×

Gerdek Gecesi Konusunda Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Gerdek Gecesi Konusunda Bilinmesi Gerekenler Nelerdir

Gerdek Gecesi Konusunda Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Yeni evlenen çiftler için ilk gece çok önemlidir. Bu gece için gerdek gecesi, zifaf gece ya da ilk gece terimleri kullanılır. Bu gece evlendikten sonra cinsel birleşmenin yaşanacağı gündür. Düğün günü stres olabilir ya da isteksizlik olabilir. Bu durumlar dışında endişe ve korku yaşanabilir. Bu yüzden ilk cinsel birleşmeyi diğer günlere ertelemek tamamen yeni evlenen çiftlerin kararlarına bağlı bir durumdur. Burada önemli olan nokta hem kadının hem de erkeğin birbirlerine karşı anlayışlı olması ve iki tarafında zevk almasıdır. Özellikle ilk defa cinsel beraberlik yaşayacak olan kadınlarda korku ve endişe duygusu çok olmaktadır. Kadının isteklerine ve bu durumuna anlayış göstererek kadının kendisini hazır hissettiği bir güne cinsel birleşme ertelenebilir.

Gerdek gecesi cinsel birleşmede bazı sorunlar yaşanabilmektedir. Bu sorunların önüne geçmek ve engellemek için bazı dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Öncelikle kadın ve erkek kesinlikle kendilerini hazır hissetmelilerdir. Bu konuda iki tarafta anlayışlı olmalıdır. Bunun dışında sorunsuz ve acısız bir cinsel birleşme için kadının vajinal ıslaklığı olmalıdır. Ayrıca erkeğin de erekte olması gerekir. Kadında vajinal ıslaklığın olması İçin kadının kendisini sıkmaması gerekir. Eğer kadın kendisini sıkarsa bu gevşemeye engel olacak ve cinsel birleşmenin acılı geçmesine sebep olacaktır. Vajinal kayganlığın sağlanması İçin öncelikle erkeğin anlayışlı ve kadının kendisini sıkmaması gerekmektedir. Bu durumun önüne geçmek için ise ön sevişme aşamasının uzun tutulması gerekir. Buna ek olarak kayganlaştırıcı ürünler kullanmak yine cinsel birleşme için fayda sağlayacaktır. Daha rahat ve kolay bir cinsel birleşme sağlanacaktır.

Gerdek Gecesi Konusunda Bilinmesi Gerekenler Nelerdir

İlk Gece Pozisyon Nasıl Olmalıdır?

Kolay ve ağrısız  cinsel ilişki için ön sevişme uzun tutulmalı ve vajinal kayganlığın sağlanması gerekmektedir. Gerdek gecesi cinsel birleşme eşler arasında ilk defa yaşanacağı için tecrübeli olan tarafın ilişkiyi yönetmesi gerekir. Eşler birbirine hem anlayışlı olmalı hem de güven verici bir şekilde yaklaşımda bulunmaları gerekmektedir. İlk gece eğer ki çocuk istenmiyorsa iki tarafında isteği ile en uygun  prezarvatif kullanılmalıdır. İlk cinsel birleşmenin ağrısız ve kolay olması İçin seçilecek pozisyonlara da dikkat edilmelidir. Esneklik ve fazla tecrübe gerektirmeyen aynı zamanda da rahat olacağını düşündüğünüz bir pozisyon tercih edilmesi gerekir. Seçilecek olan pozisyon da cinsel birleşmeyi oldukça etkilemektedir. Eşler için cinsel ilişki de kontrolün her ikisinin de elinde olabileceği pozisyonlar seçilmelidir. Sizlere gerdek için en uygun pozisyonlar hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Gerdek Gecesi İçin Uygun Pozisyon Olan Misyoner Pozisyonu

