×

Gelinler İçin En Güzel Bakım Önerileri

Gelinler İçin En Güzel Bakım Önerileri

Gelinler İçin En Güzel Bakım Önerileri

Her kadın kişisel bakım hakkında eksiksiz bir şeklide bilgiler bilmeli ve uygulamalıdır. Cilt bakımını, saç bakımını, dış görünüşünü her zaman önem vermesi gerekmektedir. Kişi gelin olmadan önce de bakımını düzenli yaptığı takdirde daha güzel bir cilde sahip olacaktır. Gelinlerin düğüne yakın yapacakları cilt bakımı daha güzel ve daha temiz bir cilde sahip olmalarına neden olur. Gelinin güzel ve temiz cilde sahip olması demek, gelinlik içerisinde cildinin parlaması ve daha bebek gibi bir cildi olmasına neden olur. Kişisel bakım sadece cilt bakımı demek değildir. Kişisel bakım için saç bakımı da oldukça önemlidir. Bireylerin uzun süre saç bakımı yapmaları gerekmektedir. Gelinler için en güzel bakım önerileri;

Saç bakımı için tüyolar vardır. Saç bakımı yapıldığı zaman saçlarınız canlı, doğal ve daha güçlü görünmektedir. Gelinler düğünlerinden belli bir süre önce saçlarına bakım yaptıkları zaman gelinlerin saçları yapılırken model kendini daha fazla gösterir. Aynı zamanda güçlü saçlar demek özgüvenin fazla olması demektir. Güçlü saçlara sahip olan birey gelinliğin içerisinde daha özgüvenli olmaktadır. Kişi dış görünüşüne de önem vermelidir. Stresten kaynaklı olarak eliniz sürekli abur cubura gitmemelidir.

Gelinler İçin En Güzel Bakım Önerileri

Kusursuz Bir Cilt İçin Tüyolar

Kişisel bakımın en önemli noktası cilt bakımı olarak bilinmektedir. Bir gelinin güzelliğini vurgulayacak olan nokta gelinin cilt güzelliğinden ve cilt pırıltısından geçmektedir. Cilt tipine göre yapılacak olan peelingler düğünün yapılmasından birkaç ay önce yapmaya başlanmalıdır. Kuru cilt ve karma cilt tipine sahip bireyler ciltlerinin nemlendirilmesi için günlük olarak nemlendirici kullanmalıdırlar. Yağlı ciltlere sahip olan bireyler yağ arındırıcı kil maskeleri yapabilirler. Cilt bakımının sonrasında yüz pamuk yardımıyla günlük olarak temizleme suyu ile silinmelidir. Cildinizde akne varsa ve bu akne zamanla kendini yeniliyorsa düğünden birkaç ay önce uzman tedavisi almanız önerilmektedir.

Formunuzu Korumanız İçin Tüyolar

Kişisel bakımın en önemli noktası formunuzu korumaktır. Formunuzu korumanız bu aşamada çok önemlidir. Düğün stresi, düğün hazırlıkları, koşuşturmalar derken elinize geçen abur cuburları yeme durumunuz söz konusudur. Bundan kaynaklı olarak beğendiğiniz gelinlik size gelmeyebilir. Kişisel bakımınız için formunuza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu durumda formunuzu korumanız büyük önem arz etmektedir. Dengeli ve düzenli beslendiğiniz zaman, vitaminlerinizi ve proteinlerinizi yeterli aldığınız zaman hem kilo almamış olursunuz hem de cildiniz yenilenmiş olur. Evleneceğiniz süre zarfında ve bundan sonraki zamanlarda kişisel bakımlarınızı daha iyi yapmalısınız. Yemek yemeye vakit bulamayan gelin adayları için abur cubur yemek yerine meyve tüketmeleri ve bolca su tüketmeleri hem formlarının korunmasına hem de suyun cilt sağlığına fayda etmesine olanak sağlanmaktadır.

