×

Gelin Saçı Konusunda Bilinmesi Gereken Detaylar

Gelin saçı

Gelin Saçı Konusunda Bilinmesi Gereken Detaylar

Her kadın evleneceği günün hayalini kurar. Gelinlikten ayakkabıya kadar tüm detayları düşünür. E her şeyin mükemmel olmasını ister. Tabi tüm bu parçaları tamamlayan en önemli detaylardan biri de saçtır. Gelin saçı modeli seçilirken zorluk yaşanabilir. Fakat gelin adayı bu seçimi kuaförlere bırakmadan kendi yüz tipine ve giyeceği gelinliğe göre kendisi de karar verebilir. Gelinlikle uyumlu bir görünüm sağlamak ve hoş bir saç modeli için önemli olan sadece seçimler değildir. Aynı zamanda saç bakımı da oldukça önemlidir. Gelin adayı düğünden en az üç hafta önce kadar saç bakımı yapmaya başlamalıdır.

Düzenli aralıklarla saç bakımının yapılması demek seçeceğiniz gelin saçının da oldukça güzel duracağı anlamına gelir. Gelin saçı ve makyajı gelinlikle uyum sağladığı sürece kusursuz bir görünüm elde edersiniz. Tüm bu uyumlu seçimlere ek olarak üstüne bir de bakımlı saçlarınız ve bakımlı cildiniz olursa hem daha sağlıklı bir görünüm hem de şık bir görünüm elde edeceksiniz. Düğün günü tam da hayallerinizdeki kadar güzel ve prensesler gibi bir gelin olmak istiyorsanız, kesinlikle saç ve cilt bakımınızı yapıp buna dikkat etmeniz gerekiyor. Bu bakımlara ek olarak düğün gününde de kendinize uygun saç stili ve makyajı seçtiğiniz de düğününüze hayallerinizdeki kadar güzel hazırlanmış olacaksınız. Sizlere bu yazımızda gelin saçı yaptırmadan önce  dikkat edilmesi gereken detaylardan ve aynı zamanda gelin saçınızı seçerken nelere göre karar vermeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Gelin saçı

Gelin Saçı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her kadın düğününde kusursuz bir gelin olmak ister. Kusursuz ve şık bir gelin olmak için öncelikle dikkat edilmesi gereken konu saç modelinin, gelinlik modelinin, gelin makyajının, gelin ayakkabısının ve tüm aksesuarların birbiri ile uyum içerisinde olması gerekir. Tüm bu detaylara dikkat etmek için öncelikle gelin adayının kendi zevklerini ve vücudunu tanıması gerekir. Düğün öncesi gelin saçı yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken detaylardan birincisi yüz hatlarına göre doğru saç modelini seçmektir. Hem tüm bınlara uygun hem de yüz ve vücut hatlarına uygun saç modeline karar verilmelidir. Gelin saç modeli tüm detayları tamamlayan ve parçaları birleştiren güzel bir ayrıntıdır.

Öncelikle gelin saç modeli seçilirken gelinin yüz tipi göz önüne alınmalıdır. Yüz şekline göre gelin saçı seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu seçeneklerden en avantajlı olan yüz modeli oval yüz şeklidir. Her saç modeli bu yüz tipine yakışır. Eğer ki yuvarlak yüz tipine sahip iseniz dalgalı açıl saç modeli ya da önlere dökülmüş saçlar ile yarım toplanmış bir saç modeli de uygundur. Bunun dışında dikdörtgen bir yüz tipine sahip iseniz de güzün genişliğini olduğundan daha geniş göstermek amaçlanarak dalgalı bir biçimde yarım toplanmış saç modeli uygun olabilir. Eğer ki uzun saçlara sahipseniz yüz şekliniz ne şekide olursa olsun örgü saç modelleri hem yüzünüze em de gelinlik ile çok şık duracak ve sizlere çok yakışacaktır. Düğün öncesi gelin saçını yaptırmadan önce tüm bu detaylara dikkat ederek hangi modeli yaptıracağınıza karar verebilirsiniz. Düğün öncesi saç modelinize karar vermeniz ilk aşama olacaktır.

Düğün Öncesi Gelin Saçı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Düğün öncesi gelin saçı yaptırmadan önce bilmeniz gereken 10 şey nelerdir diye açıklayacak olursak bunlardan ikincisi kesinlikle saç bakımıdır. Düğün öncesi saç bakımı düğün günü öncesinden yaklaşık 6 hafta önce başlanmalıdır. Düzenli bir şekilde saç bakımı yapılmalıdır ve saç maşası ya da saç düzleştiricisi gibi saç tellerine zarar verecek aletlerden uzak durulmalıdır. Ayrıca saç kurutma makinesinden de uzak durmak gerekmektedir. Saç bakımı yağları kullanmak düğün öncesi saç bakımına destek olacaktır. Üçüncü dikkat edilmesi gereken durum ise düğün öncesi saç boyama işlemidir. Eğer saçlar boyanacaksa düğünden 2 hafta önce saçlar boyanmalıdır. Dördüncü dikkat edilmesi ve seçilmesi gereken detay ise saç aksesuarıdır. Gelin saçı için aksesuar seçiminin önceden yapılması gerekmektedir.

Beşinci adım ise kesinlikle saçın hangi renge boyanacağına karta verilmelidir. Altıncı adıma gelecek olursak, saç kesimi yapılıp yapılmayacağı hakkında karar vermektir. Yedinci bilmeniz gereken detaya gelirsek, kesinlikle saç tipinizi ayırt edip ona göre bir boyama işlemi tercih etmenizdir. Sekizinci detay ise gelinliğinizi kapatmayacak bir saç modeline karar vermenizdir. Dokuzuncu adıma gelecek olursak ise saç bakım yağlarından hangilerinin saçlarınıza uygun olduğuna karar verip uygulamak olacaktır.

Gelin Saçı İçin Düğün Öncesi Prova

Gelin saçını yaptırmak için önceden birçok detaya karar vermek gerekmektedir. Gelin saçı için detaylar hakkında sizlere bilgiler verdik. Peki dikkat edilmesi gereken son detay nedir? Son olarak düğünden önce gelin saçınıza karar verdikten sonra yapmanız gereken saç provasıdır. Saç provası yapmak gelin saçını yaparken toplam ne kadar zaman gideceğini görmenizi sağlar. O saç modeli ile rahat edebiliyor musunuz diye düğün öncesi test etmenizi sağlar. Saçınız için tercih ettiğiniz saç aksesuarı saçınız için uygun olacak mı diye görebilir ve prova sayesinde düğün günü rahatınızı ölçmüş olacaksınız. Ayrıca prova yaparken de üzerinize beyaz bir kıyafet giymeniz saç modelinizin ve saç aksesuarlarının sizde nasıl duracağını gösterir ve sizlere ön prova olarak güzel bir seçenek olur.

Gelin Saçı Hazırlıkları İçin Son Dokunuşlar

Artık çoğu detaya karar verilmiş ve provalar yapılmıştır. Düğüm günü stres yaşamamak ve can sıkıcı olaylarla karşılaşmamak için bir her ihtimale karşı çanta hazırlamakta fayda olacaktır. Tarak, saç spreyi ve saç tokaları çantanızda bulunmalıdır.

Yorum gönder