Sizlere ilk cinsel birleşme anında tercih edilecek olan pozisyonun cinsel ilişkideki etkilerinden bahsetmiştik. Peki en uygun pozisyonlar nelerdir diye düşüneyecek olursa bunların en başında misyoner pozisyon gelmektedir. Erkeğin üstte kadının ise altta olduğu bu pozisyon gerdek gecesi için en ideal pozisyondur diyebiliriz. Bu pozisyon kadının sırtüstü yatarak bacaklarını hafif bir şekilde açtığı ve erkeğin bacak arasında girerek üstüne yerleştiği bir pozisyondur. Ayrıca bu pozisyonda gazla esneklik ya da tecrübe gerekmez. Böyle olması bu pozisyonun avantajıdır diyebiliriz. Hem kolay hem de kontrolün erkekte olduğu misyoner pozisyonda kadın ne yapacağım tedirginliğine kapılmaz. Bunun yanında göz teması da kurulduğu için duygusal anlamda doyurucu bir pozisyon şeklidir diye biliriz.

Gerdek gecesi için uygun olan bir diğer pozisyon ise cowgirl pozisyonudur. Cowgirl pozisyonu misyoner pozisyonun tam tersidir. Yani bu defa kadın üstte erkek ise alttadır. Gerdek gecesi için en uygun olan pozisyonlardan biridir. Misyoner pozisyonda kontrol sadece erkekte olmasına rağmen cowgirl pozisyonda kontrol kadındadır. Fakat kontrol erkekte de olabilir bu tamamen çiftlerin kendi tercihlerine kalmış bir durumdur. Cowgirl pozisyonunda çiftler yine yüz yüzedir. Bu durum çiftlerin birbirine güven duymasını ve aynı zamanda kontrollü olmasını sağlamaktadır. Cowgirl pozisyonunun en büyük avantajı kadının eğer isterse kontrolü kendi eline alabiliyor olmasıdır. Ayrıca kendi zevk noktalarını da bu pozisyon sayesinde keşfedebilir. Bu pozisyon misyoner pozisyonun tersi olarak bilinip gerdek gecesi için uygundur.

Gerdek Gecesi İçin Widely Opened Pozisyonu

Gerdek gecesinde uygulanacak pozisyonlar çok deneyim gerektirmeyen pozisyonlar olması gerekmektedir. Bu pozisyonlardan olan Widely Opened pozisyonu hem kadının hem de erkeğin rahat ettiği uygun bir pozisyondur. Kadın bacaklarını geniş bir şekilde açar ve erkek dizleri üzerine oturur bir pozisyonda kadını kucaklar. Bu şekilde cinsel birleşme gerçekleşir. Widely Opened pozisyonunda kadının bacaklarını geniş bir şekilde açıyor olması cinsel birleşme sırasında acı duymasını engellemekte ve aynı zamanda cinsel ilişkiyi olduğundan daha da kolaylaştırmaktadır.

Bu pozisyon dışında yine hem erkeğin hem de kadının rahat ettiği bir pozisyon daha vardır. Bu pozisyonun adı ise cenin pozisyonudur. Diğer adı ile kaşık pozisyonudur. Bu pozisyonda kadın ve erkek yan yatar ve erkek kadının arka tarafında olmadı gerekir. Böylece rahat bir biçimde ilk cinsel birleşme gerçekleşir.

Kucak Pozisyonunda İlk Cinsel Birleşme

Gerdek gecesi yaşanacak olan ilk cinsel birleşmede kontrolün kadında olmasını istiyorsanız en uygun gerdek pozisyonu kucak pozisyonudur diyebiliriz. Kadın erkeğin yatakta ya da herhangi bir sandalye de kucağına çıkar. Bacaklarını açarak erkeğin kucağına oturur. Bu şekilde cinsel birleşme sağlanır. İlişki sırasında kontrol kadın tarafındadır ve en uygun pozisyonlardan biridir. Eğer ki gerdek gecesi kucak pozisyonu tercih edilecekse kadın İçin oldukça avantajlıdır. Bütün kontrol kadındadır ve ileri geri hareketleri yaparken kadın zorlanmadan gerçekleşir. Ayrıca kadın bu pozisyon sayesinde zevk noktasını kolayca keşfedebilir. Burada önemli olan bir diğer nokta ise her iki tarafında istediği gibi bir pozisyonun seçilmesidir.

Yorum gönder