Gelinler İçin Düğün Buketleri Seçiminde İpuçları

Gelinler İçin Düğün Buketleri Seçiminde İpuçları

Gelinler İçin Düğün Buketleri Seçiminde İpuçları

Gelin buketi farklı şekil, renk, boyut ve stillerde olabilir. Bu çok özel çiçek buketi etrafında bütün düğünler planlanabilir.  Sizin için doğru olan, elbisenizin tasarımına, kutlamanızın tarzına ve vücut tipinize bağlıdır. Gelinliğinizle, tarzınızla ve hatta figürünüzü tamamlamakla ilgili! Gelin buketi, koridorda yürüdüğünüz andan resepsiyonun sonuna kadar ve düğün albümünüzde de en önemli aksesuarınızdır. İşte gelinler için düğün buketleri seçiminde ipuçları

Düğün kutlamalarının türünü (dini veya medeni) düşünün, mekanınızı seçin ve önce elbisenizi seçin.

Yapacağınız düğünün türü ve giyeceğiniz elbise, doğru buketi seçmenize yardımcı olmak için çok önemlidir. Önce elbiseyi seçmek, buketi seçerken çiçekçiye bir resmini yanınızda getirmenizi mümkün kılar. Hangi çiçek buketinin en iyi olduğunu belirleyen elbisenizin iki özelliği vardır.

Ayrıntılı bir elbise, daha sade ve bastırılmış bir düğün buketi gerektirecektir. Öte yandan sade bir elbise, gelinin minimalist tarzını vurgulamak için geleneksel bir gelin buketi veya tek bir çiçek ile tamamlanabilir.

İkincisi, eteğin şekli yardımcı olabilir. Balenli veya prenses kesimli elbiseler gibi kabarık etekler için uzun buketler en iyi şekilde görünecektir. Eteğinizin şekli düz bir yapıya sahip ise olabildiğince yuvarlak olan bir buket tercih etmelisiniz.

Renkleri koordine etmek, düğün çiçeklerinizin arka plandaki diğer renklerle çakışmamasını sağlamaya yardımcı olabilir. Gelin buketleri geleneksel olarak tamamen beyazdır, ancak bu, kişisel tarzınızı yansıtan renk tonları eklemenizi engellememelidir.

Tamamen beyaz bir bukete meraklıysanız, mükemmel bir uyum için gelinliğinize benzer bir renkte olduğundan emin olun. Şahsen güzel görünse de beyaz üzerine beyaz fotoğraflarda da okumaz. Daha fazla doku ve boyut için yumuşak krem ​​tonlarını ve narin yeşilleri gelin buketinize karıştırın.

Fotoğraf çekmeye başladığınız andan resepsiyonda olduğunuz ana kadar, çiçeklerin açık havada en az yarısına kadar dayanması gerekecek ki bu çok susuzluk yaratabilir. Yerel ortama uygun çiçekleri seçin ve gerekirse çiçeklerin az miktarda su içinde sürekli tutulacağı bir buket tutacağı kullanın.

Gelinler İçin Düğün Buketleri Seçiminde İpuçları

Buketinizi Düğün Tarzınıza Göre Hizalayın

Buketler sadece elbisenizi değil, aynı zamanda töreninizin tarzını da tamamlamaya yardımcı olur

Elde bağlanmış / gevşek buket: Bu tür bir buket, bir gelin buketi için mevcut olan en basit stillerden biridir. Sapları yapılandırılmamış bir şekilde bir araya toplanmış ve genellikle bir kurdele ile bağlanmış bir demet çiçektir. Bu buket açık hava mekanları veya sahil düğünleri için idealdir.

Şelale / gözyaşı buketi: Bu şık ama geleneksel buket, gelinin ellerinden ve elbisesinin önünden aşağıya doğru dökülen çiçek ve yeşillik şelalelerine benzeyecek şekilde düzenlenmiştir. Bu tarz buket biraz abartılı ama kesinlikle göz alıcı bir görünüm sunuyor. Resmi ortamlar için en iyisidir.

Burun buketi: Bu, bol yeşillik içeren küçük, yuvarlak bir çiçek kümesidir. Bu buketin sapları dantel veya kurdele ile sıkıca sarılır. Bu bir gelin veya nedime için işe yarar, gelinler nedimelerden daha ihtişamlı olur ve renkleri de farklı olabilir.

Töreninizin Tonu Buket Stilinize Rehberlik Edebilir.

Geleneksel düğünler genellikle sofistike kompozisyonlar gerektirir: yapılandırılmış formlar, klasik çiçekler (vadideki zambak gibi) ve bastırılmış renk paletleri.

