×

Kısa Gelin Saçları

kısa gelin saçları

Kısa Gelin Saçları

Kısa saçtan asla vazgeçmeyen hanımlar, gelinlik giyinirken de kendisine kısa saçlarının eşlik etmesini ister. Yazmış olduğumuz bu yazımızda kısa gelin saçları hakkında tüm detayları paylaşacağız. Genel olarak gelin saç modeli denilince akıllara topuz, açık uzun saç modelleri gelir. Bir kuralmış gibi görünen bu durumu, gelinliklerini kısa saçları ile tamamlayan hanımlar ortadan kaldırır. Son yılarda iyice popülerleşen kısa saçlı gelin olma durumu, gerekli aksesuarlar ile tamamlanınca mükemmel bir görünüm oluşturur.

Hangi Saç Boyu Kısadır?

Erkek bireylerin kullanmış oldukları 2 numara saç modelinden, omuz hizasına kadar uzamış olan saç modeli, kısa saç adı altında toplanabilir. Birkaç çeşit kısa saç modeli olduğunu söyleyebilmek mümkün. Erkek tıraşı modelinden, asimetrik kısa kesim saça kadar çeşitler çoğaltılabilir. Kaküllü kısa saç modellerinden, Bob modeli saçlara kadar kısa saç modelleri örnekleri böylece uzatılabilir. Hiçbir zaman için modası geçmeyecek olan kısa saçlarınızla, her zaman için son derece havalı ve modern bir görünüm oluşturabilirsiniz. Kısa saçınız ile beraber daha dinamik ve enerjik bir kısa gelin saç modeli oluşturabilirsiniz.

kısa gelin saçları

Öne Çıkan Saç Şekilleri

Gelinlik modelinize uyum sağlayabilecek öne çıkan saç şekilleri konusundan bahsetmek gerekirse, siz değerli okurlar için pek çok modelden bahsedebiliriz. Yazımızın devamını okuyarak bu modeller hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Çok Kısa Saçlar

Erkeksi saçlar olarak nitelendirilen çok kısa saçlar bebeksiz yüz hatlarına sahip olan hanımlarda mükemmel bir görünüm oluşturur. Çok kısa saç modeli ile yüz daha çok ortaya çıkacağı gibi, bu model yüzünüzün bir tık daha sertleşmesini sağlar. Bu model bebeksi yüz tipinizi daha olgun bir ifadeye taşır. Keskin yüz hattına sahip hanımlar ise erkeksi bir saç tıraşı ile daha sert bir ifade kazanır. Sportif ve enerjik bir görünüme ulaşmanız da mümkün. Çok kısa saç modelini saç telleri kalın ya da ince olan tüm hanımlar tercih edebilir. Bu noktada tek bir fark vardır ki; ince telli kadınlar saçlarına şekil verirken yardımcı ürünlerden faydalanmak durumunda kalabilir.

Küt Kısa Saçlar

Küt kısa saçlar her zaman modasını kaybetmeden pek çok kadın tarafından tercih edilmektedir. Kulak hizasından veya altından biten modellerin yanı sıra, boynun tam ortasına kadar uzanan modelleri de küt kısa saç adı altında tanımlayabilmek mümkün. Küt kısa saç modelleri, ince telli kadınlarda hoş bir görünüm sağlamaktadır. Kalın saç tipine sahip olan hanımlarda bu model bir süre sonra kabarıklığa yol açacağından pek hoş bir görünüm oluşturmaz. Kalın saçlı kadınlar bu modeli tercih ettikleri vakit ciddi bir zaman harcamaya özen göstermeleri gerekir. Küt saç kullanan hanımlar, kısa saçlı gelin başı yaptırırken birçok noktaya dikkat etmek durumundadırlar. Bu noktada gelin başı yaptırırken fazla dikkat çeken aksesuarlardan faydalanmayacaklarsa bukle, dalga ya da eski dönem saç modellerinden faydalanabilirler.

Ortaya Yakın Kısa Saçlar

Boynun tam ortası ile omuz arasında yer alan bu saç şekli, ortaya yakın kısa saç olarak nitelendirilmektedir. Bu model, toplanabilir olmakla beraber avantaj sağlayan bir modeldir. Topuz yapılabilen bu model, açık da tercih edilebilmektedir. Tercihinizi açık bırakmaktan yana kullanıyorsanız, dalga ve bukleler mükemmel bir görünüm sağlayacaktır. Düz saçlar bu boya çok fazla sıradanlık katacağı için düz kullanımdan uzak durmanız gerekir. Eklemek istediğimiz bir başka nokta ise ortaya yakın kısa saç modelini tercih eden kalın saçlı hanımlar avantajlı bir tercihte bulunmuşlardır.

