×

Gelinlik Renkleri Beyaz ve Beyazın Tonları

Gelinlik renkleri Beyaz ve beyazın tonları

Gelinlik Renkleri Beyaz ve Beyazın Tonları

Her kadın hayatının en güzel günlerinden bir tanesi olacak olan düğününde, herkesten en güzel ve en kusursuz olmak ister. Saçı ve makyajı ile ön plana çıkan gelinler, gelinlikleri ile de tüm dikkatleri üzerine çekmek ister. Bu noktada doğru bir gelinlik seçmek, gelinlerin dikkat etmesi gereken konuların başında gelir. Gelinliğin ille de beyaz olması gerektiğini savunan gelin adayları için mükemmel bir yazı oluşturduk. Sizler için hazırladığımız beyaz ve beyaz tonları ile alternatif gelinlik modellerinden faydalanabilirsiniz. Gelinlik renkleri Beyaz ve beyazın tonları hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam ediniz.

Gelinlik renkleri Beyaz ve beyazın tonları

Gelinlik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyaz ve beyazın tonları gelinlik modelleri hakkında bilgi vermeden evvel, daha önemli bir konuya değinmek istedik. Hayatımızın en güzel günlerinden bir tanesi olacak olan düğümüzde giyeceğimiz gelinliğin seçimi son derece hassasiyet isteyen bir konudur. Sadece üzerinize çok yakıştı diye bir gelinliği tercih etmeniz bazı problemlere yol açabilir. Bunun için gelinlik seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini iyi biliyor olmanız gerekmektedir. Dikkat etmeniz gereken konular kısaca şunlardır:

  • Vücut tipinizi göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Tabi ki güzel bir gelinlik seçmek için kimse kusursuz bir fiziğe sahip olmak zorunda değildir. Fakat vücut hatlarınızın farkında olarak bir seçim yapmanız daha güzel bir görünüm oluşturmak ile beraber gelinliğin içerisinde rahat etmenizi sağlayacaktır.
  • Hazır bir model mi yoksa özel dikim mi olması gerektiğine karar vermeniz gerekmektedir. Düğününüze ne kadar bir zaman dilimi kaldığı ve bütçenizin ne kadar olduğu gibi durumlar bu kararı vermenizde size yardımcı olacaktır.
  • Düğün mekanınız ile uyum sağlayacak bir gelinlik modeli seçmeniz mantıklı olacaktır. Çok klasik bir mekanda çok spor kalacak bir gelinlik giymeniz haliyle absürt kalabilir. Bu nedenle düğününüzün yapılacağı mekan ile gelinliğinizin uyum içerisinde olmasına özen gösterin.
  • Düğün konseptine uygun bir gelinlik seçmeniz de yine önem taşıyan konular arasında yer almaktadır. Nostaljik bir konsept ağır basıyorsa, gelinliğinizin de nostaljik bir yapıda olması gerekir.
  • Hangi mevsimde düğün yapıyorsanız, seçeceğiniz gelinliğin de o mevsime uyumlu olmasına dikkat edin.
  • Damat ile uyumlu bir gelinlik seçmeniz de misafirlerin gözünden kaçmayacaktır. O yüzden bu konuya da lütfen gerekli özeni gösteriniz.

Düz Beyaz Gelinlik Modelleri

Klasiklerin başında gelen düz beyaz gelinlik modelleri, her zaman daha çok tercih edilmektedir. Geçmiş zamanlarda çok fazla kirlenen, sürekli olarak yıkanması gereken bir renk olması ile beraber beyaz zenginliği çağrıştırıyordu. Bundan ötürü evlilik gibi çok fazla değerli görülen günlerde, günlük yaşantıda çok sık tercih edilmeyen bir renk olan beyaz kullanılmaya başlandı. Gelenek haline gelen beyaz gelinlik, çok eski zamanlardan beri kullanılmaya devam etmektedir. Düz beyaz gelinlik her zaman için klasik bir model olarak görünse de son zamanlarda beyazın diğer sonları da büyük bir rağbet görmeye başladı.