1) Gelinliğinizi Çiçeklerinizden Önce Seçmeye Çalışın

Buketinizin tasarımı tamamen elbisenizin stiline, şekline ve detayına bağlıdır. Bence buket tasarımının anahtarı sizi boğmaması, elbisenin siluetini gizlememesi veya çizgiyi dengelememesidir.

2) Buketinizin Şeklini Ve Boyutunu Dikkatlice Değerlendirin

Elbisenizin özellikle ayrıntısı eteğin üzerindeyse, arkadan gelen bir buket tercih etmeyin, ancak elbisenizin arkasında uzun bir tren veya telaş varsa, görünümü daha dramatik bir buketle dengelemek isteyebilirsiniz.

Buket modası fazla mesai değiştirirken, en önemli şey elbisenizle uyumlu olması ancak sizi boğmaması veya güzel detayları gizlememesidir.

3) Düğün Gününüzde Hangi Çiçeklerin Mevsimde Olduğunu Öğrenin

Bazı çiçekler yılın belirli zamanlarında mevcut değildir (veya çok pahalıdır), bu nedenle buketinize hangi çiçekleri dahil edeceğinizi seçerken bunu dikkate aldığınızdan emin olun.

4) Gelinliğinizin Tam Rengini Düşünün

Renk, özellikle beyazlarda, fildişlerinde ve kremlerde anahtardır. Pek çok farklı renk tonu vardır, çiçekçileriniz elbisenizin tam rengiyle iyi çalışacak ve gelinlik elbisenizi tamamlayacak doğru çiçek türünü önerebilir. Varsa renk örneklerini almayı unutmayın.

Elbisenizi yaptırırsanız veya değiştirirseniz, terziye çiçekçinizin buketinizin saplarını sarmak için kullanabileceği herhangi bir yedek malzeme olup olmadığını sorun, o zaman mükemmel uyumu elde edersiniz.

5) Kişiselleştirin

Siz veya başka bir aile üyesi için kişisel bir anlamı olabilecek çiçekleri dahil etmeye çalışın. Antika bir broş, dantel mendil gibi bir aile yadigarı veya eski, yeni, ödünç alınmış ve mavi bir şeyde işe yarayacak başka bir şey varsa, çiçekçinizden bunu sapların üstüne eklemesini isteyin.

6) Tutuş Şekliniz

Düğününüzden önce gergin olduğunuzda ve buketinizi ilk kez tuttuğunuzda, çoğu gelin buketlerini iki eliyle tutma eğilimindedir ve oldukça yukarı taşırlar, bu da hemen omuzlarını yukarı kaldırır.

Hatırlayabiliyorsanız (nedimenizin hatırlatmasını sağlayın) buketinizi bir elinizde ve kalçanızın altında, elbisenizin siluetini görebilmeniz için elbisenizden biraz uzakta tutun. Bu, omuzlarınızı gevşetecek ve açacak, duruşunuzu iyileştirecek ve fotoğrafçınız için en iyi pozu oluşturacak!

7) Rahat Bir Buket Seçin (Ne De Olsa Bütün Gün Elinizde Tutacaksınız!)

Ayrıca buketinizin tutması için gerçekten rahat olması gerektiğini unutmayın, bu nedenle taşıması garip olacak ve omuzlarınızı kamburlaştıracak veya dik durmanıza neden olacak hiçbir şeyi tercih etmeyin.

 Gelin Adayı İçin İpuçları

Ağırlık: Çok fazla ağırlık taşımaya alışkın değilseniz, hafif ve taşıması kolay bir buket seçin

Koku: Tüm çiçekler kokmasa da istenmeyen kokuları önlemek için tam olarak ne elde ettiğinizi bildiğinizden emin olun.

Sap uzunluğu: Çok uzun olmamalı yoksa başka bir uzuv gibi görünecek

Alerji: Çiçeklerinize alerjiniz olmayabilir, ancak erkek arkadaşınızın da alerji yapmadığından emin olun.

Buket fırlatışı: Buketinizi fırlatmayı planlıyorsanız, çiçekçinizden iki aranjman isteyin; biri sizin için, diğeri daha küçük, daha hafif, daha ucuz ve bekar kız arkadaşlarınıza atmanız için.

Alıştırma: Pek çok gelin koridordan aşağıya inmeden hemen önce gerginleşir ve sanki midelerinden çıkmış gibi veya göğüslerine kadar çok yükseğe çıkıyormuş gibi buketlerini karınlarına çekmeye meyillidir! Onları düğünden önceki günlerde dirseklerini düz tutmaları için pratik yapmaya, varis bileklerini kalça kemiklerinin üzerine düşürmeye ve iki eliyle buketi nazikçe tutmaya çağırıyoruz.

Yorum gönder