Kısa Saçlı Topuz Modelleri

Bu saç modeline sahip bireylerin topuz yaptırmak istemeleri dahilinde önünde iki seçenek vardır. Orta uzun boyda bir saça sahip olmaları ya da postiş kullanmaları, onların bu isteğini karşılayabilir. Bu iki durumları da karşılayacak durumunuz yok ise topuz siz değerli gelin adayları için biraz hayat olabilir. Postiş kullanımı ile beraber örgü topuz veya dağınık topuz gibi pek çok topuz modelini yapabilmeniz mümkün. Bunun dışında postiş kullanmak istemeyen gelin adayları ense hizasında olacak şekilde minik bir topuz da yaptırabilirler. Bu durumda saçın ön tarafını nasıl yapmanız gerektiğine büyük önem vermeniz gerekir. Daha havalı olmakla beraber, daha uzun boy için saçın ön tarafını kabarık yapmanız tavsiye edilir. Romantik bir görünüm sağlamak için ise ortadan ikiye ayrılmış bir saç modeline çiçekli taç ekleyebilirsiniz.

Kısa Saç Modelleri İçin Aksesuarlar Nelerdir?

Uzun saç modelleri gibi aksesuar kullanımında özgür olan kısa saç modelli gelin adayları, Tercihlerini çiçekler, saç bantları, duvaklar, taçlar ya da saç tokalarından yana kullanabilirler. Bu aksesuarlar ile ilgili de siz değerli okurlara bilgi paylaşımı yapmak isteriz.

Çiçekli Kısa Saç Modelleri

Son yılların en popüler saç aksesuarlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkan çiçekli aksesuarlar her geçen sene daha bir ilgi görmeye başlamaktadır. Daha çok kır düğünlerinde tercih edilen bu model, kısa gelin saçlarına da muazzam bir hava katmaktadır. Ön, arka ya da yan taraflara takılabilecek olan çiçek aksesuarları mükemmel bir görünüm oluşturmaktadır. Arka tarafta kullanılan bu aksesuar, genel olarak saçın tam orta kısmına yerleştirilir ve çiçek dışında herhangi bir aksesuar takılmasına gerek kalmaz. Tercihini sırt dekolteli bir gelinlikten yana kullanacak olan hanımlar, büyük mevsim çiçekleri ile beraber harika bir görünüm sağlayabilir. Görkemli bir görünüm yakalayacak olan bu gelinler, dikkatin tümünü üstlerine çekebilecekler. Sırt detaylı bir gelinlik giyinmeyecek olan gelin adayları, daha küçük çiçekler ile görünümü dengeleyebilirler. Orta ya da yan bölümlerde çiçek aksesuarı kullanmayı tercih eden gelin adayları, başka hiçbir aksesuar kullanmamaya özen göstermelidir. Kısa saç modeli için tercih edilen çiçek aksesuarı, dikkati tamamı ile kafanıza çekeceğinden başka bir aksesuar kullanımına kesinlikle gerek yoktur.

Taçlı Kısa Saç Modelleri

Yakası açık bir gelinlik modeli tercih etmen, kısa saçına taç takman için mükemmel bir tercih olacaktır. Açık yaka gelinlik giyinmeniz, ne kadar gösterişli bir taç takmış olursanız olun saç modelinizin önüne geçemez. Bunun dışında taçla beraber duvak da takmayı düşünüyorsanız, saçınızın topuz yaptırılması mantıklı olacaktır. Duvağınızı da topuzunuzun tam altına yerleştirmiş olmanız, saçlarınızın aksesuarlar ile dengelenmesini sağlayacaktır.

Bantlı Kısa Saç Modelleri

Sizi mükemmel bir görünüme ulaştıracak olan bantlı aksesuarınız, tüm dikkatleri üzerinize yoğunlaştıracaktır. En bilinen ve tercih edilen gelinlik aksesuarlarından bir tanesi olarak karşımıza çıkan bu model, en çok saçın ön bölümünün hemen ardından takılıp, bandın işlemeli bölümünden sonra tül olarak devam edilenleri ile ilgi görmektedir. Tercih edilen bu model, duvaktan bağımsız düşünülemez. Alnın tam orta kısmına takılan bu aksesuar, taş işlemelileri ile dikkat çekmektedir. 20’li yıllara gönderme yapan bu model, hanımların dikkatini çekmektedir. Kısa saç modelinizin daha fazla dikkat çekmesini istiyorsanız, bir tarafında büyük bir aksesuarın yer aldığı saç bantları tercih edilebilir. Takacağınız bu bant, kafanızın tamamını değil yalnızca bir kısmında tercih edilmelidir. Puantiyeli ya da dantel kumaşlı bir dantel, muazzam bir görünüm sağlayabilir.

Yorum gönder