Kırık Beyaz Gelinlik Modelleri

Kırık beyaz gelinlik modelleri son dönemlerde en çok ilgi gören gelinlik modellerinden biri olma özelliği taşımaktadır. Beyazın daha kremsiz tonlarından bir tanesi olan kırık beyaz, bazı ten renklerinde gerçekten güzel bir görünüm oluşturmaktadır. Ten rengini ısıtan kırık beyaz, yumuşak bir görünüm sağlamakla beraber soluk tenli gelin adaylarında muazzam bir görünüm oluşturmaktadır. Fildişi gibi pek çok alt tonu olan kırık beyaz, pek çok gelinlik modelinde harika bir renk duruşu sergiler. Bu rengin alt tonlarından bazıları sarıya çalmaktadır. Çok fazla renk alt tona sahip olan kırık beyazın, teninize en uygun olan tonunu bulmaya odaklanın.

Krem Gelinlik Modelleri

Tercihini nostaljik ve romantik tonlardan yana kullanmak isteyen gelin hanımlar için, krem gelinlik modelleri tavsiye edilmektedir. Gün geçtikçe popülerlik kazanan krem tonlarındaki gelinlikler, muazzam bir görünüm sağlamaktadır. Tarihi mekân ya da otelde düzenlenecek olan düğünler için uygunluk gösteren krem gelinlik modelleri, pek çok gelin adayının gözdesi haline gelmiş vaziyette. Ren rengi açık olan gelin adaylarında mükemmel bir görünüm sağlayan krem gelinlik modelleri, ten rengi çok fazla koyu olmayan gelin adaylarına da uyum sağlamaktadır.

Şampanya Rengi Gelinlik Modelleri

Özellikle son dönemlerde büyük bir ilgi görmeye başlayan şampanya rengi gelinlik modeli de yine tavsiye edebileceğimiz beyaz rengi tonlarında bir gelinliktir. Mum ışığı ya da şampanya rengi ile tasarlanan gelinlikler, göz kamaştırıcı güzellikte görünmektedir. Fildişinin daha kremsi tonu olarak ortaya çıkan bu model gelinlikler, gelin adaylarına çok yakışmaktadır. Sıcak ten rengine sahip olan gelin adaylarında muazzam bir görünüm oluşturan şampanya rengi modeller, misafirlerin dikkatini çekecektir.

Açık Pembe Gelinlik Modelleri

Neredeyse her ten rengine uyum sağlayacak olan açık pembe tonları gelinlik modelleri son dönemlerde iyice popülerlik kazanmaya başladı. Yurt dışında büyük bir oranda tercih edilen bu model, ülkemizde de kısa bir sürede dikkatleri çekmeyi başardı. Çok fazla renk tonlaması skalasına sahip olan bu modeli iyice araştırıp teninize en uygun olanı seçmeye özen gösteriniz.

Ekru Rengi Gelinlik Modelleri

Çok koyu tenli olmayan gelin adaylarında mükemmel bir görünüm sağlayan bu model de yine son dönemlerde ilgi görmeye başlamıştır. Kış mevsiminde daha çok tercih edilen bu renk, tabi ki yaz aylarında yapılan düğünlerde de tercih edilebilmektedir. Günümüzün gelinlik modası içerisinde yerini almış olan bu model, vintage tarzı Retro gelinlikler ile mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Tercihini vintage gelinlik modellerinden yana kullanacak olan gelin adayları, gönül rahatlığı ile ekru rengini kullanabilir. İşlemeleri dantel kumaşlar ve hareketlendirilebilecek olan gelinliğiniz, misafirlerinizin dikkatini çekecektir!

Beyaz ve tonlarındaki gelinlik modelleri ile alakalı siz değerli gelin adaylarına kabaca bilgi vermeye çalıştık. Umuyoruz ki aralarından işinize yarayacak olan bir modele karar vermişsinizdir ve bu yazımız siz değerli okurlar için fayda sağlamıştır. Tarzını yansıtacak ve ten rengine uyum sağlayacak bir model arayışına girdiysen, hemen ilk gördüğün modele karar vermek yerine çok fazla araştırma yap!

Yorum gönder