Saçlarınızın Bakımlı Olması İçin Tüyolar

Kişisel bakımın içerisine saç bakımı girer mi? Sorusunun cevabı evet olacaktır. Hatta kişisel bakım yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri ise saçlardır. Saçlara yapılacak olan bakım ne kadar çok olursa saçlar o kadar güçlü görünecek ve düğün öncesi saça yapılacak işlemler sonucunda saçlar daha az hasar görecektir. Saç bakımı evlenmeden önce, evlilikten sonra da yapılması şart bir bakımdır. Kimse saçını bakımsız ve güçsüz görünmesini istemez. Gelin adayı saç bakımını sürekli yapmamış olsa bile düğünden üç- dört ay öncesinden yapsa dahi saçları oldukça güçlü ve sağlam olacaktır. Saç bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç noktalar vardır. Kullanılacak olan şampuan saç tipine uygun seçilmektedir. Saç tipine uygun seçilmeyen şampuanlar saçları kırarak döker ve bunun sonucunda saçlar incelmeye yüz tutar. Saça kullanılacak olan maske saç diplerine sürülmemelidir.

Saç dibine uygulanan maske saçı yumuşatmaktadır ve bundan dolayı saç kökünden kopmaktadır. Kuru saçlara sahip gelin adayları saç bakımı yapmak için kullandıkları şampuanın içerisine bir miktar çam terebentin yağı koymaları ve saçlarını o şampuanla yıkamaları sonucunda gelinlerin saçları sağlam, güçlü ve parlak olmakla beraber kısa zamanda istedikleri uzun saçlara da kavuşacaklardır. Kişisel bakım yaparken saç bakımı atlamayan gelinler için bir diğer öneri ise; Hint yağı kullanımıdır. Düğünden birkaç ay önce hint yağı bakımı kullanan bireyler güçlü, sağlıklı ve hayallerindeki uzun saça kısa sürede kavuşmaktadırlar.

Aktarlardan alınan Hint yağı saç yıkanmadan önce saç ve saç diplerine uygulanmaktadır. Yarım saat bekletilmesi sonucunda saçlar yıkandığında bakım son bulmuş olacaktır. Hint yağı bakımı haftada 2 defa yapılması önerilir. Gelinlerin birkaç önce başlayabileceği bir diğer saç bakımı ise; yine aktarlardan alınabilecek olan biberiye yağı kullanımıdır. Yine aynı şekilde saç yıkamadan önce saç ve saç diplerine uygulanacak olan bu yağ 20 dakika süreyle bekletilip yıkanması gerekmektedir. Haftada 1 veya 2 kez kullanılması önerilir. Yağ kullanımı saçı yağlandırır mı sorusunun cevabı ise yağlandırmayacak olmasıdır. Kullanılan yağlar saçı yağlandırmaz aksine saçı güçlü yapar ve siz kişisel bakımınızın bir bölümünü yapmış sayılacaksınız.

Gelin Makyajı Yapılmadan Önce Bakım Tüyoları

Gelin makyajı yapılmadan önce cilt bakımı çok önemlidir. Kişisel bakımın olmazsa olmazı cilt bakımıdır. Gelin makyajı yapılmadan önce cilt bakımı için maske yapılması şarttır. Kâğıt maskeler oldukça pratiktir. Fakat kâğıt maske kullanımı düğünden birkaç ay öncesinden yapılmaya başlanan cilt bakımı esnasında yapılmalıdır. Makyaj öncesi cilde uygun nemlendirici veya kurutucu meşke yapılması önerilir. Düğün günü hüsrana uğramamak için, düğünde yapılacak olan makyaja kullanılacak makyaj malzemeleri cilde denenmelidir. Denenmeden yapılan makyaj malzemeleri cilde alerjen etki verdiği zaman cilt bakımsız gibi görülecektir. Makyaj yapılmadan önce gelin adayları kuaförün yüzüne serum bakımı yapmasına izin vermesi gerekmektedir. Bunun sonucunda makyaj ciltten kusmayacaktır ve doğal bir görünüm elde edilecektir.

Yorum gönder